Τζόρντι, άκουσες τι έκανε ο Ανταμ Σίλβερ;

Σε αυτό δεν σηκώνει και πολύ συζήτηση. Το ΝΒΑ είναι έτη φωτός μπροστά από το ευρωπαϊκό μπάσκετ και στην περίπτωσή μας την Euroleague. Η μέρα με τη νύχτα είναι. Μέχρι τώρα η Euroleague λειτούργησε κατόπιν εορτής στην ιστορία με τον κορονοϊό ή ακολούθησε κατόπιν εορτής τις αποφάσεις που έπαιρνε το ΝΒΑ.

Υπάρχει πάντως και μια απόφαση του

καλύτερου πρωταθλήματος του πλανήτη, την οποία περιμένουμε πως και πως να ακολουθήσει και η Euroleague. Δεν το βλέπουμε, όμως, με τίποτα. Ο λόγος για την απόφαση του ΝΒΑ να πέσει γερό «ψαλίδι» 20% στις αποδοχές του ισχυρού άνδρα του ΝΒΑ, Ανταμ Σίλβερ και των στελεχών της ηγεσίας του αμερικανικού πρωταθλήματος, εξαιτίας των τεράστιων οικονομικών μαύρων τρυπών που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός στον οργανισμό και στις ομάδες.

Μυθικός μισθός 10 εκατομμυρίων

Ο Ανταμ Σίλβερ παίρνει κάθε χρόνο 10 εκατ. δολάρια ως μισθό από το ΝΒΑ! Το ερώτημα δεν είναι αν είναι πολλά η λίγα κι αν μισθός είναι επικός ή όχι. Πολλά είναι, αλλά λέμε τώρα. Από την άλλη, όμως, το ΝΒΑ είναι χρυσωρυχείο και ο Σίλβερ και οι συνεργάτες του γεμίζουν με τρελά λεφτά τα ταμεία των συλλόγων με τους χειρισμούς τους στο θέμα του μάρκετινγκ, των διαφημίσεων, της προβολής των ομάδων, των χορηγών, των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και της επέκτασης του αμερικανικού πρωταθλήματος στις ξένες αγορές.

Η χασούρα που θα έχει ο Σίλβερ θα είναι 2 εκατ. δολάρια! Σίγουρα δεν θα φτωχύνει ο Αμερικανός. Είναι όμως, όπως και να το κάνουμε ένα γερό «ψαλίδι» αυτό το ποσό. Το θέμα είναι αν η Euroleague και ο Μπερτομέου το άκουσαν αυτό το μέτρο.

Για την Euroleague δεν παίρνουμε όρκο. Για τον ισχυρό άνδρα της διοργάνωσης παίρνουμε. Κάνει ότι δεν άκουσε τίποτα για το μέτρο αυτό. Παριστάνει τον κουφό. Δεν τον συμφέρει άλλωστε να το ακούσει. Σιγά να μην προτείνει να μειωθεί ο μισθός του.

Πόσα παίρνει ο Καταλανός;

Κι εδώ υπάρχει άλλο ένα ερώτημα. Αλήθεια ποιος είναι ο μισθός του κυρίου Μπερτομέου; Ουδείς εκτός από τον κλειστό πυρήνα της Euroleague μπορεί να απαντήσει σε αυτό. Την ίδια στιγμή που στο ΝΒΑ υπάρχει απόλυτη διαφάνεια, στην Euroleague υπάρχει απόλυτο σκοτάδι. Πουθενά δεν υπάρχει δημοσίευμα για το ποιος είναι ο μισθός του Καταλανού. Αντίθετα στο ΝΒΑ όλα είναι στο φως. Ακόμα και ο μισθός του Σίλβερ.

Format έκτακτης ανάγκης

Και κάτι κάτι άλλο… Η Euroleague έχει κατεβάσει τα ρολά στην διοργάνωση. Το μόνο που λέει ο Μπερτομέου και η παρέα του είναι πως ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν και επεξεργάζονται ήδη όλα τα σχετικά σενάρια για το format με το οποίο θα γίνει αυτό (αν ξεκινήσει ποτέ βέβαια).

Ποια είναι αυτά τα format; Ουδείς ξέρει ακόμα. Στο ΝΒΑ έχουν ήδη έτοιμα όχι ένα, αλλά δεκάδες σενάρια για την επανέναρξη, τα οποία επεξεργάζονται. Ένα απ’ αυτά τα format έκτακτης ανάγκης οι ομάδες που είναι ψηλά στην βαθμολογία θα περάσουν στα πλέι οφ για να κερδίσει ο οργανισμός χρόνος αν η σεζόν καθυστερήσει πολύ.

Οι άλλες ομάδες που είναι χαμηλά στις κατατάξεις Ανατολής και Δύσης θα διεκδικήσουν την πρόκριση μέσα από ένα μίνι τουρνουά. Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο Λας Βέγκας, όπου υπάρχουν έτοιμες εγκαταστάσεις, καθώς εκεί γίνεται το Summer League. Το πλάνο αυτό περιλαμβάνει και την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, στα πλέι οφ ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί με το σύστημα «best of five (τρεις νίκες), ενώ το ίδιο σύστημα θα υπάρχει και στους τελικούς του ΝΒΑ. Οι σειρές όμως, από τον β’ γύρο μέχρι και τους τελικούς ίσως γίνουν με άλλο σύστημα, καθώς η σκέψη είναι να γίνουν σε μονούς ή διπλούς αγώνες, προκειμένου να μην χαθεί χρόνος.

Τ’ άκουσες όλα αυτά κύριε Μπερτομέου ή ακούς μόνο ό,τι θέλεις;

The post Τζόρντι, άκουσες τι έκανε ο Ανταμ Σίλβερ; appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα