Παναθηναϊκός: Πιο εύκολο για εκείνον

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει πως ο κορονοϊός πλήττει οικονομικά και το ποδόσφαιρο. Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και κάθε άλλη ομάδα της Super League 1 θα κληθεί να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα. Και για κάποιους αυτό δεν θα είναι τόσο εύκολο.

Το θετικό

είναι πως το «τριφύλλι» έχει το know how να πορευτεί με μικρότερο μπάτζετ. Το Sportime σας έχει αναφέρει καιρό τώρα πως την επόμενη χρονιά είναι πολύ πιθανό να γίνει ένα μικρό ψαλίδισμα στο κόστος των συμβολαίων. Όχι να υπάρξει περικοπή των ήδη υφιστάμενων συμβολαίων, αλλά το συνολικό κόστος των αποδοχών των παικτών την επόμενη χρονιά να είναι μικρότερο από τη φετινή. Έχουμε αναλύσει και πώς θα γίνει αυτό, από τη στιγμή που θα αποχωρήσουν ορισμένοι υψηλόμισθοι όπως οι Γιόχανσον, Ινσούα, Μολό και ενδεχομένως οι Κολοβός και Μακέντα.

Είναι, λοιπόν, σχεδόν βέβαιο πως ο Παναθηναϊκός δεν θα κάνει άλλη υπέρβαση τύπου Αγιούμπ και Καρλίτος. Θα ψάξει για έναν εξτρέμ που μπορεί να κάνει τη διαφορά δίνοντας ένα σχετικά καλό συμβόλαιο για τα δικά του δεδομένα, αλλά έως εκεί. Δεξιός μπακ, αριστερός (αν αποκτηθεί) και χαφ ενδεχομένως να βρεθούν με πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που αρχικά περίμενε ο Τσάβι Ρόκα πως θα είχε στα χέρια του.

Από εκεί και πέρα, και στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να κάνει ανταγωνιστικές ομάδες με λιγότερα χρήματα και αυτή είναι η διαφορά του με τους αντιπάλους του. Για τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν θα είναι το ίδιο εύκολο. Θα χρειαστούν σαφώς μεγαλύτερο ψαλίδι και να πάνε σε συμβόλαια που δεν είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Συν τοις άλλοις, οι «πράσινοι» έχουν και κάτι ακόμα θετικό, εξαιρετικές ακαδημίες. Μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί να συγκριθεί σε αυτό το επίπεδο μαζί τους. Ωστόσο, στον «Δικέφαλο του Βορρά» τα δικά του παιδιά έως τώρα δεν είχαν επαγγελματικές εμπειρίες. Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός έχει αρκετούς τέτοιους. Υπάρχουν οι Εμμανουηλίδης και Μαυρομμάτης που έχουν αρκετά παιχνίδια στα πόδια τους, οι Βαγιαννίδης, Σερπέζης, Αλεξανδρόπουλος που πήραν φέτος κάποια ματς όπως και οι Ζαγαρίτης και Αθανασακόπουλος που έρχονται. Ταυτόχρονα έχουν ήδη γίνει δύο μεταγραφές καλοκαιριού (Καρλίτος, Βέλεθ) και ως τέτοια πρέπει να λογίζεται ουσιαστικά και ο Αγιούμπ.

Κλείνοντας, υπάρχει και κάτι ακόμη θετικό για τον Παναθηναϊκό. Ο τεχνικός του διευθυντής έχει συνηθίσει να δουλεύει με μικρά μπάτζετ. Στην ΑΕΛ ο Τσάβι Ρόκα δεν είχε καν τα λεφτά που βρήκε στην Αθήνα. Δεν μπορούσε να δίνει συμβόλαια των 500.000 ευρώ, όπως είναι αυτά των Κουρμπέλη, Αγιούμπ και Καρλίτος. Έχτισε, λοιπόν, διασυνδέσεις σε χώρες φθηνές. Οι άκρες του είναι κυρίως στην Ισπανία, όπου κοιτάει τη δεύτερη κατηγορία, στην Πορτογαλία και την Πολωνία, ενώ λόγω του περάσματός του και από την Κύπρο, γνωρίζει και εκεί πολύ καλά την αγορά. Σε όλες αυτές τις χώρες υπάρχουν παίκτες-ευκαιρίες και τα συμβόλαια των παικτών σε πολλές ομάδες δεν ξεφεύγουν.

Όλα αυτά δείχνουν πως και με τα νέα δεδομένα της εποχής ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να αντεπεξέλθει αρκετά καλά. Ας μην ξεχνάμε, μάλιστα, πως οι βασικές του χορηγικές συμφωνίες είναι εξασφαλισμένες και για τη νέα σεζόν και μοναδικό ερωτηματικό θα αποτελέσει το τηλεοπτικό του συμβόλαιο. Εκεί η ανανέωση με τη Nova φαντάζει ως το επικρατέστερο σενάριο.

The post Παναθηναϊκός: Πιο εύκολο για εκείνον appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα