Υπολογισμοί σοκ: Έως και μισό εκατομμύρια νεκροί στην Ελλάδα από κορονοϊό αν δεν είχαν ληφθεί μέτρα! (vid)

09:24 1/4/2020 - Πηγή: Sportime

Κορονοϊός – Ελλάδα: Ανυπολόγιστες θα ήταν οι ανθρώπινες απώλειες στην χώρα μας εφόσον δεν είχαν ληφθεί και μάλιστα τόσο έγκαιρα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας απέναντι στην εξάπλωση του ιού.

Αυτό ακριβώς εξήγησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο καθηγητής Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ της Βοστώνης, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης. μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός:

Ο μικρός «Σπύρος Παπαδόπουλος» μας συμβουλεύει (vid)

«Εάν δεν είχαμε πάρει έγκαιρα μέτρα, θα είχαμε αρκετές δεκάδες χιλιάδες νεκρών. Σε ότι αφορά την ανοσία της αγέλης, αναμένεις περιμένεις να νοσήσει περί το 50% του πληθυσμού. Σε ένα θετικό σενάριο. Χωρίς μέτρα οι νεκροί στη χώρα μας θα έφθαναν από δέκα χιλιάδες θα έφταναν έως μισό εκατομμύριο» τόνισε χαρακτηριστικά και εξήρε την άμεση λήψη μέτρων στην χώρα μας αλλά και την αποτελεσματικότητά τους.

Ο κ. Δασκαλάκης χαρακτήρισε «σταθερό» τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς «τα μέτρα λειτούργησαν κι αυτό είναι θετικό».

Επίσης, έκανε λόγο πώς «τα κρούσματα δεν πέφτουν ακόμα γιατί στην αρχή δεν τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα» στην Ελλάδα.

Σε ότι αφορά τη λήψη ο μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο καθηγητής, εξήγησε τη λογική τους. «Σκοπός είναι να περιοριστούν οι ασθενείς σπίτι τους. Εκεί, θα μεταδώσουν τον ιό στην οικογένειά τους, όμως η μετάδοση θα σταματήσει εκεί» υπογράμμισε.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας το προσεχές διάστημα «θα κινείται στα ίδια επίπεδα με τώρα, με κάποια σκαμπανεβάσματα» ώστε «να κλείσει ο ιός τον κύκλο του μέσα στα σπίτια και να αρχίζουν να μειώνονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα».

Κορονοϊός – Ελλάδα: Δείτε όσα είπε ο καθηγητής κ. Δασκαλάκης

The post Υπολογισμοί σοκ: Έως και μισό εκατομμύρια νεκροί στην Ελλάδα από κορονοϊό αν δεν είχαν ληφθεί μέτρα! (vid) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα