Σοφοκλής Σχορτσιανίτης: Ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τα παρκέ

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης ανακοίνωσε ότι σταματάει την επαγγελματική του καριέρα στα παρκέ του μπάσκετ. 

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης όπως ανακοίνωσε στο Sport5 του Ισραήλ  αποφάσισε να αποσυρθεί οριστικά από την ενεργό δράση. «Η κατάσταση και όσα συμβαίνουν στον κόσμο, με τα πρωταθλήματα και την πανδημία, με οδήγησαν στην απόφαση να σταματήσω να παίζω. Αποφάσισα να αποσυρθώ. Θα έχω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου. Όλα έχουν αρχή και τέλος», ανέφερε

μεταξύ άλλων

Η πορεία του

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης ήταν παιδί ενός Ελληνα πολιτικού μηχανικού, που ερωτεύτηκε μια γυναίκα από το Καμερούν όταν ήταν εκεί για δουλειές. Την παντρεύτηκε, έκανε δυο παιδιά (τον «Σόφο» και τον Αλέξανδρο) και η οικογένεια ήρθε στην Ελλάδα (Καβάλα).

Ο Σχορτσιανίτης ανδρώθηκε στον Ηρακλή Καβάλας. Πήγε στον Ηρακλή (2000-03). Το 2003 επιλέχθηκε στο Νο 34 του ντραφτ από τους Κλίπερς. Δεν πήγε όμως, ποτέ στο ΝΒΑ. Στην συνέχεια έπαιξε σε Καντού (2003-04) και Αρη (2004-05). Το 2005 ήρθε η μεγάλη μεταγραφή. Πήγε στον Ολυμπιακό (έμεινε ως το 2010).

Τα προβλήματα του Big Sofo με το βάρος

Στον Ολυμπιακό άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια τα προβλήματα με το βάρος του. Η ομάδα τον έστειλε μέχρι και σε ειδικό κέντρο αδυνατίσματος στην Ελβετία.

Στη συνέχεια ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης πέρασε από την Μακάμπι (2010-12), τον Παναθηναϊκό  (2012-13). Ξαναγύρισε  και στην Μακάμπι (2013-15), με την οποία σήκωσε την Ευρωλίγκα το 2014.

Μετά πήρε την κατηφόρα. Είχε θέματα με το βάρος του (μέχρι και γλαύκωμα στα μάτια του προκάλεσαν τα πολλά κιλά) και με τραυματισμούς. Το 2015 πήγε στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά γύρισε πάλι πίσω στην Ελλάδα. Επαιξε στον ΠΑΟΚ (2015-16) και μετά έπαιξε εκείνο το ματς με τα Τρίκαλα που είπαμε παραπάνω.

Η ραψωδία κόντρα στις ΗΠΑ

Η πιο μεγάλη στιγμή του στα γήπεδα ήταν στο έπος της Σαϊτάμα στο Παγκόσμιο του 2006 όταν πήραν μαζί με την Εθνική Ελλάδας, σβάρνα (101-95) την αμερικανική Dream Team στους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Μετά από εκείνο το ματς στο οποίο είχε βάλει 14 πόντους, ο σταρ του ΝΒΑ, Ντουάιτ Χάουαρντ, γύρισε και του είπε: «Τι διάολο κάνεις στην Ευρώπη; Κόψε τις μαλ… κι έλα στο ΝΒΑ»!

ΤΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ DREAM TEAM

Το 2009 ο μύθος του ΝΒΑ Σακίλ Ο’ Νιλ είχε πει γι΄ αυτόν: «Τον είδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ηταν φοβερός»!

Τον φώναζαν «Baby Shaq». Ποτέ όμως, δεν  επιβεβαίωσε τις προσδοκίες όλων.

Το άρθρο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης: Ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τα παρκέ εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα