Πρίντεζης για το καλάθι στην Πόλη: «Όχι, δεν φοβήθηκα» (Vid)

O Γιώργος Πρίντεζης και ο Βασίλης Σπανούλης ήταν… καλεσμένοι της Euroleague. Προκειμένου να θυμηθούν κάτι όμορφο. Τον τίτλο του 2012 στην Πόλη.

Ο Πρίντεζης είχε πετύχει το νικητήριο καλάθι μετά από ασίστ του Σπανούλη.Έτσι κι αλλιώς ήταν οι πρωταγωνιστές.

Ο διεθνής φόργουορντ που έμεινε στην ιστορία για το καλάθι που πέτυχε είπε σχετικά:

Για το μεγάλο καλάθι στην Κωνσταντινούπολη: «Ήξερα πως μένουν 7-8 δευτερόλεπτα. Με τον κόουτς Ίβκοβιτς όλη τη χρονιά θέλαμε

γρήγορες επιθέσεις και σκορ στον αιφνιδιασμό. Όλοι ήξεραν πως 7-8 δευτερόλεπτα ήταν πολλά».

Για το αν ήταν φοβισμένος: «Όχι, δεν ήμουν φοβισμένος. Γι’ αυτό παίζουμε μπάσκετ. Όλοι θέλουμε να ζήσουμε τέτοιες στιγμές».

Για την ασίστ του Σπανούλη: «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι χωρίς την πάσα του, ίσως η ιστορία ήταν διαφορετική τώρα. Οπότε, η ομάδα είναι πάνω από όλους. Αυτό θέλω να πω. Η ομάδα κερδίζει. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Κάναμε χαρούμενους τους οπαδούς μας. Αυτό μας έδωσε ενέργεια για τη συνέχεια. Προσωπικά, ένιωσα χαρούμενα που τους είδα να έχουν τόσο έντονα συναισθήματα. Κάποιοι έκλαιγαν».

Αυτά είπε ο Πρίντεζης. Σε ό,τι αφορά στον Βασίλη Σπανούλη; Ο αρχηγός του Ολυμπιακού τόνισε ότι «κανείς δεν περίμενε ότι θα παίρναμε τον τίτλο»

Κατά τα άλλα είπε:

Γι’ αυτό που είχε γίνει στημ Κωνσταντινούπολη: «Όλοι απέδειξαν πως είναι σπουδαίοι παίκτες. Έφεραν τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Δώσαμε στους εαυτούς μας και σε εκατομμύρια οπαδών μας μεγάλη χαρά».

Για την κατάκτηση του τροπαίου: «Ήταν κάτι απίστευτο. Κανείς δεν περίμενε να πάρουμε την Euroleague όταν άρχισε η σεζόν. Είχαμε σκαμπανεβάσματα και προβλήματα. Κάναμε κάτι ξεχωριστό, φέραμε την ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης ύστερα από 15 χρόνια. Κανείς δεν το περίμενε να φτάσουμε εκεί. Παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ. Όλη η ομάδα, οι παίκτες, οι προπονητές και η διοίκηση κάναμε σπουδαία δουλειά ώστε να γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης».

Για όσα ακολούθησαν του τίτλου στην Πόλη: «Αυτός ο τίτλος έδωσε κουράγιο και φιλοδοξίες στην ομάδα, για να πάει στην κορυφή και την επόμενη χρονιά. Ήταν ο πρώτος τίτλος μετά από χρόνια και γι’ αυτό ήταν τόσο σημαντικός. Έδωσε ψυχολογία σε πολλούς παίκτες. Όταν χάνεις συνέχεια, πέφτει η ψυχολογία σου. Όταν παίρνεις την Euroleague έχεις καλύτερη ψυχολογία. Αυτό ισχύει για όλους, ακόμα και για όσους εργάζονται στα γραφεία ή για τους οπαδούς. Νομίζω πως γι’ αυτό πήραμε τον τίτλο και την επόμενη χρονιά. Είχαμε ψυχολογία και χημεία, πιστεύαμε ο ένας τον άλλον».



Το άρθρο Πρίντεζης για το καλάθι στην Πόλη: «Όχι, δεν φοβήθηκα» (Vid) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα