Παπαθεοδώρου: «Στην ΑΕΚ έχουμε μάθει να ζούμε με την πίεση»

Δηλώσεις στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το ελληνικό Super Cup έκανε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και ο Νίκος Ζήσης. Θυμίζουμε οτι την Τετάρτη (23/9, 16:00) η «Ένωση» αντιμετωπίζει στον ημιτελικό τον Προμηθέα, στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου».

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στη συνέντευξη Τύπου τόνισε οτι άπαντες στην ΑΕΚ έχουν μάθει να ζουν με την πίεση και στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση όλων των τίτλων στις διοργανώσεις που μετέχει η Ένωση.

Αρχικά

ο Παπαθεοδώρου είπε: «Να ξεκινήσω και να συγχαρώ τον ΕΣΑΚΕ για τη δημιουργία αυτού του θεσμού. Είναι ένα καλό βήμα για τις ομάδες. Κάθε χρόνο η ΑΕΚ έχει συγκεκριμένους στόχους, ειδικά στα χρόνια του κύριου Αγγελόπουλο. Θέλει να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί. Έχουμε δημιουργήσει και τη φετινή μας ομάδα. Είναι νωρίς αλλά θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι, να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και να δείξουμε σημάδια βελτίωσης σε σχέση με τα φιλικά», ανέφερε ο προπονητής της «Ένωσης».

Ερωτηθείς για τον βαθμό ετοιμότητας της ΑΕΚ απάντησε: «Ο βαθμός ετοιμότητας είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με τις άλλες ομάδες. Κάνουμε προετοιμασία εν μέσω προβλημάτων. Υπάρχει ειδική συνθήκη για εμάς, της πρόκλησης του Final 8. Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε ένα βήμα παραπάνω πιο έτοιμοι, που δεν είναι εύκολο. Οι παίκτες μας παρ’ ότι έχουν ποιότητα και έχουν προσπαθήσει πάρα πολύ, θα χρειαστούν χρόνο για να είναι στο επιθυμητό επίπεδο. Ο θεσμός του Σούπερ Καπ έχει δύο πράγματα.

Είναι τα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια μας. Θέλουμε να δούμε το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας και να προετοιμαστούμε για το Final 8. Η εικόνα μας στα φιλικά είχε σκαμπανεβάσματα. Η εικόνα που δείξαμε το Σάββατο με τον Παναθηναϊκό δεν είναι η πραγματική μας. Πρέπει να επιμείνουμε, να σταθεροποιήσουμε την εικόνα μας, Πάντα παίζει ρόλο ο αντίπαλος για να πάρεις το μάξιμουμ από τους παίκτες και αυτό θέλουμε να κάνουμε στα παιχνίδια που έρχονται αύριο και μεθαύριο», κατέληξε ο Παπαθεοδώρου.

Τέλος, για την πίεση που δημιουργεί στην ΑΕΚ η διεκδίκηση δύο τίτλων στην εκκίνηση της σεζόν: «Όταν βρίσκεσαι σε ομάδες όπως η ΑΕΚ πάντα υπάρχει πίεση. Στην προπόνηση, στο φιλικό. Έχουμε μάθει να ζούμε με την πίεση. Τα παιχνίδια που παίζεις το Μάιο εμείς τα παίζουμε τέλος Σεπτέμβρη. Είναι κάτι πρωτόγνωρο, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να προσαρμοστούμε και να δούμε στο τέλος το αποτέλεσμα».

Ο αρχηγός της ΑΕΚ Νίκος Ζήσης τόνισε πως η σεζόν θα είναι πετυχημένη για την ΑΕΚ μόνο αν κατακτήσει τίτλους, αρχής γενομένhς από το Super Cup και το Final 8 του Basketball Champions League.

«Να ευχηθώ υγεία και καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες. Είναι ευτυχής συγκυρία αυτό το Σούπερ Καπ από τη στιγμή που έχουμε και το Final 8. Θα πάρουμε με τη σειρά τις διοργανώσεις. Οι ομάδες δεν είναι στο 100%, αλλά υπάρχουν ποιοτικές ομάδες στο τουρνουά και θα είναι ένα πάρα πολύ καλό τεστ για το Final 8. Όταν μπαίνεις στο παρκέ δίνεις το 100% για να το κερδίσεις. Εμείς σκεφτόμαστε τον Προμηθέα, μια πολύ καλή ομάδα με συγκεκριμένο στυλ μπάσκετ και παρά τις αλλαγές που έκανε θέλουμε να είμαστε συνεπείς για να τον κερδίσουμε», ανέφερε.

Ερωτηθείς για το τι θα συνιστά επιτυχία για την ΑΕΚ την προσεχή σεζόν, που ενδεχομένως να είναι και η τελευταία της καριέρας του, είπε: «Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έχει συνηθίσει να κερδίζει τίτλους. Επιτυχημένη θα είναι μια σεζόν που έχουμε κατακτήσει τίτλους. Θα πρέπει να πάρουμε έναν-έναν τους στόχους. Με τη δουλειά που θα κάνουμε και ελπίζοντας πως η σεζόν θα είναι μεγάλη χωρίς διακοπές, να δούμε τι θα κάνουμε στις διοργανώσεις που θα συμμετάσχουμε».

Τέλος, για το αν είναι έξτρα κίνητρο για τον ίδιο να διεκδικήσει τίτλους, ανέφερε: «Όλοι οι αθλητές τρεφόμαστε από αυτό το κίνητρο, να κερδίζουμε τίτλους. Πόσω μάλλον μετά από τέτοια μεγάλη διακοπή. Ζήσαμε μια περίοδο καραντίνας αναγκασμένοι να μείνουμε σπίτι. Σίγουρα είναι πολύ μεγάλο κίνητρο ώστε να συμμετάσχεις σε μεγάλους αγώνες και να κερδίσεις τίτλους».

Το άρθρο Παπαθεοδώρου: «Στην ΑΕΚ έχουμε μάθει να ζούμε με την πίεση» εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα