Ρωσία: Κάπως έτσι θα αρχίσει ο πόλεμος με την Τουρκία

Ρωσία: Κάπως έτσι θα αρχίσει ο πόλεμος με την Τουρκία – Αφίσα στα τουρκικά στην Κριμαία ζητά από τους Τάταρους να σκοτώσουν Ρώσους.

Η ονομασία Τάταροι είναι περιληπτική εθνική ονομασία, η οποία περιγράφει μια ομάδα τουρανικών λαών της νότιας Ρωσίας. Ακριβέστερα χρησιμοποιείται για τα φύλα μογγολικής – τουρκικής προέλευσης που εγκαταστάθηκαν πέριξ του Βόλγα και των νοτίων Ουραλίων κατά τα ύστερα μεσαιωνικά χρόνια. Συμπεριλαμβάνει επίσης τους αρχαιότερους Βουλγάρους του Βόλγα – πιθανότατα μάλιστα αυτοί να είναι οι περισσότεροι.

Οι Τάταροι μιλούν την

γαταρική γλώσσα, η οποία ανήκει στην οικογένεια των τουρκικών γλωσσών. Οι Τάταροι είναι μουσουλμάνοι σουνίτες, εκτός από λίγους που είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, καθώς οι πρόγονοί τους βαπτίσθηκαν τον 16ο και 17ο αιώνα. Είναι επίσης αυτοί που εισήγαγαν στη Ρωσία το εθνικό της όργανο, τη μπαλαλάικα.

Παλαιότερα Τάταροι αποκαλούνταν από τους Ρώσους όλοι οι Μογγόλοι, από το όνομα Τατά – μία από τις αρχαίες μογγολικές φυλές, από την οποία καταγόταν ο Τζένγκις Χαν. Αργότερα ο όρος χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά για να περιγράψει όλα τα μογγολικά ή τουρκικά ή ισλαμικά φύλα της Ρωσίας (π.χ. Πετσενέγοι, Τσετσένοι, Μπασκίροι).

Οι δρόμοι της Συμφερόπολης γέμισαν με αφίσες στα τούρκικα, οι οποίες καλούν του Τάταρους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του στρατιώτη Ραμίλ Σαμσουτντινοφ, ο οποίος πυροβόλισε 10 συναδέλφους του Ρώσους στρατιώτες, σκοτώνοντας οκτώ από αυτούς.

Οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί της Κριμαίας και του Καυκάσου είναι το μεγάλο πρόβλημα της Ρωσίας, και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια κατά της Ρωσίας θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την Τουρκία.

Η υπομονή του Ρώσου προέδρου λιγοστεύει.

Δεκάδες βουλευτές της ρωσικής Δούμας σχολίασαν τον τουρκικό χάρτη που προβλήθηκε σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι και περιελάμβανε εκτός όλων των άλλων και ρωσικά εδάφη.

Ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας του ρωσικού κράτους Αντρέι Κράσοφ, ανέφερε ότι η τουρκική κυβέρνηση σκέφτεται να αποκαταστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Επιπλέον ο ίδιος υποψιάζεται ότι η Άγκυρα θα προσπαθήσει να καταλάβει (κάποια στιγμή στο μέλλον) εδάφη της Ρωσίας με την βία.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Θέλει γαλλικούς πυραύλους για να αντιμετωπίσει τα Rafale

Ελληνοτουρκικά: O Ακάρ ζήτησε το κινητό του Παναγιωτόπουλου

Ρωσία: Κάπως έτσι θα αρχίσει ο πόλεμος με την Τουρκία

Το άρθρο Ρωσία: Κάπως έτσι θα αρχίσει ο πόλεμος με την Τουρκία εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα