Πικέ: Πρόστιμο 2,1 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή

Ο Ζεράρ Πικέ δεν κατάφερε να αποφύγει το πρόστιμο λόγω της φοροδιαφυγής περασμένων ετών και έτσι καλείται να πληρώσει το ποσό των 2,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Συχνούς μπελάδες έχουν διάσημοι ποδοσφαιριστές με υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Πάντα παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο λόγω της παρουσίας ηχηρών ονομάτων μεταξύ των φοροφυγάδων, αλλά και επειδή η πληγή της φοροαποφυγής υπολογίζεται πως κοστίζει αρκετά.

Ανάμεσά τους και ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ, που ήταν κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή σχετικά με έσοδα που είχε τα έτη 2008, 2009

και 2010.

Πιο συγκεκριμένα, είχε παραχωρήσει τα δικαιώματα της εικόνας στην εταιρεία Kerad Project το 2006 για να πληρώσει λιγότερα χρήματα στην εφορία.

Με αυτήν την κίνηση, ο παίκτης πλήρωσε τον φόρο εταιρειών με συντελεστή 30% αντί να φορολογηθεί ως φυσικό πρόσωπο στο IRPF, το οποίο θα είχε λάβει φόρο 45%.

Entre las operaciones que levantaron las sospechas, Piqué vendió por 3.000 euros sus derechos de imagen para los próximos 20 años a una empresa pantalla, que luego los revendió a Nike por 70.000 euros por una única temporada https://t.co/XhVTS7A53M

— EL PAÍS (@el_pais) July 10, 2019

Σύμφωνα με την El Pais το δικαστήριο έκρινε την ενοχή του Πικέ, ο οποίος πλέον καλείται να πληρώσει αποζημίωση για τα έσοδα που απέκρυψε από την εφορία.

Ο 31χρονος στόπερ προσπάθησε μέσω της νομικής οδού να το αποφύγει, όμως το Δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα κληθεί να πληρώσει το ποσό των 2,1 εκατομμυρίων ευρώ. ια φοροδιαφυγή σχετικά με τα δικαιώματα της εικόνα του.

Πικέ: Μπλεξίματα και για την Σακίρα

Παράλληλα, στις 6 Ιουνίου η Κολομβιανή σταρ Σακίρα εμφανίστηκε σε δικαστήριο στη βορειοανατολική Ισπανία, καθώς κατηγορείται ότι δεν κατέβαλε φόρους ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ, για το διάστημα 2012-2014.

Η εισαγγελία καταλογίζει στην τραγουδίστρια και σε έναν από τους συμβούλους της έξι ποινικά αδικήματα φοροδιαφυγής, που αφορούν μη καταβεβλημένους φόρους ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ το 2012, το 2013 και το 2014.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Σακίρα διαμένει στην Ισπανία από το 2011, τη χρονιά όπου η σχέση της με τον Πικέ έγινε γνωστή, όμως είχε διατηρήσει τη φορολογική έδρα της στις Μπαχάμες έως το 2015.

Οι δικηγόροι της υποστηρίζουν ότι έως το 2014, το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων της προερχόταν από τις διεθνείς περιοδείες της κι ότι δεν ζούσε περισσότερους από έξι μήνες τον χρόνο στην Ισπανία, η προϋπόθεση βάσει της οποίας όφειλε να εγκαταστήσει τη φορολογική έδρα στη χώρα. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης κατηγορεί επίσης την Κολομβιανή μουσικό ότι δεν κατέβαλε φόρους στην Ισπανία το 2011, ωστόσο τα αδικήματα που σχετίζονται με εκείνη τη χρονιά παραγράφηκαν.

The post Πικέ: Πρόστιμο 2,1 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα