Πούτιν: «Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται υπό απειλή, μείνετε σπίτι»

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα του (κάτι που δεν συνηθίζει) κάλεσε τους πολίτες της Ρωσσίας να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού.

«Βλέπουμε πως η επιδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται ραγδαία παγκοσμίως, σε πολλές χώρες ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται υπό απειλή.

Απόλυτη προτεραιότητα για εμάς είναι η υγεία, η ζωή και ασφάλεια των ανθρώπων. Θεωρώ, λοιπόν, ότι πρέπει να αναβληθεί η ψηφοφορία

(που είχε προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου) σε μεταγενέστερη ημερομηνία» δήλωσε ο Πούτιν, επισημαίνοντας στους Ρώσους ότι μπροστά στη νόσο του κορονοϊού «το ασφαλέστερο αυτή τη στιγμή είναι να είστε στο σπίτι σας».

Η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει, κυρίως, να επιτρέψει στον πρόεδρο Πούτιν να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2024 παρατείνοντας την εξουσία του.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε, επίσης, ότι οι Ρώσοι δεν θα εργαστούν την επόμενη εβδομάδα, έως την 5η Απριλίου, χωρίς να χάσουν τις μισθολογικές απολαβές τους, προκειμένου να «επιβραδυνθεί η εξάπλωση της νόσου. Όλο αυτό μπορεί να επηρεάσει όλον τον κόσμο, αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες μπορεί να είναι το προσεχές μέλλον μας» συμπλήρωσε.

Ωστόσο δεν κήρυξε απαγόρευση κυκλοφορίας (σε σχέση με άλλες χώρες του κόσμου) και τα εμπορικά καταστήματα και οι απαραίτητες διοικητικές υπηρεσίες θα παραμείνουν ανοικτά.

Δείτε το διάγγελμα του Πούτιν:



Обращение к гражданам России: борьба с коронавирусом, защита граждан, экономические меры https://t.co/XpdmslTNg1 pic.twitter.com/E6QNakYw6f

— Президент России (@KremlinRussia) March 25, 2020

The post Πούτιν: «Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται υπό απειλή, μείνετε σπίτι» appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα