Περέιρα: «Στην Ελλάδα οι διαιτητές είναι ήρωες»

18:50 1/8/2020 - Πηγή: Sportime
Τον απολογισμό της τριετούς θητείας του στο «τιμόνι» της ελληνικής διαιτησίας έκανε ο Βίτορ Μέλο Περέιρα. Ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής  σχολίασε τα όσα βίωσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Open.

Μεταξύ άλλων ο Περέιρα χαρακτήρισε ήρωες τους Έλληνες διαιτητές, ενώ παράλληλα τόνισε τη σημασία της εφαρμογής του του VAR στην χώρα μας.

Παράλληλα παραδέχτηκε ότι η επίθεση στον διαιτητή Τζήλο ήταν η πιο δύσκολη στιγμή που κλήθηκε να διαχειριστεί στη θητεία του, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί χρόνους στους διαιτητές για να δείξουν

την εξέλιξή τους, σχολιάζοντας την ανάγκη χρησιμοποίησης ξένων διαιτητών στη Super League.

Αναλυτικά όσα είπε ο Περέιρα

«Γνωρίζαμε από την αρχή ότι για μένα το να έρθω στην Ελλάδα μαζί με τους δύο ξένους συναδέρφους μου θα ήταν μία δύσκολη πρόκληση.

Αντιμετωπίσαμε δύσκολες καταστάσεις, επιθέσεις, απειλές, αλλά προσπαθήσαμε και τα καταφέραμε να παραμένουμε συνέχεια συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας, χωρίς να επηρεαστούμε από κανέναν», σχολίασε αρχικά ο κ. Περέιρα.

Για τη δυσκολότερη στιγμή στη θητεία του: «Η επίθεση που έγινε σε διαιτητή (σ.σ. Τζήλος) και έπρεπε να λείπει για τουλάχιστον έξι μήνες. Δεν είναι αποδεκτό αυτό το περιστατικό, είναι λυπηρές αυτού του τύπου οι επιθέσεις και φυσικά δεν είναι καλό για το ποδόσφαιρο, δεν είναι καλό για τη διαιτησία, δεν είναι καλό για τους νέους διαιτητές που μόλις ξεκινούν με πολλά όνειρα για να γίνουν κορυφαίοι διαιτητές».

Για την έλευση του VAR στην Ελλάδα: «Το VAR είναι ένα σημαντικό εργαλείο, προκειμένου να έχουμε καλύτερα και πιο δίκαια αποτελέσματα».

Για τους ορισμούς των διαιτητών και αν έχει μετανιώσει για επιλογές του: «Μερικές φορές τοποθετούμε, ας πούμε, πιο έμπειρους διαιτητές σε έναν αγώνα και τελικά δεν είναι τόσο επιτυχημένοι όσο περιμέναμε και άλλες φορές επιλέγουμε λιγότερο έμπειρους διαιτητές και τελικά αποδίδουν αρκετά καλά.

Όλα τα διαιτητικά λάθη είναι για εμάς διδακτικά στοιχεία για το μέλλον».

Για την αναγκαία πίστωση χρόνου στη διαιτησία: «Το ποδόσφαιρο και η διαιτησία είναι σαν τα δέντρα. Χρειάζεται να το ταΐσουμε και να το ποτίσουμε στην αρχή και χρόνια μετά μπορούμε να δούμε τα λουλούδια και τους καρπούς του», κατέληξε στα όσα είπε ο Περέιρα ο οποίος κάθε άλλο παρά θετικές εντυπώσεις άφησε κατά την παρουσία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Το άρθρο Περέιρα: «Στην Ελλάδα οι διαιτητές είναι ήρωες» εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα