ΠΑΟΚ: 23 χρόνια από το έπος του Χάιμπουρι! (vid)

Πριν από ακριβώς 23 χρόνια (ήταν το 1997) ο ΠΑΟΚ απέκλειε από το δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA την Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ, η οποία στην συνέχεια εκείνης της σεζόν (1997-98) κατάφερε να πάρει το νταμπλ στην Αγγλία!

Απόψε ο ΠΑΟΚ καλείται να πάρει κόντρα στην Κράσνονταρ (22:00, CosmoteSport1) τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πρόκριση της ιστορίας του. Μεγαλύτερη κι από το ποδοσφαιρικό έπος, που

πέτυχε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1997 στο Χάιμπουρι.

Ο Δικέφαλος σε εκείνο το ματς είχε ταξιδέψει στο Λονδίνο με μοναδικό στόχο να υπερασπιστεί την νίκη του πρώτου αγώνα με 1-0, που διαμορφώθηκε με το γκολ του Κώστα Φραντζέσκου.

Οι «κανονιέρηδες» στην αναμέτρηση του Χάιμπουρι ισοφάρισαν με ένα όμορφο γκολ του Ντένις Μπέργκαμπ στο 22′ της αναμέτρησης.

Όμως ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και το φινάλε βάφτηκε «ασπρόμαυρο» στην ιστορική αγγλική έδρα. Λίγο πριν το τέλος, ο Ζήσης Βρύζας πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έστειλε τους ΠΑΟΚτσήδες στα… ουράνια.

Αφού χόρεψε την λονδρέζικη άμυνα, σούταρε, νίκησε τον Σίμαν στο 87′ και χάρισε με το παρθενικό ευρωπαϊκό του γκολ, μια πολύ μεγάλη πρόκριση στον Δικέφαλο.

Το γκολ αυτό έφερε… παροξυσμό στην κερκίδα των φίλων του ΠΑΟΚ, που με μια μοναδική «παράσταση» στο Χάιμπουρι, έκαναν όλη την Αγγλία να τους συζητάει.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Άρσεναλ (Α.Βενγκέρ) : Σίμαν, Ντίξον, Γουίντενμπερν, Βιεϊρά, Μπουλντ, Άνταμς, Ράιτ, Μπέργκαμπ, Οβερμαρς (74′ Πλατ), Πάρλουρ (86′ Ανελκά), Πετί

ΠΑΟΚ (Α. Αναστασιάδης) : Μιχόπουλος, Ολιβάρες, Τασσιόπουλος, Κολομπούρδας (81′ Καπετανόπουλος), Ζαφειρίου (33′ Σιδηρόπουλος), Ζαγοράκης, Φρατζέσκος (89′ Ζουμπούλης), Βρύζας, Βελής, Νάγκμπε, Τουρσουνίδης

Δείτε το γκολ του Βρύζα και σε video:



Όλες οι ειδήσεις από το Sportime

ΠΑΟΚ: Τα κέρδη και οι οικονομικές διαφορές σε Champions και Europa League

Ζαμπά: Έφυγε εξωτερικό αλλά όχι για μεταγραφή – Ποιος ο λόγος

Το άρθρο ΠΑΟΚ: 23 χρόνια από το έπος του Χάιμπουρι! (vid) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα