Ράστα: Η αντίπαλος της ΑΕΚ πήρε το όνομά της από ένα τραγούδι (vid)

Η ΑΕΚ αύριο υποδέχεται στο ΟΑΚΑ (19/11 19:00) την Ράστα Βέχτα για την έκτη αγωνιστική του BCL, μια άγνωστη ομάδα που ιδρύθηκε σε ένα κελάρι και πήρε το όνομά της από ένα τραγούδι. 

H Ράστα ιδρύθηκε το 1979. Οι λιγοστοί οπαδοί της στα πρώτα χρόνια τραγουδούσαν μάλλον χιουμοριστικά ότι η Ράστα ήταν η πιο hot ομάδα του κόσμου, κλείνοντας το μάτι.

Η ομάδα ιδρύθηκε σε ένα κελάρι. Στο σπίτι ενός εκ των ιδιοκτητών.
Κι αυτό γιατί οι ιδρυτές της θέλησαν να παίξουν το άθλημα που λάτρευαν, αλλά κανένας σύλλογος στην γύρω περιοχή, δεν ήταν σύμφωνη να στήσει τμήμα μπάσκετ.Στον γύρω κόσμο, αυτοί που αγαπούσαν το μπάσκετ έμοιαζαν σαν “εξωτικοί”. Ετσι οι ίδιοι παίκτες που γνώρισαν την άρνηση αποφάσισαν να στήσουν τη δική τους ομάδα.Εκεί λοιπόν, που οι ιδιοκτήτες έπιναν μπύρες προβληματίστηκαν με το όνομα. Εκείνη τη στιγμή, από τα μεγάφωνα ακούστηκε το τραγούδι του Μπομπ Μάρλεϊ, Rastaman Vibration. Το όνομα είχε μόλις βρεθεί.



Η Βέχτα είναι μία αρκετά πλούσια περιοχή 30 χιλιάδων κατοίκων, όπου οι περισσότεροι ασχολούνται με τη γεωργία και τη βιομηχανία. Πολλές μεγάλες εταιρίες έχουν τα εργοστάσιά τους εκεί.Το μπάσκετ ήταν εντελώς άγνωστο στην πόλη. Έτσι, μία φορά την εβδομάδα, η ομάδα διοργάνωνε σεμινάρια για τους οπαδούς, όπου μέσα από προβολή βίντεο οι προπονητές εξηγούσαν τους κανονισμούς στον κόσμο. Πάντα στο γήπεδο υπήρχαν 300 άνθρωποι.Στις αρχές της δεκαετίας το γήπεδο χωρούσε 1200 άτομα. Την επόμενη χρονιά έγιναν έργα για να χωρέσει 2000 και το επόμενο καλοκαίρι, η χωρητικότητα ανέβηκε στους 3200.Η Βέχτα είναι μία επαναστάτρια στη Γερμανία, όπου δεν είναι αρεστές οι ομάδες από μικρές πόλεις. Προτιμούνται οι ομάδες που έρχονται από μεγάλες αγορές. Η Βέχτα είναι εξαίρεση.Ο κόσμος είναι εντυπωσιακά ενθουσιώδης και η Βέχτα μετράει πάνω από 150 διαδοχικά sold out στα παιχνίδια της.Πέρσι απέκλεισε στα πλέι οφ την Μπάμπεργκ. Μετά το 1-1 η Βέχτα είχε πολλούς τραυματισμούς και με μόλις 7 παίκτες νίκησε, έκανε το 2-1 και πήγε στα ημιτελικά.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Ράστα: Η αντίπαλος της ΑΕΚ πήρε το όνομά της από ένα τραγούδι (vid) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα