Βόλφσμπουργκ: Πώς έφτασε να είναι η μοναδική στην Bundesliga με το απόλυτο μετά από 4 αγωνιστικές

Δεν λέμε ότι η Βόλφσμπουργκ μπορεί να πάρει τον τίτλο στη Γερμανία, αυτό κλασικά υπόθεση της Μπάγερν Μονάχου (θα) είναι, όπως φάνηκε και από την 7άρα στην «ελληνική» Μπόχουμ.

Λέμε όμως, δυνατά, πώς συνιστά μια ενδιαφέρουσα περίπτωση ομάδας που όλο μεγαλώνει. Παγιώνοντας έτσι, θέση στην ελίτ της Bundesliga. Για πρώτη φορά στα χρονικά, ξεκινάει σεζόν με το απόλυτο ύστερα από τέσσερα ματς. Πριν αρχίσει αυτή η αγωνιστική, ήταν μόνη πρώτη, στο +2 από τους Βαυαρούς. Και να

σκεφτεί κανείς ότι η χρονιά ξεκίνησε με σοβαρές και ανησυχητικές αναταράξεις. Ο Όλιβερ Γκλάσνερ οδήγησε πέρυσι την ομάδα στο Champions League (4η θέση), αλλά ο Αυστριακός κόουτς τα «έσπασε» με τον εκτελεστικό διευθυντή, Γεργκ Σμάντκε. Αποφάσισε συνεπώς να φύγει, για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Η γκάφα στο Κύπελλο δεν όρισε τη συνέχεια

Αρκετοί προέβλεπαν ταχεία παρακμή, ειδικά καθώς ο Μαρκ φαν Μπόμελ, που χρίστηκε διάδοχος, είχε ατελή και μικρά δείγματα (κυρίως σε Αϊντχόφεν), καμία σχέση με το πλούσιο παρελθόν του ως ποδοσφαιριστής. Όταν μάλιστα χρεώθηκε την επική γκάφα των 6 αλλαγών στο Κύπελλο (επιτρεπόντουσαν 5), που οδήγησαν σε ταπεινωτικό αποκλεισμό στα χαρτιά από την μικρούλα Πέπινστερ Μίνστερ, αρκετοί βιάστηκαν να ξεγράψουν τον 44χρονο Ολλανδό. Φαίνεται πάντως ότι αυτός ο ερασιτεχνισμός έγινε λόγος για να πεισμώσουν οι «λύκοι». Και να ενωθούν για να το ξεπεράσουν.

Της αμύνης τα παιδιά

Ως ομάδα, η Βόλφσμπουργκ ξεχωρίζει για την έξυπνη και ευέλικτη στρατηγική σε συνδυασμό με τη γρανιτένια άμυνα. Παίζει απλά, συνεκτικά, δίνει έμφαση στις στημένες φάσεις, έτσι έχουν μπει τα μισά φετινά της γκολ (3 από τα 6 – δεν σκοράρει εύκολα, είναι η αλήθεια). Επίσης διαθέτει ένα βασικό κορμό παικτών, ο οποίος ενισχύθηκε με παίκτες που έχουν φιλοδοξίες και ικανότητες (Βάλντσμιντ, Μπορνάου, Λουκεμπάκιο, Ενμέτσα…). Αυτή τη συνέχεια ως συνταγή επιτυχίας εκφράζει καλύτερα από όλους ο Κουν Καστέιλς. Ο Βέλγος βρίσκεται εκεί για 6η συνεχόμενη σεζόν και μόνο του Μάνουελ Νόιερ υστερεί από γκολκίπερ στην Bundesliga. Στο μεσοβδόμαδο 0-0 με τη Λιλ στη Γαλλία για το Champions League ήταν ο MVP της αναμέτρησης, μαζί με τον εξαιρετικό στόπερ Λακρουά.

Ξεπερνώντας την κρίση

Το 2009 η Βόλφσμπουργκ έκανε το «μπαμ» κατακτώντας τον τίτλο στη Γερμανία, το 2015 τερμάτισε 2η και κέρδισε το Κύπελλο με τον Κέβιν ντε Μπρόινε να κάνει απίθανα πράγματα.  Η πώληση του Βέλγου «μαέστρου» στη Μάντσεστερ Σίτι, καθώς και ένα σκάνδαλο που ενεπλάκη η ιδιοκτήτρια εταιρεία Volkswagen και την έκαναν να παραμελήσει το ποδόσφαιρο, συνέτειναν στο να παρεκκλίνει το κλαμπ του ορθού δρόμου. Χαρακτηριστικά, χρειάστηκε τα πλέι άουτ για να μείνει στην Α’ Κατηγορία το 2017 και το 2018. Πλέον, όμως, όλα βαίνουν ξανά καλώς. Απόψε (20:30/Novasports 3), πάει για το «5 στα 5» κόντρα στην Άιντραχτ του… Γκλάσνερ. Αυτός αδυνατεί προς το παρόν να περάσει το μήνυμά του στη νέα του ομάδα και αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League και κάθε άλλο παρά σε καλό timing συναντάει την πρώην.

Γιώργος Καραχάλιος για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα