Βόλφσμπουργκ – Ντόρτμουντ 0-2: «Καθάρισαν» οι Γκερέιρο- Χακίμι (vid)

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται ξανά η Μπορούσια Ντόρτμουντ από την Μπάγερν Μονάχου, καθώς επικράτησε με 1-0 στην έδρα της Βόλφσμπουργκ και μείωσε στο μείον ένα από την κορυφή.

Οι Βεστφαλοί προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό του ματς από το πρώτο λεπτό και παράλληλα να μην αφήσουν χώρους στους «λύκους», ώστε να μην απειλήσουν στην αντεπίθεση. Το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης πέρασε χωρίς μεγάλες φάσεις, αλλά η Ντόρτμουντ βρήκε τον τρόπο για να παραβιάσει την εστία της Βόλφσμπουργκ.

Στο 32ο λεπτό, ο Ραφαέλ Γκερέιρο άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Μετά από την προσπάθεια του Τοργκάν

Αζάρ που συνδυάστηκε με τον Χακίμι, ο Πορτογάλος ήρθε σαν τρέιλερ και έδωσε το προβάδισμα στους παίκτες του Φαβρ. Παρότι στη συνέχεια οι Βεστφαλοί είχαν ευκαιρίες να το διευρύνουν, με το 0-1 έκλεισε το ημίχρονο.

Το πιο ενδιαφέρον και ξέφρενο κομμάτι της συνάντησης, οι δύο αντίπαλοι το φύλαγαν προς το τέλος. Στο 78΄ ο Χακίμι ουσιαστικά σφράγισε την επικράτηση της Ντόρτμουντ, κάτι που προκάλεσε εκνευρισμό στους γηπεδούχους.

Δύο λεπτά αργότερα, οι «λύκοι» έμειναν με δέκα παίκτες ύστερα από αποβολή του Κλάους. Οι τρεις βαθμοί ήρθαν πιο εύκολα απ’ό,τι μαρτυρά το τελικό σκορ, καθώς δε χρειάστηκαν σε κανένα σημείο να πατήσουν παρατεταμένα το γκάζι στην απόδοσή τους. Το ζητούμενο ήρθε και πλέον περιμένουν το παιχνίδι της Μπάγερν με την Άιντραχτ, ευχόμενοι στραβοπάτημα των Βαυαρών.

Δείτε τα highlghts από την νίκη της ομάδας του Λουσιάν Φαβρ:

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων της 27ης αγωνιστικής της Bundesliga:

Βόλφσμπουργκ – Ντόρτμουντ 0-2 (32΄ Γκερέιρο, 78′  Χακίμι)
Γκλάντμπαχ – Λεβερκούζεν 1-3 (52΄ Τιράμ – 7΄ , 58΄ πεν. Χάβερτς, 81΄ Μπέντερ)
Φράιμπουργκ – Βέρντερ Βρ. ο-1 (19΄ Μπίτενκουρτ)
Πάντερμπορν – Χόφενχαϊμ 1-1 (9΄ Σρμπένι – 4΄ Σκοβ)

Το άρθρο Βόλφσμπουργκ – Ντόρτμουντ 0-2: «Καθάρισαν» οι Γκερέιρο- Χακίμι (vid) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα