Πόρτο – Ολυμπιακός: Δεν φτάνει να είσαι καλός, το «κλειδί» η ηρεμία

Πόρτο – Ολυμπιακός: Άλλη μία ευρωπαϊκή βραδιά για τον Ολυμπιακό έφτασε στο τέλος της. Μόνο που αυτή τη φορά τα πράγματα δεν κύλησαν όπως θα ήθελαν όλοι.

Πόρτο – Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες γνώρισαν την ήττα από την Πόρτο στην Πορτογαλία με 2-0, στη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Σε ένα

ματς στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν ήταν κακός. Εντάξει έγινε το λάθος του Μπουχαλάκη και έτσι ήρθε το 1-0. Αλλά από εκεί και πέρα υπήρχαν άλλα 80 γεμάτα λεπτά για να διεκδικήσει κάτι καλό η ομάδα. Δεν είναι λίγα άλλωστε τα ματς στα οποία έχει γυρίσει και έχει πάρει αυτό που θέλει.

Βέβαια τώρα είχε απέναντί του ο Ολυμπιακός την Πόρτο. Εδώ όμως είναι το «κλειδί». Πως είχε μία Πόρτο η οποία έδειξε ότι δεν είναι καλή ομάδα. Σίγουρα δεν είναι του επιπέδου των «ερυθρόλευκων». Ο Ολυμπιακός, ξέρουμε όλοι ότι μπορεί να παίξει ακόμη καλύτερα αν είναι και πλήρης, ενώ η Πόρτο έδειξε ότι είναι κακή ομάδα.

Ή τουλάχιστον όχι αυτή που μπορεί να είχαμε στο μυαλό μας εμείς που δεν την έχουμε κατασκοπεύσει και δεν την έχουμε δει τόσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Oλυμπιακός – Champions League: Η βαθμολογία και το πρόγραμμα στον όμιλό του

Εκεί, λοιπόν, είναι το «κλειδί», για εμένα προσωπικά. Πως ο Ολυμπιακός ναι ήταν καλός, ήταν σε αρκετά σημεία του αγώνα και καλύτερος από τους Πορτογάλους, αλλά δεν πήρε κάτι από το ματς. Έπρεπε να ήταν πιο ουσιαστικός στο παιχνίδι του και φυσικά πιο προσεκτικός.

Η Πόρτο αυτό είχε, εκμεταλλεύτηκε τα σημεία του αγώνα, τα λάθη του Ολυμπιακού και έφτασε στο νικηφόρο αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλός στο «Ντραγκάο», αλλά δεν είχε αυτό το… κάτι. Έλειπε το νεύρο σε αρκετές περιπτώσεις του αγώνα. Αν το είχε, ίσως τα πράγματα να ήταν και διαφορετικά.

Πάει τελείωσε όμως το ματς με την Πόρτο, αποτελεί πλέον παρελθόν. Αυτό που έχει σημασία από εδώ και πέρα, είναι να υπάρξει ηρεμία. Εκεί είναι το «κλειδί» για τη συνέχεια. Μία ήττα ήταν χωρίς να σημαίνει και τόσα πολλά. Άλλωστε είχαμε αναφέρει πριν τον αγώνα πως μόνο να κερδίσει έχει ο Ολυμπιακός από την αναμέτρηση στην Πορτογαλία.

Η ουσία είναι να υπάρξει ηρεμία στην ομάδα και να μην την πάρει από κάτω, γιατί έρχεται και το ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι.

ΥΓ: Τώρα ξέρετε, βγείτε να πείτε «τα λέγαμε εμείς για Μπουχαλάκη» και ότι δεν κάνει και τα σχετικά. Εδώ και τρία χρόνια περίμεναν τον παίκτη να κάνει αυτό το λάθος. Ε τους έκανε τη χάρη μετά από τρία χρόνια… Αυτό που θα πρέπει όμως όλοι να αναλογιστούν είναι ότι ο Μπουχαλάκης είναι όχι απλά στους βασικούς του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά στον κορμό που έχει στο μυαλό του ο Πορτογάλος. Αυτό από μόνο του λέει πολλά για τον παίκτη και την αξία του. Δεν γίνεται να αποθεώνουν Μαρτίνς, αλλά να λένε ό,τι λένε για τον Μπουχαλάκη. Είναι δύο αντίθετα πράγματα αυτά…

ΥΓ2: Από τον Ραντζέλοβιτς περιμένω περισσότερα. Όχι φυσικά ότι δεν είναι καλός παίκτης. Το αντίθετο μάλιστα. Ο λόγος που περιμένω περισσότερα είναι γιατί έχει να δώσει πράγματα το παιδί αυτό. Το έχει αποδείξει αυτό, αλλά στον Ολυμπιακό θα πρέπει να το δείχνεις συνεχώς.

ΥΓ3: Ο Ολυμπιακός έδειξε σε αυτά τα δύο πρώτα ματς πως είναι καλύτερη ομάδα τόσο από τη Μαρσέιγ όσο και από την Πόρτο. Το θέμα είναι πως ό,τι και αν γίνει, σε περίπτωση ήττας, με τη Μάντσεστερ Σίτι να μην ξεφύγει από τον στόχο του. Τη δεύτερη θέση. Για αυτό η «ηρεμία» παίζει μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του ομίλου.

ΥΓ4: Οι αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς ήταν σωστές. Αλλά η αγωνιστική συμπεριφορά των περισσότερων που μπήκαν δεν ήταν σωστή. Θέλει νεύρο σε αυτά τα ματς και οι παίκτες δεν το είχαν. Ο Φορτούνης βοήθησε από τις αλλαγές, από εκεί και πέρα λίγα πράγματα. Και είναι κρίμα γιατί στο σημείο που μπήκαν στο γήπεδο ο Ολυμπιακός έπαιζε την Πόρτο στο μισό γήπεδο και ξαφνικά έριξε ρυθμό.

Το άρθρο Πόρτο – Ολυμπιακός: Δεν φτάνει να είσαι καλός, το «κλειδί» η ηρεμία εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα