Τουρκία: Έφυγε και το Μπαρμπαρός από την Κύπρο – Κατάλαβαν τι έλεγε η Ε.Ε.

Κύπρος: Μετά το Γιαβούζ και το Μπαρμπαρός επιστέφει στην Τουρκία – Είπαμε άργησαν να καταλάβουν οι Τούρκοι την ανακοίνωση της Ε.Ε.

Μπορεί αρχικά η δήλωση της Ε.Ε. για την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο να έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από τον τουρκικό τύπο επειδή δεν προέβλεπε κυρώσεις όμως όπως αναφέρει ο πρώην Τούρκος πρέσβης Σουκρού Ελεκντάγκ τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι.

Σύμφωνα με τον Ελεκντάγκ οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής είναι γραπτές και με σκληρό και απειλητικό ύφος προς την Τουρκία.

Όπως

αναφέρεται «η Ε.Ε. χαρακτηρίζει τις τουρκικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, την Ελλάδα (Νότια) και την Κύπρο αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και παράνομες».

Τούρκοι: Mε τους S-400 μπορούμε να χτυπήσουμε τα ελληνικά F-16 πριν απογειωθούν

Μάλιστα οπως τονίζουν οι Ευρωπαίοι, σημειώνει ο πρώην Τούρκος πρέσβης, αν δεν αλλάξει η πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο θα ενεργοποιηθούν οι κυρώσεις κατά της Άγκυρας Τουρκίας.

«Από το περιεχόμενο της απόφασης γίνεται κατανοητό ότι αυτές οι κυρώσεις θα είναι οικονομικού χαρακτήρα. Αυτές οι δηλώσεις σημαίνουν ότι τα Oruç Reis και Yavuz απαγορεύτηκε από την ΕΕ να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο», καταλήγει o Σουρκού Ελεκντάγκ.

Toυρκία: Δεν το χωνεύουν οι Τούρκοι για τα Rafale – Τα 12 θα είναι μεταχειρισμένα λένε

Μόλις έκατσε ή… σκόνη των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμφανίστηκε η σκληρή πραγματικότητα για την Τουρκία.

Το άρθρο Τουρκία: Έφυγε και το Μπαρμπαρός από την Κύπρο – Κατάλαβαν τι έλεγε η Ε.Ε. εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα