Τούρκοι: Η Ελλάδα αγόρασε F-35 και θα το ανακοινώσει σύντομα – Σοκαρισμένοι με τα Rafale

Τούρκοι: Σοκαρισμένοι δείχνουν στις συζητήσεις τους στο διαδίκτυο οι Τούρκοι, αναφορικά με την εξέλιξη του εξοπλιστικού προγράμματος της Ελλάδας.

Οι Τούρκοι χρήστες του διαδικτύου, μεταξύ αυτών και αναλυτές, λένε ξεκάθαρα πως αν η Τουρκία δεν αντιδράσει στις ελληνικές αγορές μαχητικων θα μείνει πίσω για τουλάχιστον μία δεκαετία στον αέρα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις μεγάλων τουρκικών λογαριασμών στο Twitter,

η Ελλάδα έχει ήδη αγοράσει τα F-35 από τους Αμερικάνους και σύντομα θα ανακοινώσει την συμφωνία με τις ΗΠΑ για την προμήθεια των στελθ αμερικανικών μαχητικών.

Η αγορά F-35 από την Αθήνα είναι ο φόβος των Τούρκων, αφού γνωρίζουν πως με τα αεροπλάνα αυτά αχριστεύεται η όποια ισχύς των ρωσικών S-400, oι οποίοι «δεν βλέπουν» με τα ραντάρ τους τα F-35.

Την ίδια ώρα, να θυμίσουμε ότι ο πρώτος και κυριότερος λόγος της επιλογής των γαλλικών Rafale από την Αθήνα ήταν η αποτελεσματικότητά τους απέναντι στους Τούρκους.

Η αποτελεσματικότητα των Rafale οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο επιθετικό ραντάρ SPECTRA που διαθέτουν τα γαλλικά μαχητικά.

Το βασικό όπλο του SPECTRA είναι πως πρόκειται για ένα «επιθετικό» ραντάρ το οποίο επιτίθεται στα ραντάρ του αντιπάλου και τα μπερδεύει.

Ακόμα και το ραντάρ των F-35 λειτουργεί ως το προς να κάνει στελθ το μαχητικό και όχι να επιτεθεί στο εχθρικό ραντάρ.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικα: Το Ισραήλ στέλνει το Iron Dome στην Κρήτη – Άναυδοι οι Τούρκοι

Ένοπλες Δυνάμεις: Μετά τα Rafale αρχίζει η ενίσχυση του Στρατού – Αλλάζουν τα πάντα

Το άρθρο Τούρκοι: Η Ελλάδα αγόρασε F-35 και θα το ανακοινώσει σύντομα – Σοκαρισμένοι με τα Rafale εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα