ΠΑΟΚ: Καμία αφαίρεση βαθμών! Από τη νέα σεζόν η εκδίκαση της υπόθεσης

Στο Διοικητικό Εφετείο προσέφυγε την Παρασκευή (13/2) ο ΠΑΟΚ ζητώντας την ακύρωση του πορίσματος της ΕΕΑ, μία κίνηση που μπορεί – και λογικά έτσι θα γίνει – να κρατήσει τις ισορροπίες στο φετινό πρωτάθλημα της Super League και να μην κριθεί αυτό στα χαρτιά.

Και το όλο ζήτημα πλέον, αφορά την επόμενη μέρα της κίνησης των Θεσσαλονικιών και πως μπορεί κάποιος να την μεταφράσει.

Φτάνοντας

μάλιστα, στο συμπέρασμα πως ο ΠΑΟΚ ακόμη και αν αποδειχθεί ένοχος, δεν πρόκειται να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, αλλά από το επόμενο της σεζόν 2020-21. Αν βέβαια, τιμωρηθεί. Άλλωστε στον Δικέφαλο ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει νομική βάση στις κατηγορίες.

Είναι μάλιστα, άξιο λόγου τα όσα έλεγαν έγκυροι νομικοί κύκλοι μέχρι και χθες το πρωί πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν μπορεί να προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο πριν δημιουργηθούν έννομα αποτελέσματα.

Δηλαδή να εφαρμοστεί κάποιου είδους ποινή, εν προκειμένω αφαίρεση βαθμών.

Ωστόσο, στον Δικέφαλο του Βορρά με γνωμοδότηση καθηγητή Πανεπιστημίου ήταν σίγουροι ότι μπορεί να ισχύσει και γι αυτό προσέφυγαν στην ακύρωση του πορίσματος.

ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Προς αναβολή η εκδίκαση της Δευτέρας!

Όπερ και εγένετο, με την προσφυγή να κατατίθεται στο Διοικητικό εφετείο το μεσημέρι, να παίρνει εντός των ημερών ημερομηνία εκδίκασης, η οποία σε συνήθεις περιπτώσεις μπορεί να΄ναι 6 μήνες ή και ένας χρόνος.

Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ έχει στραφεί κατά του ελληνικού Δημοσίου, που υπάγεται η ΕΕΑ, και πρέπει να γνωστοποιήσει την προσφυγή του στα αρμόδια υπουργεία που υπάγεται η ΕΕΑ.

Έτσι, το αίτημα της προσωρινής διαταγής δεν θα μπορούσε να εξεταστεί σήμερα, αλλά θα εξεταστεί τη Δευτέρα (17/2).

Και αν δοθεί η προσωρινή διαταγή, το θέμα θα συζητηθεί στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων η οποία θα γίνει μετά από ένα μήνα.

Εν τω μεταξύ, οι άνθρωποι του Δικεφάλου θα καταθέσουν τα δικόγραφα στον αθλητικό δικαστή της Super League 1, θα ζητήσουν αναβολή της εκδίκασης που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα (17/2) και θα την πάρουν εκτός απροόπτου.

Με το επιχείρημα ότι μέχρι να εκδοθεί η απόφαση στο αίτημα προσωρινής διαταγής, δεν μπορεί να εκδικαστεί η υπόθεση από τη Λίγκα.

Αν λοιπόν ισχύσουν όλα τα παραπάνω κατά γράμμα και η προσφυγή στο Διοικητικό εφετείο πάρει ημερομηνία εκδίκασης μετά από έξι μήνες, γίνεται αντιληπτό πως ο ΠΑΟΚ θα αποφύγει την όποια ποινή – αν υπάρξει – από φέτος.

Είναι λοιπόν απίθανο έως αδύνατο να υπάρξει τιμωρία για τον ΠΑΟΚ στο τρέχον πρωτάθλημα ακόμη και αν αποδειχθεί ότι υπάρχει παρανομία.

Όλη η τακτική που ακολουθεί ο «Δικέφαλος του Βορρά» τις τελευταίες μέρες δείχνει πως η φετινή Super League θα κυλήσει δίχως αφαιρέσεις βαθμών και οποιουδήποτε είδους ποινές.

Τόσο για τον ίδιο, όσο και για την Ξάνθη.

The post ΠΑΟΚ: Καμία αφαίρεση βαθμών! Από τη νέα σεζόν η εκδίκαση της υπόθεσης appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα