Τζον Φαν΄τ Σχιπ: «Δεν έχουμε βάθος Ελλήνων παικτών, έχει να κάνει με το πρωτάθλημα»

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τα προσεχή ματς της Εθνικής, τις επιλογές του αλλά και την έλλειψη Ελλήνων ποδοσφαιριστών στη Super League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού:

Τι περιμένει να δει από τους παίκτες:

«Είναι προετοιμασία για τα δύο ματς με Μολδαβία και Σλοβενία, για να δούμε το πώς θα παίξουμε στα ματς της ερχόμενης εβδομάδας. Είναι επίσης σημαντικό να πάρουμε

καλό αποτέλεσμα, να δουλέψουμε σε αυτά που θέλουμε να βελτιώσουμε».

Για τις απουσίες λόγω κορονοϊού και τραυματισμών:

«Ο ιός είναι παντού, χτυπά άγρια τις ομάδες, τώρα χτύπησε κι εμάς. Όμως είναι και μία καλή ευκαιρία για τους άλλους παίκτες να δείξουν ότι μπορούν να παίξουν βασικοί. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί έχουμε μία καλή αποστολή, επέστρεψαν παίκτες που ήταν εκτός όπως ο Τσιμίκας που ήταν εκτός από τα προηγούμενα ματς λόγω κορονοϊού. Πρέπει να τον διαχειριστούμε γιατί ίσως δεν μπορεί να παίξει τρία συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά είναι ποιοτικός παίκτης. Έχουμε τον Λυκογιάννη, τον Κυριακόπουλο, έχουν την ποιότητα να παίξουν εκεί. Έχουμε τον Γιακουμάκη που σκοράρει στο ολλανδικό πρωτάθλημα, είναι ευκαιρία να τον δούμε στην προπόνηση και ίσως τα παιχνίδια, να έχουμε παραστάσεις για τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν».

Για Γιακουμάκη, Χατζηγιοβάνη:

«Τους παρακολουθούμε κάθε εβδομάδα, ο Χατζηγιοβάνης είναι σε καλή περίοδο. Χρειαζόμαστε εξτρέμ, μπορεί να παίξει αριστερά, μπορεί να παίξει δεξιά. Έχουμε επίσης εκεί και τον Μασούρα που επιστρέφει από τραυματισμό. Έχουμε τον Λημνιό και τον Τζόλη που πάει πολύ καλά με τον ΠΑΟΚ. Έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε σε προπονήσεις και παιχνίδια, είναι καλός ανταγωνισμός και μετά θα κάνουμε τις επιλογές μας. Έχουμε και παίκτες που είχαμε και προηγουμένως όπως ο Σιώπης. Οι επιλογές είναι πολλές, νιώσαμε ότι με τον Σιώπη μπορούσαμε να επιστρέψουμε σε έναν παίκτη που τον ξέραμε ήδη, πάει καλά σε υψηλό επίπεδο στην Τουρκία και παίζει καλά παιχνίδια. Είναι καλό για την ομάδα και ευχόμαστε καλή ανάρρωση στους παίκτες που έχουν κορoνοϊό, τον Σβάρνα και τον Μπακάκη, αλλά και τον Γιαννούλη που είναι τραυματίας. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, ελπίζουμε ότι οι παίκτες που επιλέξαμε τώρα θα έχουν θετική επίδραση στα αποτελέσματα».

Για το αν θα κάνει πρόβα ενδεκάδας με Κύπρο ή αν αν θα χρησιμοποιήσει άλλους ποδοσφαιριστές:

«Είναι ένα σημαντικό ματς ενόψει των επόμενων αγώνων, οπότε πολλοί από τους παίκτες που θα παίξουν αύριο θα παίξουν και την Κυριακή. Όμως πρέπει να κάνουμε και διαχείριση του φορτίου των παικτών, να τους κρατήσουμε φρέσκους, είναι καλό που θα έχουμε δικαίωμα για έξι αλλαγές».

Για τη δυσκολία στο σκοράρισμα και το αν θα καλέσει και παίκτες όπως ο Μανούσος:

«Ναι, πάντα κοιτάμε παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν. Οι παίκτες που καλέσαμε μπορούν να κάνουν τη δουλειά. Δουλεύουμε στις λεπτομέρειες γιατί δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες, πρέπει να παίρνουμε καλύτερες θέσεις και να είμαστε πιο επιθετικοί όταν βγαίνουμε μπροστά. Φυσικά πρέπει να σιγουρέψουμε – γιατί και αυτό είναι το ποδόσφαιρο – ότι δεν θα δεχτούμε γκολ, να έχουμε καλή άμυνα. Όλοι μαζί δουλεύουμε για να μη δεχτούμε γκολ και όταν έχουμε την μπάλα πρέπει να βρισκόμαστε σε θέσεις που μπορούμε να πετύχουμε πιο εύκολα γκολ. Γι’ αυτό δείχνουμε στους παίκτες video από προηγούμενα παιχνίδια, βελτιώνουμε πράγματα και ελπίζουμε ότι θα βγουν στα παιχνίδια».

Για το τι τον προβληματίζει περισσότερο στην ομάδα:

«Ξεκινήσαμε αυτό το πρότζεκτ για να χτίσουμε μία νέα ομάδα ενόψει Κατάρ, να αλλάξουμε τον τρόπο που παίζουμε. Μέχρι τώρα κάναμε μερικά καλά βήματα, δείξαμε ότι παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, πρέπει να σκοράρουμε περισσότερο από τις ευκαιρίες που έχουμε. Όμως είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προσπάθεια των παικτών για να κάνουν αυτά που τους ζητάμε, αλλά και από την ατμόσφαιρα στην ομάδα. Η ανησυχία μου είναι ίσως ότι δεν έχουμε μεγάλο βάθος στις επιλογές μας, αυτό έχει να κάνει και με το ελληνικό πρωτάθλημα, οι ομάδες παίζουν με πολλούς ξένους και αυτό δυσκολεύει τους προπονητές της Εθνικής όσον αφορά τις ευκαιρίες να βλέπουν παίκτες και να έχουν περισσότερες επιλογές. Το μεγαλύτερο βάθος σημαίνει και περισσότερη ποιότητα, αυτό είναι κάτι που με ανησυχεί, στο μέλλον πρέπει να προωθήσουμε τους Έλληνες δίνοντάς τους τις ευκαιρίες στη Super League και τα χαμηλότερα πρωταθλήματα, γιατί από εκεί θα πρέπει να επιλέξουμε».



Το άρθρο Τζον Φαν΄τ Σχιπ: «Δεν έχουμε βάθος Ελλήνων παικτών, έχει να κάνει με το πρωτάθλημα» εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα