Ξάνθη – Απόλλων Σμύρνης 2-0: Το πήρε και ξεμπέρδεψε!

Η Ξάνθη δεν είχε περιθώρια για νέες απώλειες και το έδειξε αυτό μέσα στο γήπεδο, επικρατώντας με 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στη 29η αγωνιστική.

Η ακριτική ομάδα ήταν με την πλάτη στον τοίχο και η νίκη ήταν μονόδρομος, αλλιώς θα έμπαινε σε περιπέτειες.

Εν τέλει όμως, οι παίκτες του Ράσταβατς έβγαλαν αντίδραση και με την παρουσία του Χρήστου Πανόπουλου στις εξέδρες, έφτασαν στη νίκη.

Η Ξάνθη μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πίεσε για να βρει

το γκολ, ώστε να διώξει το άγχος και να φτάσει άνετα στο στόχο.

Στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά είχε τον έλεγχο και μπορεί να μην έκανε τη μεγάλη φάση, ωστόσο, άνοιξε το σκορ στο 15’ με αυτογκόλ του Βαφέα.

Έφυγε το άγχος…

Ο Καντά έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Βαφέας σε μία προσπάθεια να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αστρά.

Το 1-0 έδωσε το προβάδισμα στους ακρίτες, αλλά δεν τους διασφάλιζε και έψαχναν και δεύτερο τέρμα.

Πάντως δεν ήταν προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια και μάλιστα κινδύνεψαν με την ισοφάριση.

Σε μία αντεπίθεση του Απόλλωνα, ο Ακόστα βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά ο Ζίβκοβιτς νίκησε τον Αργεντινό και απομάκρυνε.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ξάνθη επέμεινε κι έψαχνε να βρει το δεύτερο γκολ, ώστε να τελειώσει το ματς.

Πολύ καλός ο Αστράς

Είχε τις ευκαιρίες να το πετύχει, αλλά βρήκε απέναντί της ένα εξαιρετικό Αστρά, ο οποίος απέκρουσε όλες τις ενέργειες προς την εστία του.

Όλες εκτός από αυτή του 81’. Στο φάουλ του Τζουρίτσκοβιτς, η μπάλα έφτασε στον Γέντρισεκ κι αυτός από κοντά έκανε το 2-0.

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα!

MVP: Σε εξαιρετική μέρα βρέθηκε ο Ζαν Πιερ Μπαριέντος. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ήταν εξαιρετικός στα καθήκοντά του και βοήθησε τα μέγιστα στην ανάπτυξη και στην οργάνωση του παιχνιδιού των ακριτών.

UP: Ο Λευτέρης Αστράς προτιμήθηκε από τον Βελέντζα και τον δικαίωσε με την επιλογή του. Ο νεαρός τερματοφύλακας ήταν πολύ καλός και κράτησε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα το σκορ, αφού πραγματοποίησε καίριες επεμβάσεις.

DOWN: Η Ξάνθη ήθελε γκολ στο παιχνίδι, αλλά ο Ματίας Κάστρο δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα να βρει δίχτυα. Σε γενικές γραμμές ήταν αρνητικός.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά) είχε ένα σχετικά εύκολο έργο. Μία δύσκολη φάση είχε κι αυτή ήταν στο 30’, όταν ο Βάρκας μπήκε στην περιοχή και ο Καμαρά φαίνεται να τον ανατρέπει. Ωστόσο, ήταν πολύ δύσκολη φάση κι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

ΓΚΟΛ: 15’ αυτ. Βαφέας, 81’ Γέντρισεκ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 92’ Ζιβκοβιτς – 80’ Γαρουφαλιάς, 86’ Κοντοές, 92’ Μπεντινέλι

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Αλμέιδα, Λισγάρας, Καμαρά, Καντά (46’ Κοβάσεβιτς), Τζουρίτσκοβιτς (87’ Σιλά), Μπαριέντος (93’ Ντε Αμορίμ), Γέντρισεκ, Κάστρο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λευτέρης Βελέντζας): Άστρας, Κοντοές, Βαφέας, Ναδάλες, Στάθης, Ρώσση (64’ Μπεντινέλι), Ντούρσο, Ακόστα (84’ Οικονομόπουλος), Ριβέρο, Γαρουφαλιάς, Βάρκας (75’ Ντεφεντερίκο).

The post Ξάνθη – Απόλλων Σμύρνης 2-0: Το πήρε και ξεμπέρδεψε! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα