Θάνος Τζήμερος: «Κανένας δεν έχει δικαίωμα, να λέει “σου σφραγίζω τα γραφεία”»

Θάνος Τζήμερος: «Πριν ανακοινωθούν οι ποινές και πριν ξεκαθαρίσει το δικαστήριο τι συνεπάγεται και αν συνεπάγεται για τα πολιτικά δικαιώματα των στελεχών της Χρυσής Αυγής η καταδίκη ενός εκάστου, κανένας δεν έχει δικαίωμα, να λέει “σου σφραγίζω τα γραφεία”».

Αντίθετος στην απόφαση σφραγίσματος των γραφείων της Ελληνικής Λύσης, της δημοτικής παράταξης του Δήμου Αθηναίων που πρόσκειται στην Χ.Α. δηλώνει μέσω του λογαριασμού του στο Facebook

ο ιδρυτής και νυν πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία, ξανά!», Θάνος Τζήμερος.

«Είναι άλλο νομικό πρόσωπο. Και η καταδικαστική απόφαση δεν αφορά το ΣΥΝΟΛΟ των σχετιζομένων ή υποστηριζομένων ή υποστηριζόντων τη Χρυσή Αυγή», σημειώνει.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτησή του:

Από το 2011 έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω πως η Δημοκρατία, αυτή η κουτσή, η στραβή, η ανάπηρη Δημοκρατία που έχουμε είναι προτιμότερη από οποιαδήποτε δικτατορία», γράφει στον λογαριασμό του στο Facebook o ιδρυτής και νυν πρόεδρος του κόμματος δημιουργία, ξανά!

Και πως αν θες να διορθώσεις τα κουσούρια της πρέπει να το κάνεις με τον ΜΟΝΟ τρόπο που η Δημοκρατία προβλέπει: ψηφίζοντας τους κατάλληλους. Όχι με τσαμπουκάδες. Τι βλέπετε στη φωτογραφία; Σφραγισμένα γραφεία. Είναι της Χρυσής Αυγής; Όχι. Είναι της παράταξης του Δήμου Αθηναίων “Ελληνική Αυγή”. Βεβαίως είναι το αυτοδιοικητικό τέκνο της Χρυσής Αυγής. Όμως είναι άλλο νομικό πρόσωπο. Και η καταδικαστική απόφαση δεν αφορά το ΣΥΝΟΛΟ των σχετιζομένων ή υποστηριζομένων ή υποστηριζόντων τη Χρυσή Αυγή. Αφορά αποκλειστικώς τους καταδικασθέντας. Επίσης, πριν ανακοινωθούν οι ποινές και πριν ξεκαθαρίσει το δικαστήριο τι συνεπάγεται και αν συνεπάγεται για τα πολιτικά δικαιώματα των στελεχών της Χρυσής Αυγής η καταδίκη ενός εκάστου, κανένας δεν έχει δικαίωμα, να λέει “σου σφραγίζω τα γραφεία”. Είναι εκτροπή από τους κανόνες της Δημοκρατίας.

Κάτι παρόμοιο έγινε και στην Περιφέρεια Αττικής χθες. Είχαμε Περιφερειακό Συμβούλιο και ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΣ, χωρίς να έχει τεθεί ως θέμα συζήτησης έστω και προ ημερησίας διατάξεως, ο (νεοδημοκράτης) πρόεδρός του, Χρήστος Θεοδωρόπουλος ζήτησε να τοποθετηθεί κάθε παράταξη με τον επικεφαλής της επί της καταδίκης της ΧΑ και επιπλέον ζήτησε από τους περιφερειακούς συμβούλους της “Ελληνικής Αυγής” να αποχωρήσουν, απειλώντας πως αν δεν το κάνουν, η συνεδρίαση θα διακοπεί. Οι σύμβουλοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και το Περιφερειακό Συμβούλιο διακόπηκε. Οι πάντες (Πατούλης, Δούρου, Σγουρός, Σταλινοφασίστες, Οικολόγοι) συμφώνησαν με το “δεν σας γουστάρουμε, σηκωθείτε και φύγετε”.

Εκτός από εμένα. Εξήγησα πως το θέμα έχει δύο διαστάσεις, την πολιτική και τη νομική. Όσον αφορά την πολιτική, χαίρομαι που οι θιασώτες του μαύρου ολοκληρωτισμού μπαίνουν στο περιθώριο της πολιτικής ζωής, αλλά ταυτόχρονα καταγγέλλω την υποκρισία του πολιτικού κόσμου και της Δικαιοσύνης που κάνει τα στραβά μάτια για τον κόκκινο ολοκληρωτισμό. Όσον αφορά όμως τη νομική πλευρά, η απόφαση για αποβολή των συμβούλων της “Ελληνικής Αυγής” δεν στηρίζεται ΠΟΥΘΕΝΑ και πρόκειται για μια άλλη μορφή φασισμού. Όπως είμαι υποχρεωμένος να υφίσταμαι την παρουσία των σταλινοφασιστών διότι εξελέγησαν, έτσι είμαι υποχρεωμένος να υφίσταμαι και την παρουσία των συμβούλων της “Ελληνικής Αυγής” διότι και αυτοί εξελέγησαν και δεν βαρύνονται με καμμία κατηγορία – πλην του Παναγιώταρου ο οποίος απουσίαζε, προφανώς τεθείς σε κατ΄οίκον περιορισμό. Ο πρόεδρος, ευφυής μεν, πολιτικάντης δε, έσπευσε να διορθώσει πως δεν είναι απόφαση αποβολής, αλλά τους ζητάμε να φύγουν… οικειοθελώς! Κωμικά πράγματα. Του επεσήμανα ότι αν δεν φύγουν, δεν έχει το δικαίωμα να διακόψει τη συνεδρίαση. Δεν προβλέπεται ΠΟΥΘΕΝΑ αυτό από τον κανονισμό. Και τι θα συμβεί στην επόμενη συνεδρίαση; Πάλι τα ίδια; Αν δηλαδή δεν αποχωρήσουν οι “ελληναυγίτες” δεν θα συνεδριάσουμε ποτέ; Επιπλέον είχαμε να εγκρίνουμε Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από εταιρείες που περιμένουν μήνες να πάρουν το πράσινο φως για να προχωρήσουν την επένδυσή τους κι εμείς τους πάμε από αναβολή σε αναβολή.

Φυσικά δεν εισακούσθηκα. Το Περιφεριακό Συμβούλιο διακόπηκε και οι επενδυτές περιμένουν πότε θα ευαρεστηθούμε να ασχοληθούμε με την ανάπτυξη. Κουβεντιάζοντας το θέμα σήμερα με κάποια στελέχη του Πατούλη που καταλαβαίνουν νομικά, μου είπαν “δίκαιο έχεις, αλλά αν δεν το κάναμε, όλες οι αριστερές φυλλάδες θα έλεγαν πως “στηρίζουμε” τη Χ.Α. Εδώ μας κράζουν που δεν σφραγίσαμε τα γραφεία τους, όπως ο Μπακογιάννης.”

Έχει εξαπλωθεί ο φασισμός παντού, αγαπητοί νοήμονες αναγνώστες, που μπορείτε να κατανοήσετε αυτές τις διαφορές. Η πολιτική ενδιαφέρεται πλέον μόνο για τις εντυπώσεις. Οτιδήποτε παράνομο γίνεται αποδεκτό, αρκεί να αρέσει στο πόπολο ή να φέρνει “κλικ”. Έτσι όμως η ουσία της Δημοκρατίας έχει καταργηθεί. Δεν βλέπω άλλη θεραπεία, πέρα από τη δική σας ψήφο.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ; Από το 2011 έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω πως η Δημοκρατία, αυτή η κουτσή, η στραβή,…

Dikirim oleh Thanos Tzimeros pada Kamis, 08 Oktober 2020

Το άρθρο Θάνος Τζήμερος: «Κανένας δεν έχει δικαίωμα, να λέει “σου σφραγίζω τα γραφεία”» εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα