Τούρκοι: Οι Γάλλοι θέλουν το τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στο Καστελόριζο

Τούρκοι: Για αποικιοκρατικές μεθόδους σε βάρος της… Ελλάδας κατηγορούν την Γαλλία οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με Τούρκο εμπειρογνώμονα το μόνο που ενδιαφέρει το Παρίσι είναι τα τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου που βρίσκονται ανατολικά του Καστελόριζου.

«Υπάρχει μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου γύρω από το νησί Meis (σ.σ. το Καστελόριζο

στα τούρκικα). Αυτός είναι ο μόνος λόγος για την προκλητική στάση της Ελλάδας και της Γαλλίας», ανέφερε στην τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yenisafak, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ενέργειας της Τουρκίας, Dr. Γκουρκάν Κουμπάρογλου.

«Στα ανατολικά του Καστελόριζου, υπάρχουν ηφαίστεια λάσπης που εκπέμπουν αέριο μεθάνιο στον πυθμένα της θάλασσας. Τα ηφαίστεια λάσπης και μεθανίου δείχνουν κοιτάσματα φυσικού αερίου κατά 70% με 90%», σημείωσε ο κ. Κουμπάρογλου.

«Τα ηφαίστεια λάσπης στη Μεσόγειο βρίσκονται στη λεκάνη του Δέλτα του Νείλου, όπου βρίσκεται το κοίτασμα φυσικού αερίου Zohr, στη λεκάνη Levant, η οποία περιλαμβάνει το κοίτασμα φυσικού αερίου Leviathan και στη λεκάνη Sirte, όπου θεωρείται ότι υπάρχει σούπερ κοίτασμα φυσικού αερίου», τόνισε.

Το άρθρο Τούρκοι: Οι Γάλλοι θέλουν το τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στο Καστελόριζο εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα