Σαν σήμερα 8/9: Τα «χρυσά κορίτσια» του πόλο (vid)

09:31 8/9/2019 - Πηγή: Sportime

Σαν σήμερα, στις 8 Σεπτεμβρίου 2013, η Εθνική πόλο Νεανίδων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης, διατηρώντας το «στέμμα» της.

Η Ελλάδα πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση επικράτησε στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ισπανίας με 8-5, με τον τον εθνικό μας ύμνο να ακούγεται στα μεγάφωνα του κεντρικού κολυμβητηρίου της Κωνσταντινούπολης.

Με αυτόν τον τρόπο διατήρησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας

Ευρώπης που είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια στην Μαδρίτη.

Διαβάστε σήμερα στο Sportime: «Στηρίξτε τον»

Ήταν το 9ο χρυσό μετάλλιο σε 21 τελικούς για την ελληνική υδατοσφαίριση σε μεγάλες διοργανώσεις και 37ο μετάλλιο συνολικά, λίγες ημέρες μετά το χάλκινο των Νέων Γυναικών στο Βόλο και φυσικά το τρίτο χρυσό σε επίπεδο νεανίδων την τελευταία τριετία (μετά του Ευρωπαϊκό της Μαδρίτης και το Παγκόσμιο στο Περθ) και τρίτο στην ιστορία της συγκεκριμένης διοργάνωσης.



Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-1, 2-2, 2-1.

Τα γκολ των δύο ομάδων:

Ελλάδα: Β. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Ε. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 2, Καλογεράκου 2.
Ισπανία: Αμπεγιάν Βάγιε 1, Γκονθάλεθ Λόπεθ 3, Τριβίνο Γκονθάλεθ 1.

Σαν σήμερα στον παγκόσμιο αθλητισμό

2016: Στην πρώτη μέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, η Ελλάδα πανηγυρίζει τα δύο της πρώτα μετάλλια, στην σφαιροβολία της κατηγορίας F32. Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης κατακτά το χρυσό με βολή στα 10,39μ. σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ ενώ ο Δημήτρης Ζησίδης καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 9,24μ. και ατομικό ρεκόρ.

2003: Πεθαίνει σε ηλικία 101 ετών η Γερμανίδα σκηνοθέτης Leni Riefenstahl. Ένθερμη οπαδός του Hitler, η Riefenstahl ανέλαβε να γυρίσει μεταξύ άλλων και μια ταινία (»Olympia») με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936.

2002: Η Γιουγκοσλαβία κατακτά την πρώτη θέση στο Μουντομπάσκετ της Ιντιανάπολης νικώντας την Αργεντινή 84-77 σε έναν συγκλονιστικό τελικό που κρίθηκε στην παράταση. Είναι ο πέμπτος τίτλος (δεύτερος συνεχόμενος) για τους πλάβι.

1982: Η Marita Koch, η Ulrike Meyfarth και ο Daley Thompson καταρρίπτουν αντίστοιχα τα παγκόσμια ρεκόρ στα 400μ (48.16), στο ύψος (2.02) και στο δέκαθλο (8743β.) κατά τη διάρκεια του 13ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου στο ΟΑΚΑ.

1961: Η ΑΕΚ σημειώνει τη μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη της στο ελληνικό πρωτάθλημα επί του Αιγάλεω με 8-0.

1888: Διεξάγονται οι πρώτοι αγώνες της νεοσύστατης football league στην Αγγλία με καλύτερο τον αγώνα Derby – Bolton 6-3.

1868: Δημιουργείται το New York Athletic Club. Γίνονται οι πρώτοι ερασιτεχνικοί αγώνες στίβου, διατυπώνονται κανόνες για τους αγώνες και χτίζεται το πρώτο γήπεδο από ασβόλη.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Σαν σήμερα 8/9: Τα «χρυσά κορίτσια» του πόλο (vid) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα