Βασίλης Κουρτάκης: Πέθανε ο οινοποιός το όνομα του οποίου συνδέθηκε με τη ρετσίνα

10:21 6/9/2021 - Πηγή: Sportime

Ο Βασίλης Κουρτάκης, ένας από τους πρωτοπόρους οινολόγους της χώρας μας απεβίωσε τα ξημερώματα της Κυριακής (5/9).

Το όνομά του άλλωστε συνδέθηκε με την φερώνυμη Ρετσίνα. Ο ίδιος θεωρήθηκε πρωτοπόρος του εμφιαλωμένου κρασιού στην Ελλάδα και με μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη του. Γυρνώντας από τη Γαλλία στην Ελλάδα με σπουδές Οινολογίας, ανέλαβε την οικογενειακή

οινοποιία της Αττικής οι οποία εξλίχθηκε σήμερα στη μεγαλύτερη οινοποιία της χώρας μας γνωστή ως «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων».

Υπήρξε ευφυής, δημιουργικός και με πηγαίο χιούμορ, με αξεπέραστες γνώσεις της γεωγραφίας του Ελληνικού αλλά και του παγκόσμιου αμπελώνα. Επίσης, υπήρξε ο βασικός θεμελιωτής του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Πρόεδρος του επί  12 χρόνια και Επίτιμος Πρόεδρός του.

Κυρίαρχος της οινικής νομοθεσίας, πρωταγωνίστησε στη θεσμική θωράκιση του Ελληνικού κρασιού και στη διαμόρφωση της σύγχρονης οινικής μας πραγματικότητας. Εξόπλισε το Σύνδεσμο με οργανωτικές δομές κατά τομείς που έφεραν σπουδαία αποτελέσματα και ανέδειξαν νέα στελέχη.

Σε συνεχή  επικοινωνία με το Ευρωπαϊκό οινικό γίγνεσθαι, απολάμβανε μεγάλη εκτίμηση από τους πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού κρασιού. Συνέβαλε αποφασιστικά στην ίδρυση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Επιχειρήσεων του Κρασιού (C.E.E.V), οργάνωσης με 7.000 οινοποιεία από 23 χώρες και με μεγάλο κύρος και ως εκ τούτου βασικό συνομιλητή των Ευρωπαϊκών θεσμών. Διετέλεσε Πρόεδρος της C.E.E.V. επί οκταετία και ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρός της. Συμμετείχε στο ιδρυτικό Δ.Σ. της ΕΔΟΑΟ.

Τον εμβληματικό οινοποιό αποχαιρέτησε και Ο «Σύλλογος Ελληνικού Οίνου» με ανάρτηση του στο facebook.

Διάβασε Επίσης:

ΟΑΕΔ: Αυξάνονται τα χρήματα στα επιδόματα – Ποιο το πόσο στο επίδομα ανεργίας

Αυξήσεις τιμών σε 500 προϊόντα – Μέχρι και 25% πάνω!

Αντιστράτηγος Ε.Α. Κωνσταντίνος Κούσαντας – Παραολυμπιακοί Αγώνες 2020: Υπόκλιση στο μεγαλείο!

Ευαγγελία Κουτσιανούδη για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα