Παναθηναϊκός: Ζητείται λύση στο γκολ…

Μαρκό, ΟΦΗ, Λαμία, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης… Τι κοινό έχουν; Είναι οι ομάδες που αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός από τη στιγμή που ανέλαβε ο Ντάνι Πογιάτος. Τα πρώτα τέσσερα ήταν φιλικά, ενώ με εξαίρεση το ματς με τη Μαρκό, ομάδα Γ’ Εθνικής, όλα κρίθηκαν στο γκολ.
Από αυτά, όμως, το «τριφύλλι» σκόραρε μόνο σε ένα, αυτό με τους Κρητικούς.

Με τη Λαμία ο Παναθηναϊκός ήταν συνολικά απογοητευτικός κάνοντας και ελάχιστες φάσεις, με τον ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες, αλλά δεν βρήκε δίχτυα, ενώ κάτι αντίστοιχο έγινε και στην Τρίπολη, όπου γνώρισε την ήττα. Μετά τη λήξη του αγώνα, μάλιστα, δέχτηκε και σχετική ερώτηση ο Ντάνι Πογιάτος.

Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως δεν τον προβληματίζει που δεν σκοράρει η ομάδα του και πως θα τον προβλημάτιζε εάν δεν δημιουργούσε ευκαιρίες. Στη λογική ότι κάποια στιγμή θα έρθουν και τα γκολ, αφού φάσεις βγαίνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Παναθηναϊκός: Φιλικό με Λεβαδειακό και δανεικός ο Θεοχάρης

Το θέμα, όμως, είναι πως το συγκεκριμένο πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί άμεσα. Δεν έχει την πολυτέλεια ο Παναθηναϊκός να πετάει βαθμούς επειδή δεν καταφέρνει να σκοράρει. Και εάν με τον ΠΑΟΚ είχε ένα καλό διάστημα και έκανε φάσεις, με τη Λαμία δεν συνέβη κάτι αντίστοιχο. Ακόμη και με τον ΟΦΗ, που βρήκε το γκολ με τον Μακέντα, δεν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, όπως συνέβη και με τον Αστέρα.

Ναι, είχε δοκάρι και ένα καλό μισάωρο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά… έσβησε.

Το πρώτο που θα πρέπει να αποφασιστεί από το τεχνικό επιτελείο είναι εάν θα επιμείνει στο δίδυμο των Μακέντα – Καρλίτος και πόσο μπορούν εκείνοι να βελτιωθούν για να δημιουργούν προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, ας μην ξεχνάμε, πως οι επιλογές είναι πολλές.

Υπάρχουν οι Σαβιέρ, Χατζηγιοβάνης, Αϊτόρ, ενώ σε λίγες μέρες θα επιστρέψει στις προπονήσεις και ο Εμμανουηλίδης. Εάν βάλουμε και τον Ιωαννίδη αντιλαμβάνεται κανείς τη δυνατότητα του Πογιάτος να παρατάξει διαφορετικά πρόσωπα με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τέλος, κάτι που φαίνεται πως στοιχίζει έως τώρα στο «τριφύλλι» είναι η απουσία του Βιγιαφάνιες. Εκείνος θα είναι ο… μαέστρος τη φετινή σεζόν. Πολλές επιθέσεις θα περνούν από τα πόδια του. Ο Αργεντινός σταδιακά καλύπτει το χαμένο έδαφος και υπάρχει η αισιοδοξία πως ίσως προλάβει το ματς με την ΑΕΛ.

Σίγουρα θα χάσει το φιλικό με τον Λεβαδειακό, αλλά λίγες μέρες μετά θα είναι ιατρικά έτοιμος. Ακόμη, όμως, και εάν χρειάζεται κάποιες επιπλέον προπονήσεις και κριθεί πως δεν είναι αγωνιστικά εντάξει για το ματς στη Λάρισα, θα μπει στην αποστολή για εκείνο με τον Άρη.

Το άρθρο Παναθηναϊκός: Ζητείται λύση στο γκολ… εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα