Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου 0-1: Σήκωσε το 6ο και το πιο γλυκό! (vids)

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου 0-1: Για 6η φορά στην ιστορία της η Μπάγερν Μονάχου σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο!

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου 0-1: Κατάφερε να μείνει «όρθια» και να παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο όλη τη σεζόν φτάνοντας μέχρι το τέλος!

Μία αγωνιστική περίοδος η οποία κράτησε έναν χρόνο, η Μπάγερν ήταν από τις ομάδες η οποία είχε την ίδια καλή παρουσία τόσο πριν όσο και μετά την καραντίνα του κορονοϊού. Κατάφερε να φτάσει στον τελικό διασύροντας

και την Μπαρτσελόνα με 8-2, ενώ στον ημιτελικό απέκλεισε την έκπληξη του θεσμού, Λιόν.

Είχε απέναντί της μία Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Champions League.

Σίγουρα δεν είδαμε τον τελικό που περιμέναμε με τις δύο αυτές επιθετικές ομάδες, αλλά το τρόπαιο το πήρε η καλύτερη ομάδα. Η Μπάγερν στον τελικό δεν έβγαλε το γνωστό της επιθετικό πρόσωπο, αλλά ήταν καλύτερη από την Παρί.

Ιδιαίτερα μετά το γκολ που έβαλε με τον Κομάν έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι.

Φτάνοντας έτσι στο υπέρ της 1-0 και την κατάκτηση για 6η φορά, καθώς το έχει σηκώσει ακόμη το 1974, 1975, 1976, 2001, 2013 και πλέον το 2020.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο. Η Παρί είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Νεϊμάρ. Στο 18′ βγήκε απέναντι στον Νόιερ, μετά από κάθετη του Εμπαπέ, αλλά ο Γερμανός γκολκίπερ του είπε «όχι»!

Και λίγα λεπτά αργότερα, στο 22′, η Μπάγερν απάντησε ηχηρά! Ωραία κίνηση του Λεβαντόφσκι μέσα στην περιοχή, σουτ, και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι! Στο 45′ ο Εμπαπέ είχε τη δική του καλή στιγμή, αλλά το πλασέ που έκανε ήταν αρκετά χλιαρό και μπλόκαρε σταθερά ο Νόιερ.

Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης το σκηνικό δεν άλλαξε και τόσο.

Όσο όμως περνούσε ο χρόνος η Μπάγερν όλο και έδειχνε πιο σίγουρη να πλησιάζει στην περιοχή της Παρί. Μέχρι που κατάφερε να βάλει και το γκολ που έκανε τη διαφορά.

Στο 59′ ο Κίμιχ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κομάν ήταν ξεχασμένος από την άμυνα της Παρί και με το κεφάλι «έγραψε» το 0-1!

Στη συνέχεια θα περίμενε κανείς την Παρί να αντιδράσει, αλλά υπήρχαν στιγμές που έδειχνε να μην μπορεί να βγει από την περιοχή της ή να περάσει ακόμη και τη σέντρα. Δεν μπόρεσαν οι Γάλλοι να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και έτσι η Μπάγερν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι το τέλος.

Αν και στο τέλος η Παρί μπόρεσε να βγει στην επίθεση, χωρίς όμως επιτυχία. Από την άλλη βέβαια διαμαρτυρήθηκαν οι Γάλλοι για πέναλτι στο 73′ σε μαρκάρισμα του Κίμιχ στον Εμπαπέ.

Ο διαιτητής όμως έδειξε να συνεχιστεί το ματς…

Έμεινε το 0-1 και η Μπάγερν έγινε για 6η φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Παρί Σεν Ζερμέν: Νάβας, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Κέρερ, Ερέρα, Μαρκίνιος, Παρέδες, Ντι Μαρία, Εμπαπέ, Νεϊμάρ.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Αλάμπα, Μπόατενγκ, Ντέιβις, Κίμιχ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Γκορέτσκα, Κομάν, Μίλερ, Γκνάμπρι, Λεβαντόφσκι.

Το άρθρο Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου 0-1: Σήκωσε το 6ο και το πιο γλυκό! (vids) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα