Τα αγαπημένα μέρη του Πιτίνο στην Ευρώπη – Που κατατάσσει την Ελλάδα

Για τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισε από την Ευρώπη μίλησε ο Ρικ Πιτίνο σε συνέντευξή του στους «New York Times». Μεταξύ άλλων ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και νυν του πανεπιστημίου Αϊόνα έπλεξε το εγκώμιο της Ελλάδας, τονίζοντας πως είναι η αγαπημένη του χώρα από την Ευρώπη.

«Πίστεψέ

η όχι, η Μόσχα ήταν ωραία. Προφανώς το Μιλάνο περνά δύσκολες στιγμές αυτή την εποχή, αλλά ήταν εκπληκτικό. Δεν τρελάθηκα με την Κωνσταντινούπολη γιατί είναι δύσκολες οι μετακινήσεις. Νομίζω τα Κανάρια Νησιά στην Ισπανία ήταν υπέροχα. Η Ελλάδα είναι πιθανότατα το αγαπημένο μου μέρος. Τα νησιά, ο κόσμος, όλοι μιλούν αγγλικά. Δεν ήταν μόνο τα ταξίδια κι οι εμπειρίες, αλλά και πόσο μπάσκετ έμαθα στην ηλικία μου», είπε χαρακτηριστικά ο Πιτίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παναθηναϊκός: Οι αιτίες του διαζυγίου Πιτίνο

Οσο για τι περισσότερο διδάχθηκε για το μπάσκετ από τον ευρωπαϊκό τρόπου παιχνιδιού ο 67χρονος τεχνικός είπε:

«Η Ευρωλίγκα με βοήθησε να αναπτύξω μία τελείως διαφορετική φιλοσοφία στην επίθεση. Ήταν μία σπουδαία διδακτική εμπειρία. Νομίζω είναι το καλύτερο στυλ που υπάρχει στο μπάσκετ ως προς επίθεση. Τα στάνταρ στην άμυνα δεν είναι υψηλά σαν τα δικά μας» είπε μεταξύ άλλων και για να συμπληρώσει: «Πάσες, κοψίματα… Παίζουν με την κατοχή στα 24 δευτερόλεπτα, αλλά δίνουν 5-6 πάσες σε διάστημα 7 – 8 δευτερολέπτων για να δημιουργήσουν κίνηση και καλές προϋποθέσεις για σουτ.

Μπορεί η κατοχή να καταλήξει σε pick and roll όπως και σε εμάς, αλλά θα δημιουργήσουν όλη αυτή την κίνηση γιατί οι κανονισμοί στην άμυνα είναι ακριβώς όπως στο κολέγιο. Δε μπορούν να κάτσουν 3″ στη ρακέτα. Έτσιστο Αϊόνα θα παίζουμε επίθεση όπως στην Ευρωλίγκα και full-court άμυνα», κατέληξε ο Πιτίνο.

The post Τα αγαπημένα μέρη του Πιτίνο στην Ευρώπη – Που κατατάσσει την Ελλάδα appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα