Πολεμικό Ναυτικό: «Αιχμή του δόρατος» τα υποβρύχια T-214 – Λείπουν όμως οι νέες τορπίλες…

Η Τουρκία στο χρονικό διάστημα από το τέλος της «κρίσης του Αυγούστου» στην Ανατολική Μεσόγειο, έχει ήδη ξεκινήσει νέα μέτωπα (Βαρώσια, υποστήριξη των Αζέρων στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, ανάπτυξη S-400 και επικείμενες βολές στη Μαύρη Θάλασσα) και δεν φαίνεται πρόθυμη να υποχωρήσει.

Το γεγονός ότι το υποβρύχιο τύπου 214 «Παπανικολής» από το Πολεμικό Ναυτικό κατόρθωσε να παραμείνει για 34 συνεχόμενες ημέρες κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, εκτελώντας στο ακέραιο την αποστολή του σε συνεργασία με τα υπόλοιπα

υποβρύχια του Στόλου και τη βοήθεια ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου έδειξαν πολλά συμπεράσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ο Συναγερμός απ’ την Kόλαση» – Τρομοκρατεί τους λαθρομετανάστες στον Έβρο (vid)

Ο Στόλος κατάφερε επίσης να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του με τέτοιο τρόπο, ώστε να διαχωρίσει την Αν. Μεσόγειο από το Αιγαίο Πέλαγος, καθώς εκμεταλλεύτηκε τη γεωγραφία (γραμμή Ανατολική Κρήτη – Κάσος – Κάρπαθος – Ρόδος. Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης οι Τούρκοι πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να μεταφέρουν δυνάμεις από το ένα θέατρο επιχειρήσεων στο άλλο.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα έχουν και τορπίλες νέου τύπου!

Πηγή: defencenet.gr



Το άρθρο Πολεμικό Ναυτικό: «Αιχμή του δόρατος» τα υποβρύχια T-214 – Λείπουν όμως οι νέες τορπίλες… εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα