Συνεχίζει στην κορυφή με Γκάμα ο Άρης! (vids)

Άρης-Απόλλων Σμύρνης 1-0: Μετά από ένα ματς με αρκετή ένταση η ομάδα του Άκη Μάντζιου επικράτησε με 1-0 στους «Ζωσιμάδες» -για την 5η αγωνιστική της Super League- και παρέμεινε πρώτος στη βαθμολογία. Σκόρερ ο Μπρούνο Γκάμα στο 35′, με τον «Θεό του πολέμου» να μετρά πλέον τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία έχοντας πλέον 13 βαθμούς.

Από την πλευρά του ο Απόλλωνας μετά τη νίκη επί της ΑΕΛ γνωρίζει

απόψε την πρώτη του ήττα.

Ο Άκης Μάντζιος ξεκίνησε στο βασικό σχήμα (4-2-3-1) τον Ματέο Γκαρσία, αλλά και τον Ντάνιελ Σούντγκρεν (στο δεξί άκρο της άμυνας) καθώς ο Γκάνεα έμεινε εκτός έχοντας υποστή. λουμπάγκο. Επίσης ο Μπουσέ πήρε για δεύτερη σερί φορά γάντια βασικού.

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Απόλλωνα προτίμησε σύστημα 3-4-3 με Μπεντινέλι και Μαρκ Φερνάντεθ στα άκρα της επίθεσης και στην κορυφή τον Τσιλούλη.

Υπεροχή ο Άρης, γκολάρα ο Γκάμα
Ένα αρκετά σκληρό παιχνίδι με δυνατέρς μονομαχίες είχαμε στο πρώτο ημίχρονο και χαρακτηριστικό είναι ότι κάθε ομάδα είχε από δύο κάρτες στα πρώτα 37 λεπτά.

Ο Άρης πιέζοντας ψηλά διατηρούσε την κατοχή της μπάλας όμως παρά την κινητικότητα που είχε δεν κατάφερνε να απειλείσει ουσιαστικά με «καθαρές» ευκαιρίες. Κάποιες προσπάθειες από τους Ματέο Γκαρσία (σουτ στο 11′), Μπερτόλιο (σουτ στα σώματα στο 14′) και ένα φάουλ του Ματίγια (24′) δεν ήταν αυτό που λέμε κλασικές φάσεις.

Ακόμη κι έτσι όμως Άκη Μάντζιου κατάφερε στην πρώτη καλά οργανωμένη επίθεσή της να ανοίξει το σκορ, βγάζοντας μια εξαιρετική συνεργασία μεταξύ τριών παικτών.

Ο Λόπεθ «έσπασε» την μπάλα για τον Μπερτόλιο ο τελευταίος «άδειασε» τον προσωπικό του αντίπαλο με άψογο τρόπο για να στρώσει στη συνέχεια στον Γκάμα ο οποίος με αριστοτεχνικό τρόπο νίκησε τον Κότσαρη για το 1-0!

Από την πλευρά του ο Απόλλωνα που έπαιζε με αμυντικούς προσανατολισμούς σε όλο το ημίχρονο έχοντας διάθεση να επιτεθεί μόνο στην κόντρα, λίγο έλειψε να ισοφαρίσει λίγο πριν το φινάλε.

Μεγάλη ευκαιρία ο Χουχούμης, τραυματίστηκε ο Φατιόν
Συγκεκριμένα στο 45 + 3′ η ομάδα του Παράσχου έχασε τρομερή ευκαιρία (η μία και μοναδική στο α΄ μέρος) όταν μετά από σέντρα του Φερνάντεθ ο Χουχούμης… κατάφερε να αστοχήσει από το ύψος του πέναλτι αν και ανενόχλητος!
Να αναφέρουμε οτι σε σύγκρουση που είχε με τον Μπουσέ ο Φατιόν αποχώρησε με τραυματισμό (δεν έχει κάτι σοβαρό σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις) κι έτσι στο δεξί άκρο της άμυνας των φιλοξενούμενων πήγε ο Τσαμπούρης, ενώ Μπαξεβανίδης «μετακινήθηκε» στον άξονα.

Ακυρώθηκε σωστά γκολ του Απόλλωνα

Στο Β΄ μέρος Παράσχος έριξε μετά το 60′ τους Μουνιέ και Ντάουντα (γύρισε το σύστημα σε 4-2-3-1), την ώρα που ο Μάντζιος «φρέσκαρε» το κέντρο του αποσύροντας τον Τζέγκο, για τον Λούκας Σάσα.

Ο Απόλλωνας ανέβασε τις γραμμές του και κατά διαστήματα πίεσε τους γηπεδούχους που από ένα σημείο και μετά έδωσαν μέτρα στο γήπεδο θέλοντας να παίξουν στην αντεπίθεση. Η αλήθεια ήταν όμως ότι οι «κίτρινοι» ήταν πιο απειλητικοί και συγκεκριμένα στο 67′ (σουτ Μπερτόλιο) και στο 81′ (σουτ Ματίγια)

Στο 70′ οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τον Σλίβκα όμως ο διαιτητής Καραντώνης μετά από επικοινωνία με το VAR το ακύρωσε σωστά καθώς ο Μουνιέ εντοπίστηκε σε θέση οφσάιντ του Μουνιέ.

Στο 75′ ο προπονητής του Άρη πέρασε στο ματς τον Κάτσε (αντί του Γκάμα), αλλά και τον Μαντσίνι για να δώσει νέα πνοή στην ομάδα του.

Στο 87′ είχαμε τη φάση του αγώνα όταν ο Απόλλωνας ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Δεληζήση στον Μουνιέ. Μετά από διακοπή πέντε λεπτών και αφού ο Καραντώνης τσέκαρε επί αρκετή ώρα το VAR αποφάνθηκε σωστά οτι αρχή τη φάσης υπήρχε οφσάιντ του Μουνιέ.

MVP: Ο Μπρούνο Γκάμα χωρις συζήτηση! Την πρώτη ουσιαστικά κλασική φάση του Άρη στο πρώτο ημίχρονο ο Πορτογάλος την μετέτρεψε σε γκολ, δείχνοντας για μία ακόμη φορά την κλάση του

UP: Η άμυνα του Άρη παρουσιάστηκε βελτιωμένη τακτικά σε σχέση με όλα τα προηγούμενα ματς φέτος στα οποία δεν «πατούσε» καλά. Μοναδικό ψεγάδι η ευκαιρία του Χουχούμη στο τέλος του πρώτου μέρους.

DOWN: Ο Χουχούμης ήταν μοιραίος για την ομάδα του καθώς όταν κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους όπως ο Άρης δεν κάνεις γκολ τέτοιες ευκαιρίες όπως εκείνη του 45+3′ τότε δεν ελπίζεις για θετικό αποτέλεσμα.

ΣΚΟΡΕΡ: 35′ Γκάμα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 17′ Σάκιτς, 37′ Τζέγκο-19′ Σλίβκα, 22 Βιτλής, 59′ Μπαξεβανίδης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου), Κωνσταντίνος Λιόντος (Ηπείρου)

4oς: Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας)

VAR: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας), AVAR: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

Άρης (Α. Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν, Ματίγια, Τζέγκο (58′ Λούκας Σάσα), Ματέο Γκαρσία, Γκάμα, Μπερτόγλιο, Λόπεθ.

Απόλλων Σμύρνης (Γ. Παράσχος): Κότσαρης, Χουχούμης (62΄ Χουχούμης), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Μπεντινέλι (90′ Κολ), Σλίβκα, Φερνάντες (62′ Μουνιέ), Τσιλούλης, Βιτλής (90′ Ιωαννίδης), Φατιόν (45′ Τσαμπούρης)

Το άρθρο Συνεχίζει στην κορυφή με Γκάμα ο Άρης! (vids) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα