Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Βουλευτής της ΝΔ αποκάλυψε ότι δηλώνονταν σαν βοσκοτόπια ακόμα και αμπέλια στη Καλντέρα Σαντορίνης!
Όσο περισσότερο φως πέφτει στο σκοτεινό σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, τόσο αποκαλύπτεται πόσο χυδαίες ήταν οι κομπίνες για το μεγάλο φαγοπότι των κοινοτικών επιδοτήσεων. Ένα όργιο διασπάθισης δισεκατομμυρίων ευρώ που συντηρούσε το πελατειακό κράτος της εξουσίας και γινόταν στις «πλάτες» των ανυποψίαστων πολιτών που με «αίμα» κερδίζουν το κάθε ευρώ που βγάζουν.
Οι περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας και αφορούν ανύπαρκτα βοσκοτόπια, είναι η μία πιο ξεδιάντροπη από την άλλη. Σχεδόν κάθε έκταση μπορούσε να δηλωθεί ως βοσκότοπος, ακόμα και τα αμπέλια!
Τελευταία κωμικοτραγική περίπτωση που έγινε γνωστή είναι ότι δηλώνονταν ως βοσκοτόπια οι ηφαιστιογενείς ξερότοποι στη Καλντέρα της Σαντορίνης, σε σημεία όπου υπήρχαν αμπελοχώραφα!
Την αποκάλυψη αυτή δεν την έκανε κάποιος πολιτικός της αντιπολίτευσης, αλλά ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Μάρκος Καφούρος! Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο «γαλάζιος» βουλευτής o οποίος είναι γεωπόνος και πρόεδρος της Ένωσης Θηραϊκών Συνεταιρισμών:
«Στη “φούρια” πολλές φορές δηλώνονταν περιοχές όπου ήταν δικοί μας αμπελώνες. Είχαμε και τέτοια συμβάντα. Είχαμε αμπελώνα όπου ήταν δηλωμένος (ως βοσκότοπος), από κάποια περιοχή της Κρήτης», ενώ σημείωσε ότι μετά από δική του παρέμβαση διαγράφηκαν οι εν λόγω αιτήσεις. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δηλώνονταν ως χώροι για βόσκηση αιγοπροβάτων «ολόκληρα βουνά».
«Δηλώνονταν τα πάντα, τα βουνά, είναι απίστευτο όλοι αναρωτιόμασταν, πώς αυτή η περιβόητη “τεχνική λύση” μπορούσε να επιτρέπει αλλού να είναι η κτηνοτροφική εκμετάλλευση και αλλού να δηλώνονται» σημείωσε ο κ. Καφούρος ξεκαθαρίζοντας ότι ποτέ «δεν έφεραν ζώα στο νησί».
Τα ίδια χρόνια που η Ελλάδα είχε μεταβληθεί σε ένα απέραντο εικονικό «βοσκοτόπι», η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποκρίνεται ότι δεν γνώριζε τίποτα για το κοινοτικό πλιάτσικο! Η ιστορία των παράνομων επιδοτήσεων μπορεί να ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με κυβέρνηση ΝΔ τα νούμερα εκτοξεύθηκαν.
Το όργιο εικονικών δηλώσεων είχε την «τιμητική» του στην Κρήτη. Το έτος 2020 τα αιγοπρόβατα φαίνεται πως έφτασαν σχεδόν τα… 8 εκατομμύρια, κάτι που κανονικά θα απαιτούσε να έχει διπλάσια έκταση η μεγαλόνησος για να χωρέσει όλα αυτά τα ζώα! Για το σύνολο των 7.812.923 ζώων που δηλώθηκαν για εκείνο το έτος, κανονικά απαιτούνται στην Κρήτη περίπου 16.407.139 στρέμματα βοσκοτόπων. Αυτό θα σήμαινε ότι θα χρειαζόταν άλλη μία… Κρήτη για να επιτευχθεί αυτό!
Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντί να παραδεχθεί ότι η κυβέρνηση πιάστηκε με τη… γίδα στην πλάτη, ισχυρίζεται ότι είναι ο… πρώτος που έρχεται να κόψει τον «γόρδιο δεσμό» της διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Με λίγα λόγια βγαίνει και από πάνω. Ως λύση πανικού, ο πρωθυπουργός προτείνει την απορρόφηση του ΟΠΕΚΕΠΕ από την ΑΑΔΕ. Μόνο που η ΑΑΔΕ ήδη μπορούσε να ελέγχει τον ΟΠΕΚΕΠΕ από το 2020, όπως αποκαλύπτεται από έγγραφο που είχε καταθέσει στη Βουλή ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.
Συγκεκριμένα, απαντώντας ο Μάκης Βορίδης είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση βουλευτή της Ελληνικής Λύσης ότι όλα τα αγροτεμάχια που δηλώνονται «διασταυρώνονται μέσω της ΑΑΔΕ»!
Συγκεκριμένα, σε απάντηση που είχε στείλει ο Βορίδης στις 18 Δεκεμβρίου 2020, ο Μ. Βορίδης ανέφερε ότι «ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει τη δυνατότητα, αλλά ούτε και την αρμοδιότητα ελέγχου της νομιμότητας των πράξεων που περιγράφουν τα υποβληθέντα με τις ΕΑΕ (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης) παραστατικά μίσθωσης, παρά μόνο εφόσον ο ιδιοκτήτης/εκμισθωτής προβεί σε καταγγελία».
Και ο υπουργός συμπλήρωνε ότι: «για να είναι δυνατή η διασταύρωση των στοιχείων μισθωμένων βοσκοτόπων, από το έτος ενίσχυσης 2020 είναι υποχρεωτική η αναγραφή στην ΕΑΕ κάθε γεωργού του ΑΤΑΚ (Αριθμός Ταυτότητας Ακινήτου) κάθε εκμισθωμένου αγροτεμαχίου, όπως αυτό αποτυπώνεται στην περιουσιακή κατάσταση του εκμισθωτή. Το σύνολο των αγροτεμαχίων με τα αντίστοιχα ΑΤΑΚ διασταυρώνεται μέσω της ΑΑΔΕ, προς επιβεβαίωση της νόμιμης κατοχής τους».
Επομένως εδώ μιλάμε για κοροϊδία ασύλληπτων διαστάσεων. Πως θα αναλάβει η ΑΑΔΕ την εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού επί τόσα χρόνια έβαζε τη «σφραγίδα» της στις παράνομες επιδοτήσεις; Ο Μάκης Βορίδης, ο Λευτέρης Αυγενάκης και οι υπόλοιποι αρμόδιοι που παρείχαν πολιτική ασυλία σε αυτή τη λεηλασία χρήματος, πότε θα δώσουν λόγο στον ελληνικό λαό και τη δικαιοσύνη;
Πέτρος Δημόπουλος για το sportime.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- Γιαννακόπουλος: Χαμός κατά την άφιξη του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού AKTOR στο γραφείο του Βρούτση
- Στο Υπουργείο ο Γιαννακόπουλος
- ΑΕΚ: Ψηλά στη λίστα της ΑΕΚ ο Φάμπιο Σελεστίνι
- Φωτογραφίες από τη συνάντηση Βρούτση - Γιαννακόπουλου
- “Μπαμ” 500 εκατ. από τους Αγγελόπουλους – Επενδύσεις σε Κορέα και Κίνα για νέο στόλο
- Ολυμπιακός: Η Βελέζ περιμένει ανυπόμονα πρόταση για τον Ορτέγκα! (videos)
- Με παρέμβαση Ευαγγελάτου, η κοινή συνάντηση Γιαννακόπουλου - Αγγελόπουλων έγινε παρόντος του Βρούτση! (vid)
- Απίστευτο σκηνικό με Βρούτση! Λάβαρο της ΑΕΚ μπροστά στον Γιαννακκόπουλο
- Γιαννακόπουλος: «Αυτός είναι ο Ολυμπιακός, ούτε μία συγνώμη - Αλλοίωση»!
- Η στιγμή που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποχωρεί από το Α.Τ. Κηφισιάς (vid)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sportime
- ΑΕΚ: Ψηλά στη λίστα της ΑΕΚ ο Φάμπιο Σελεστίνι
- “Μπαμ” 500 εκατ. από τους Αγγελόπουλους – Επενδύσεις σε Κορέα και Κίνα για νέο στόλο
- «Σκάει» ο προπονητής της ΑΕΚ
- Έξαλλος ο Βαρδινογιάννης: Μας δουλεύουν όλοι – Από τους Βούλγαρους μέχρι το ρωσικό αέριο του… TAP
- Προκαλούν δέος τα λεφτά που έχουν δώσει Γιαννακόπουλος και Αγγελόπουλοι για τις ομάδες τους
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια: Το τέλος για κάθε πρωταγωνιστή θα είναι διαφορετικό από αυτό που περιμένατε!
- Grand Hotel επόμενα επεισόδια: Ο Ρήγας βάζει τέλος στον Πέτρο – Έτσι τον κλείνει φυλακή
- Ήταν σπουδαίος τερματοφύλακας, φυλακίστηκε και βασανίστηκε από τη Χούντα αλλά δραπέτευσε και η ζωή του έγινε ταινία
- Επικό: Ο Ευαγγελάτος έκανε εικονική συνάντηση Αγγελόπουλων – Γιαννακόπουλου στο γραφείο του Βρούτση! (vid)
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Βουλευτής της ΝΔ αποκάλυψε ότι δηλώνονταν σαν βοσκοτόπια ακόμα και αμπέλια στη Καλντέρα Σαντορίνης!
- Τελευταία Νέα Sportime
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Βουλευτής της ΝΔ αποκάλυψε ότι δηλώνονταν σαν βοσκοτόπια ακόμα και αμπέλια στη Καλντέρα Σαντορίνης!
- Ήταν σπουδαίος τερματοφύλακας, φυλακίστηκε και βασανίστηκε από τη Χούντα αλλά δραπέτευσε και η ζωή του έγινε ταινία
- Απολαυστικοί Πέλκας και Γιαννούλης μαθαίνουν…κρητικά
- Ο Κόκκαλης, τα 5 δισ. δραχμές και το πρώτο «χρυσό» μπάσκετ του Ολυμπιακού
- Ο Τιμωρός: Ο Μάρκος σώζει την Έλλη από τα χέρια του Αλέξη που πάει να την πνίξει!
- Επικό: Ο Ευαγγελάτος έκανε εικονική συνάντηση Αγγελόπουλων – Γιαννακόπουλου στο γραφείο του Βρούτση! (vid)
- “Μπαμ” 500 εκατ. από τους Αγγελόπουλους – Επενδύσεις σε Κορέα και Κίνα για νέο στόλο
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια: Το τέλος για κάθε πρωταγωνιστή θα είναι διαφορετικό από αυτό που περιμένατε!
- Προκαλούν δέος τα λεφτά που έχουν δώσει Γιαννακόπουλος και Αγγελόπουλοι για τις ομάδες τους
- Grand Hotel επόμενα επεισόδια: Ο Ρήγας βάζει τέλος στον Πέτρο – Έτσι τον κλείνει φυλακή
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- Ο Ντεσπόντοφ στο στόχαστρο τουρκικής ομάδας!
- Τέλος από τον Εθνικό ο Νίκος Παντέλης
- To Final-4 του Nations League με σούπερ προσφορά* 20€ Free Bet χωρίς κατάθεση!
- Η στιγμή που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποχωρεί από το Α.Τ. Κηφισιάς (vid)
- ΒΙΝΤΕΟ από τη στιγμή αναχώρησης του Γιαννακόπουλου από το Α.Τ. Κηφισιάς!
- Απολαυστικοί Πέλκας και Γιαννούλης μαθαίνουν…κρητικά
- Η Ρεάλ Μαδρίτης προσέγγισε τον Μασταντουόνο για να προλάβει να τον κλέψει από την Παρί Σεν Ζερμέν
- Οι Αμερικανοί καθυστερούν να προγραμματίσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές αναμένοντας εκπτώσεις και προσφορές της τελευταίας στιγμής
- Εθνική Ελλάδος Γυναικών: «Ευχαριστούμε Δανάη!» (vid)
- Θαλαμηγός με 7 επιβαίνοντες «έμπαζε» νερά και εξόκειλε στην Πάρο – Έφερε τη σημαία του Λιβάνου