Πολεμικό Ναυτικό: Ένας ναύαρχος γράφει «Οι άγιοι Ναύτες»

Πολεμικό Ναυτικό: Ο Αντιναύαρχος, Νίκος Κρυονερίτης γράφει «Οι άγιοι Ναύτες» με αφορμή τη σημερινή γιορτή του Αγίου Νικολάου, προστάτη των απανταχού ναυτικών.

Πολεμικό Ναυτικό: Αναλυτικά το μήνυμα του Νίκου Κρυονερίτη:

«Η ζωή ταξίδι είναι, όπως τότε … που κινούσαμε με πανιά και μυαλά γεμάτα από το φρέσκο Γρέγο του Αιγαίου! Και τον «Άγιο» στη πλώρη … Αυτός ο Άγιος, τι να προλάβει ο έρμος …

Παλιότερα ήταν παντρεμένος λένε με την Αμφιτρίτη και είχαν ένα σωρό βοηθούς, τις αδελφές της Αμφιτρίτης, τις Νηρηίδες νύμφες, κόρες του Νηρέα και της Ωκεανίδας Δωρίδας. Γέννησαν

και παιδιά το Τρίτωνα, την Θέτιδα, την Ψαμάθη, την Γαλάτεια! Ένα σωρό θεοί και ημίθεοι!!

Και τα νησιά … αυτοί τα γέννησαν! Μικροί λευκοί θεοί του Αιγαίου, του Ιονίου, του Κρητικού … Ακόμη κουλουριάζεται στα πόδια τους η μάνα τους η Θάλασσα και τα χαϊδεύει τη μια μέρα και την άλλη τα μαλώνει θυμωμένη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνοτουρκικά – «Σεισμός» στα γεωπολιτικά: Αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου!

Έψαχνα να βρω Άγιους της θάλασσας στις παραδόσεις των άλλων λαών, δύσκολα θα βρεις!

όσοι πολλοί Άγιοι σε τόσον μικρό τόπο! Κι έχεις και το άλλο να σου μιλάει για … «Γαλάζια πατρίδα» … και τη γερμανοκίνητη Ευρώπη εγκλωβισμένη στη «χερσαία αντίληψη», να απορεί για την αγανάκτησή σου …

κι αγανακτώ ακόμη περισσότερο από τους ντόπιους εμπνευστές των «θαλάσσιων φραγμάτων», ειδικά όταν έρχονται να τιμήσουν τον Άγιο της θάλασσας!!!

Βέβαια φέτος δε θα γιορτάσουμε επίσημα, (καλύτερα γι αυτούς) επειδή αν τους έβλεπε ο Χαρίλαος θα οργίζονταν!

Κι ο Άγιος Νικόλαος, βέβαια δε μπόρεσα να καταλάβω τη σχέση του με τη θάλασσα, όμως ψάχνοντας βρήκα ότι τα οστά του τα έκλεψαν κάποιοι Ιταλοί ναύτες (αυτοί οι ναύτες μια ζωή στη παρανομία) και σήμερα βρίσκονται στο Μπάρι.

Στην πραγματικότητα όμως ο Άγιος Νικόλαος ήταν προστάτης των φτωχών και έδινε κρυφά δώρα στα παιδιά τους (Santa Nicolaus). Βέβαια εμείς τον βαφτίσαμε ναύτη, τον Άγιο Ναύτη.
Γιορτάζουμε σήμερα συνοδοιπόροι … γιορτάζουμε όλοι όσοι ανταμώσαμε με το «απέραντο γαλάζιο».

Γιορτάζουμε και τιμούμε όλους εκείνους που στράγγιζαν τον ιδρώτα τους και μεγάλωναν τα Ελληνικά πέλαγα, αυτούς που έσμιξαν με τις Νηρηίδες και ξέχασαν τη στεριά για πάντα.

Τιμούμε όλους αυτούς που έσβησαν στις κουπαστές των καραβιών, στη θάλασσα των Κυθήρων ανοιχτά στο κάβο Μαλιά, περιμένοντας καρτερικά και μάταια, την ανάδυση της Αφροδίτης!

Γιορτάζουμε κι εμείς γερνώντας παρέα με την «Αφροδίτη» στην αγκαλιά μας, επειδή είχαμε άγιο, είτε ήταν ο Ποσειδώνας, είτε ο Γλαύκος, είτε ο Νηρέας, είτε ο Άγιος Νικόλας.

Χρόνια πολλά!!!»

Πηγή: armyvoice.gr

Το άρθρο Πολεμικό Ναυτικό: Ένας ναύαρχος γράφει «Οι άγιοι Ναύτες» εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα