Ζαγκλής: «Να είμαστε μοντέρνοι διαχειριστές και συνετοί ρυθμιστές»

Ο Ανδρέας Ζαγκλής αναλαμβάνει ένα δύσκολο πόστο. Αυτό του γενικού γραμματέα της FIBA, αντικαθιστώντας τον εκλιπόντα Πάτρικ Μπάουμαν.

Ο 38χρονος Έλληνας δικηγόρος μίλησε για το νέο εγχείρημα που περιμένει την καριέρα του, εξηγώντας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Κεντρικού Γραφείου για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Η αποστολή είναι ξεκάθαρη: Να μεγαλώσουμε το μπάσκετ παγκοσμίως και να ενώσουμε την μπασκετική κοινότητα. Προσωπικά θα υπηρετήσω αυτή την αποστολή έχοντας στο μυαλό μου τις αξίες της FIBA

και την πλούσια ιστορία της».

Και ξεκαθάρισε συνεχίζοντας: «Η FIBA θα συνεχίσει να εργάζεται χέρι με χέρι με της Εθνικές Ομοσπονδίες για τα προγράμματα του αντρικού και γυναικείου μπάσκετ, για τα δύο Ολυμπιακά αγωνίσματα που έχει, όπως επίσης και να υποστηρίζει το μπάσκετ σε καρότσι. Στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον θα πρέπει να είμαστε μοντέρνοι διαχειριστές, συνετοί ρυθμιστές και άψογοι διοργανωτές, προκειμένου να σταθούμε στο ύψος των υψηλών απαιτήσεων που έχει η οικογένεια του μπάσκετ και κυρίως οι παίκτες, οι ομάδες, οι Λίγκες, οι φίλαθλοι και οι συνεργάτες μας».

Για την εκλογή του Ανδρέα Ζαγκλή μίλησε και ο πρόεδρος της FIBA, Οράσιο Μουρατόρε: «Είμαι ευτυχής που επιλέξαμε τον 4ο Γενικό Γραμματέα μέσα από την δοικητική ομάδα που είχαμε ήδη. Ο Ανδρέας, ένα αυθεντικό μπασκετικό πρόσωπο, γνωρίζει πολύ καλά τη δομή και την οργάνωσή μας και είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθεί της στρατηγικής της FIBA. Είμαστε όλοι πεπεισμένοι ότι θα αφιερώσει όλες τις δυνάμεις του για να κάνει το μπάσκετ την πιο δημοφιλή αθλητική κοινότητα στον κόσμο».

ΑΕΚ: Με τον Ρατάν – Μέις στην αποστολή

Τελειώνει ο Άχμετ Τσάκι από την Νταρουσάφακα

The post Ζαγκλής: «Να είμαστε μοντέρνοι διαχειριστές και συνετοί ρυθμιστές» appeared first on SportimeGreece.

Keywords
Τυχαία Θέματα