Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καλωσορίζει την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας

Οι ΗΠΑ καλωσορίζουν τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία είναι έτοιμες να ξεκινήσουν διερευνητικές επαφές για τα ζητήματα θαλάσσιων οριοθετήσεων».

«Αυτές οι συζητήσεις έχουν την δυνατότητα να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση των περιφερειακών εντάσεων», σημειώνεται στη δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Επιπλέον, καλωσορίζει τον εποικοδομητικό ρόλο που έχει παίξει η Γερμανία στην ενθάρρυνση των δύο πλευρών για την

επιστροφή των πλευρών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ πιέζουν με κάθε τρόπο την Ελλάδα να επιλέξει της αμερικανικές φρεγάτες και όχι γαλλικές, γερμανικές ή ολλανδικές.

Μάλιστα μετά την αγορά των γαλλικών Rafale οι ΗΠΑ δεν… χωνεύουν πως η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στο να απορρίψει τις αμερικανικές φρεγάτες.

Βαρύνουσας σημασίας για την ελληνική απόφαση αναφορικά με την χώρα προέλεσεις των νέων ελληνικών φρεγατών είναι και τα οπλικά συστήματα που θα φέρουν οι νέες φρεγάτες.

Και οι Αμερικανοί δεν έχουν για την ώρα απελευθερώσει τα οπλικά συστήματα που θέλει η Ελλάδα, αφού τις δίνουν χωρίς τους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας SM-2MR/ER.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Το άρθρο Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καλωσορίζει την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα