Ξεκινά το σεμινάριο Video Assistant Referee στην Αθήνα

Το Video Assistant Referee έχει πλέον μπει για τα καλά στο ποδόσφαιρο, ενώ σύντομα αναμένεται να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα.

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι από σήμερα (15/4) έως τις 19 του μήνα θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας το πρώτο σεμινάριο VAR.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ για το σεμινάριο Video Assistant Referee που θα διοργανωθεί από

την ΚΕΔ:

Το πρώτο σεμινάριο Video Assistant Referee αξιωματούχων διαιτησίας Α’ κατηγορίας διοργανώνεται από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Ο στο διάστημα 15 έως 19 Απριλίου 2019 στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας.

Στόχοι του σεμιναρίου είναι:

– Η παρουσίαση του τεχνολογικού εξοπλισμού

– Η απόκτηση εξοικείωσης αναφορικά με τη λειτουργία του εξομοιωτή και του λοιπού εξοπλισμού.

– Η ενημέρωση για νεώτερες κατευθύνσεις σχετικά με το Πρωτόκολλο χρήσης VAR.

– Η εξάσκηση με εξομοιωτή.

– Η πραγματοποίηση πρακτικών με Online VAR ασκήσεις στο γήπεδο.

Στο πλαίσιο της επικείμενης εφαρμογής του Video Assistant Referee απαιτείται σημαντικός χρόνος για την εκπαίδευση των διαιτητών και των βοηθών VAR, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική χρήση του συστήματος, ειδικότερα σε σύνθετες ή κομβικές φάσεις αγώνων, όπου οι αξιωματούχοι διαιτησίας θα κληθούν κάτω από συνθήκες πίεσης να επανεξετάσουν τις περιπτώσεις αυτές.

Η επίτευξη υψηλού επιπέδου ακρίβειας για τον προσδιορισμό του κατά πόσον μια απόφαση θα επανεξεταστεί, καθώς και η ελαχιστοποίηση του χρόνου που απαιτείται για την επανεξέταση αυτή, χωρίς να επηρεάζεται η ακρίβεια, είναι τα σημαντικότερα ζητήματα της συγκεκριμένης εκπαίδευσης.

The post Ξεκινά το σεμινάριο Video Assistant Referee στην Αθήνα appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα