Πιτίνο: «Στην Εθνική είμαστε όλοι Έλληνες»! (vids)

18:34 3/2/2020 - Πηγή: Sportime

Ο Ρικ Πιτίνο ξεκαθάρισε στην κοπή της πίτας του ΣΕΠΚ ότι η Εθνική δεν είναι ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και γενικά οι ομάδες. Ο Αμερικανός τόνισε ότι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα όλοι, αλλά και εκείνος είναι Ελληνες. Και θέλουν να πάνε με την Εθνική στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο

προπονητής του «τριφυλλιού» έδωσε το παρών στην εκδήλωση και βραβεύτηκε λαο από τον ΣΕΠΚ για την κατάκτηση του περσινού νταμπλ. Λίγο μετά την βράβευσή του μίλησε για τους Ελληνες προπονητές και έσταξε μέλι για την αξία τους.

Ο Πιτίνο έκανε φυσικά αναφορά και στην Εθνική και τόνισε ότι η «επίσημη αγαπημένη» είναι υπεράνω όλων.

Ο Ρικ Πιτίνο ανέφερε:

«Σε ό,τι αφορά την απονομή των βραβείων, εδώ το κάνετε διαφορετικά και καλύτερα σε σχέση με τις ΗΠΑ. Μιλώντας αρχικά για την όμορφη κοπέλα που μας δίνει τα βραβεία (γέλια)! Αναφέραμε νωρίτερα ότι πηγαίνουμε στην Αμερική για επιμορφωτικά σεμινάρια… Σε εμένα συνέβη το αντίθετο, ήλθα στην Ελλάδα για να μάθω. Κάνει καλό να ταξιδεύουμε και να μαθαίνουμε πράγματα…

Έχω κοουτσάρει απέναντι σε προπονητές θρύλους όπως ο Φιλ Τζάκσον, ο Πατ Ράιλι και ο Μάικ Σιζέφσκι όμως αυτοί οι προπονητές δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους προπονητές στην Ελλάδα. Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή. `

Όλοι έχουμε το ίδιο βασικό συστατικό. Έχουμε πάθος, είμαστε πεινασμένοι για το μπάσκετ! Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχει καταφέρει πάρα πολλά στη ζωή του. Σας εύχομαι υγεία, χαρές και επιτυχίες…

Δεν με ενδιαφέρει αν είναι ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ, δεν μπλέκομαι σε αυτά. Όταν κοουτσάρω την Εθνική, είμαστε όλοι Έλληνες και θέλουμε να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η δικαίωση του Sportime.gr για την απουσία του Πιτίνο από το All Star Game

Η βράβευση Πιτίνο και η εκδήλωση

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΣΕΠΚ για την εκδήλωση:

«Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης στο “Athens Avenue Hotel”. Περισσότεροι από διακόσιοι προπονητές έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Γιώργος Μαυρωτάς.

Πραγματοποιήθηκαν τιμητικές βραβεύσεις σε ανθρώπους που έχουν επιδράσει σημαντικά στο άθλημα, όπως ο Γιώργος Ζευγώλης, ο Νίκος Αποστολίδης, ο Ανδρέας Πολέμης και ο Μανώλης Δημητρίου. Επίσης, βραβεύτηκαν οι προπονητές που κατέκτησαν τίτλους και είχαν επιτυχίες την περσινή αγωνιστική περίοδο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν -μεταξύ άλλων- ο Ρικ Πιτίνο, που βραβεύθηκε για την κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό, όπως επίσης ο Μίλαν Τόμιτς που κατέκτησε τρεις τίτλους ως προπονητής του Ερυθρού Αστέρα. Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ο Δημήτρης Ιτούδης (EuroLeague & VTB League) και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος (Winner League) δεν κατάφεραν να παραβρεθούν, ευχαρίστησαν όμως τον Σύνδεσμο για την τιμή μέσω video που προβλήθηκαν.

Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, κρατήθηκε εντός λεπτού σιγή στην μνήμη του Ντέιβιντ Στερν και του Κόμπι Μπράιαντ, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή τις πρώτες ημέρες του 2020».

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Πιτίνο: «Στην Εθνική είμαστε όλοι Έλληνες»! (vids) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα