Βοτανικός: 60 εκατ. για το ποδοσφαιρικό γήπεδο

Ο Βοτανικός για να υλοποιηθεί απαιτεί χρηματοδότηση. Το sportime.gr αποκαλύπτει στοιχεία για το κομμάτι του τραπεζικού δανεισμού.

Η εκτίμηση του κόστους δανεισμού, μόνο για το ποδοσφαιρικό γήπεδο όσον αφορά τη Διπλή Ανάπλαση, είναι συγκεκριμένη και δεν έχει διαφοροποιηθεί σε σχέση με τα όσα προβλέπονταν με τη θωράκιση του Προεδρικού Διατάγματος. Ποιο είναι το ποσό των τόκων, που θα κληθεί να πληρώσει ο ιδιοκτήτης και κατασκευαστής του έργου; Ακολουθούν όλες οι απαντήσεις…

Ο Βοτανικός, ανεξαρτήτως προεκλογικής περιόδου, αποτελεί το καυτό θέμα της

Παναθηναϊκής επικαιρότητας. Σίγουρα ο τρόπος αντιμετώπισης του ζητήματος είναι πολιτικός, με προεκλογική υφή.

Στα όσα γίνονται, τώρα, και όχι στα όσα λέγονται. Σε τέτοιες περιπτώσεις «μιλούν» συγκεκριμένες παράμετροι. Θέληση, που τώρα φαίνεται να υπάρχει. Νομοθεσία, η οποία είναι εξασφαλισμένη. Χρήμα, το δυσκολότερο για να υλοποιηθούν τα πάντα. Οι πηγές χρηματοδότησης δεν μπορούν να καταγραφούν, δίχως συγκεκριμένο πλάνο. Η ΠΑΕ δεν έχει αρθρώσει καν συλλαβή για το θέμα. Άλλωστε όσο απίθανο και αν μοιάζει, μπορεί αύριο το πρωί να βρεθεί ένας πλούσιος επενδυτής που θα απλουστεύσει τα πάντα! Είναι και αυτό ένα ενδεχόμενο…

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ

Μία από τις παραμέτρους χρηματοδότησης είναι ο δανεισμός από τις εμπλεκόμενες τράπεζες. Από τις ιδιοκτήτριες, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς, του εμπορικού κέντρου Βωβού. Ανάλογα με το τι θα θελήσει να κατασκευάσει ο Παναθηναϊκός στο οικόπεδο της Διπλής Ανάπλασης, θα καθοριστεί το κόστος. Η προσέγγιση των τραπεζών, αν η χρηματοδότηση έρθει από εκεί μονάχα για το γήπεδο (όχι για το άλλο κομμάτι του έργου), είναι πως για την κατασκευή του, χωρητικότητας 40.000 θέσεων, κυμαίνεται περίπου στα 60 εκατ. ευρώ.

Υπολογίζεται ότι ένα 30άρι γήπεδο κοστίζει περίπου 45 εκατ. ευρώ με τις νέες οικολογικές επιταγές δόμησης. Με την τιμολόγηση να γίνεται ανά θέση και το τι αυτή προσφέρει στον κάτοχό της (από θέση στάθμευσης μέχρι έναν μέσο όρο παροχής υπηρεσιών από μπουτίκ, χώρους εστίασης κτλ). Οι τράπεζες δεν είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξες πως μπορεί να προκύψει αυτό το ενδεχόμενο, χωρίς τις κατάλληλες εγγυήσεις, με το επιτόκιο 4% να εκτοξεύει μονάχα το ετήσιο ποσό των τόκων στο 1,8 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία τους με την εταιρεία Hines για το εμπορικό υπάρχει, ο χρόνος πιέζει και δεν ασπάζονται την αισιοδοξία ότι όλα θα προχωρήσουν τόσο σύντομα ειδικά αν επιχειρηθεί τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος. Οι προεκλογικές υποσχέσεις πρέπει να περνούν σε δεύτερη μοίρα, όταν «μιλά» το χρήμα!

The post Βοτανικός: 60 εκατ. για το ποδοσφαιρικό γήπεδο appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα