Τα σχόλια Παπαθεοδώρου και Βέργη για τα «ελληνόπουλα» του Παναθηναϊκού ξεπέρασαν το όριο της χυδαιότητας

Στο Total Football οι δύο σχολιαστές του πάνελ φόρεσαν τη στολή του δήμιου και… εκτέλεσαν τους Έλληνες του Παναθηναϊκού.

Τέτοιο τηλεοπτικό «στήσιμο» είχαμε πολλά χρόνια να δούμε. Τέτοια «σταύρωση» σε Έλληνες παίκτες, τέτοια πρεμούρα να καταλογιστεί το «τις πταίει» κάπου συγκεκριμένα ενδεχομένως να μην έχουμε παρακολουθήσει ξανά…

Οι δύο σχολιαστές της κυριακάτικης εκπομπής του Open, Total Football, στοχοποίησαν χυδαία και απροκάλυπτα τους παίκτες του Παναθηναϊκού

μετά την ισοπαλία με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Ένα γήπεδο που δεν είναι εύκολο να περάσεις, που πολλές ομάδες ακόμα κι από το πάνω μισό αφήνουν βαθμούς. Χωρίς καμία συστολή, απερίφραστα, με μένος και περίσσιο ζήλο έδειξαν με το δάκτυλο τον Σερπέζη, τον Ζαγαρίτη, τον Χατζηγιοβάνη, τον Μπουζούκη και τον Μακέντα.

Ο Βασίλης Βέργης ξεκίνησε πρώτος. Με το επιχείρημα πως στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, υπήρχε κάποιος Αλαφούζος; Κάποιος Ρόκα; Κάποιος Πογιάτος; Με αυτή τη λογική αρχικά διοίκηση και τεχνικός διευθυντής δεν πρέπει να φταίνε ποτέ και σε κανένα παιχνίδι, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα αφού δεν φορούν εξάταπα και σορτς για να αγωνιστούν. Αστεία πράγματα για μια διοίκηση που άλλαξε το πλάνο της και έναν τεχνικό διευθυντή που άφησε την ομάδα «γυμνή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παναθηναϊκός: Οι φορ, ο Μπόλονι και η Γάνδη

Αν επίσης δεν φταίει ο Πογιάτος επειδή πλέον δεν βρίσκεται στον πάγκο, δεν χρειάζεται να δούμε αύριο μεθαύριο σχόλια και αναλύσεις για το τι παρέλαβε ο Λάζλο Μπόλονι. Και όχι μόνο δηλαδή. Αυτό είναι το λιγότερο σε μια ανάλυση. Μερικά ερωτήματα μόνο. Είναι το ίδιο να πηγαίνει μια ομάδα να παίξει στην Κρήτη με τον ΟΦΗ με το βάρος του ενός βαθμού μόνο μετά από τρία ματς στην πλάτη, από το να έχει μια νίκη για παράδειγμα;

Η προετοιμασία, οι επιλογές, το πως έπαιζαν μέχρι στιγμής δεν έχει αντίκτυπο στο επόμενο παιχνίδι; Από πότε;

Ο Βασίλης Βέργης ορθά σε ένα βαθμό ανέφερε πως οι Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης είναι έτοιμοι παίκτες και πρέπει να βγουν μπροστά. Αλλά στο λάθος που κάνει ο Χατζηγιοβάνης και δέχεται τελικά ο Παναθηναϊκός το γκολ αναφέρει: «δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει το συγκεκριμένο λάθος ο Χατζηγιοβάνης». Παίρνει την μπάλα δηλαδή ο Έλληνας εξτρέμ και σουλατσάρει παράλληλα προς τη δική του περιοχή κάθε τρεις και λίγο; «Γκελαδόρος» ο Χατζηγιοβάνης επειδή του έφυγε το κοντρόλ στο ξεκίνημα της φάσης και τον… παίρνει η κατηφόρα στην προσπάθεια του να ελέγξει την μπάλα!

Στη συνέχεια βέβαια ξεχάσαμε την όποια μπάλα γνωρίζουμε. Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου για κάποιο λόγο που μόνο ο ίδιος γνωρίζει… τελείωσε τον Σερπέζη με τις κουβέντες του. Έχει πλάκα ο τρόπος που αναλύει τις κινήσεις του νεαρού μέσου. Ξεκινάει και λέει πως στην 1η φάση χάνει τον Μεγιάδο, ενώ μόλις έχει μπει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παναθηναϊκός: Ο Λαβύρινθος του Ηρακλείου

Από μαρκάρισμα του Σερπέζη βέβαια δεν παίρνει την κεφαλιά ο παίκτης του ΟΦΗ, αλλά αυτό δεν θέλει να το δει. Στην εξέλιξη της φάσης δε, ο Σερπέζης προλαβαίνει επικίνδυνη κατάσταση εντός περιοχής και διώχνει σε κόρνερ. Μετά, όντως, χάνει τον Μεγιάδο (σε κόρνερ πάλι) που πηδάει μόνος του. Το… τρομερό όμως έρχεται στη συνέχεια. Ο Σερπέζης πιέζει ψηλά, κερδίζει την μπάλα και δημιουργεί συνθήκες αντεπίθεσης με τον Μακέντα να τελειώνει τη φάση. Δεν βλέπει (πάλι) ποιος κάνει το κλέψιμο και αρκείται απλώς στο ότι ο Μακέντα ανακτά την μπάλα.

Πάμε όμως πάλι στα κόρνερ. Ο Ζαγαρίτης τρώει επίσης… στόλισμα. Γιατί; Διότι χάνει τον αντίπαλό του στα κόρνερ. Αντί να σχολιαστεί πως ο Παναθηναϊκός δεν ξέρει τι παίζει συνολικά στα κόρνερ σαν θέσεις άμυνας, σχολιάζονται οι παίκτες που χάνουν τους παίκτες του. Ο ΟΦΗ κάνει μια συγκεκριμένη κομπίνα.

Ο παίκτης στο πρώτο δοκάρι σπάει την μπάλα μέσα στην περιοχή για να βρεθεί κάποιος να σκοράρει. Μία, δύο, τρεις κάποια στιγμή θα ερχόταν το γκολ. Διότι δεν πήγε ένας ψηλός παίκτης λίγο πιο μπροστά από το πρώτο δοκάρι να κόψει την… κομπίνα. Ο Ζαγαρίτης τρώει όλο το «ανάθεμα» σε μια ομάδα που σε στημένη μπάλα εν έτει 2020 δεν παίζει «ζώνη» αλλά κάτι ενδιάμεσα σε ζώνη και man-to-man που κανείς δεν κατάλαβε!

«Ποιοι φταίνε λοιπόν; Τα ελληνόπουλα, αυτοί που όλοι θέλουν να βλέπουν να παίζουν» καταλήγει ο Βασίλης Παπαθεοδώρου που φυσικά στο λάθος του Μιχαϊλίδη με τον ΠΑΟΚ και τον Κράσνονταρ στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν είχε την ίδια ευερεθιστικότητα. Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα αν ο Ζαγαρίτης, ο Σερπέζης και οι έτεροι Έλληνες… σηκώνουν το βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού.

Με βεβαιότητα όμως μπορεί να ειπωθεί πως από τη στιγμή που οι Τσάβι Ρόκα, Ντάνι Πογιάτος με τις ευλογίες του Γιάννη Αλαφούζου επέτρεψαν να έρθουν αμφιβόλου ποιότητας Ισπανοί παίκτες που δεν κάνουν τη διαφορά, χίλιες φορές να παίζουν οι Έλληνες παίκτες. Και πιο… Παναθηναϊκό νιώθουν από τον εκάστοτε «μισθοφόρο» που έρχεται και «κεφάλαια» αποτελούν για τον σύλλογο.

Το άρθρο Τα σχόλια Παπαθεοδώρου και Βέργη για τα «ελληνόπουλα» του Παναθηναϊκού ξεπέρασαν το όριο της χυδαιότητας εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα