Ρωσία και Αίγυπτος: Μία ανάσα από τις τουρκικές ακτές!

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Al-Monitor», το οποίο επικαλείται ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, Ρωσία και Αίγυπτος συμφώνησαν στη διεξαγωγή ναυτικής άσκησης στη Μαύρη Θάλασσα, υπό την ονομασία «Friendship Bridge 2020».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Αίγυπτος και η Ρωσία

συμφωνούν σε κάτι τέτοιο, με το κύριο αντικείμενο της άσκησης να είναι τα σενάρια προστασίας θαλάσσιων οδών από απειλές. Η άσκηση θα γίνει με πραγματικά πυρά.

Σύμφωνα με τη δήλωση που δημοσίευσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στον επίσημο ιστότοπό του, «oι αντιπροσωπείες του Ρωσικού Ναυτικού και του Αιγυπτιακού Ναυτικού πραγματοποίησαν τριήμερο συνέδριο για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των κοινών ασκήσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ο Συναγερμός απ’ την Kόλαση» – Τρομοκρατεί τους λαθρομετανάστες στον Έβρο (vid)

«Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, τα πολεμικά πλοία του Ρωσικού Ναυτικού και του Αιγυπτιακού Ναυτικού, με υποστήριξη από αεροσκάφη, θα εκπαιδευτούν για να υπερασπιστούν τις θαλάσσιες λωρίδες από διάφορες απειλές», ανέφερε η δήλωση.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Αίγυπτος και η Ρωσία συμφωνούν σε μια άσκηση τέτοιου επιπέδου σε αυτή την περιοχή. Το κύριο αντικείμενο της άσκησης θα είναι τα σενάρια προστασίας θαλάσσιων οδών από απειλές. Η άσκηση θα γίνει με πραγματικά πυρά.

Περισσότερες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές ούτε και το επίπεδο των μονάδων που θα λάβουν μέρος.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι «οι ασκήσεις στοχεύουν στην ενίσχυση και ανάπτυξη της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων της Αιγύπτου και της Ρωσίας με τρόπο που εξυπηρετεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη θάλασσα και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ ατόμων προκειμένου να αποτραπούν διάφορες απειλές στους τομείς της έντονης ναυσιπλοΐας».

Πηγή: Pentapostagma.gr

Το άρθρο Ρωσία και Αίγυπτος: Μία ανάσα από τις τουρκικές ακτές! εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα