Παναθηναϊκός: Μήπως να το ξανασκεφτεί για Γιόχανσον-Ινσούα;

Γιόχανσον–Ινσούα: Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία. Όχι μόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά στην προκειμένη αυτή είναι η ομάδα που σας ενδιαφέρει.

Το «τριφύλλι» δεν μπορεί με τίποτα να χτίσει έναν στιβαρό κορμό 6-7 παικτών, αφού οι αποδεσμεύσεις και η λήξη των δανεισμών υποχρεώνουν τον σύλλογο να βρίσκεται σε μία συνεχή αναζήτηση.

Σύμφωνοι, ούτε ο Κώστας Αποστολάκης ούτε ο Γιώργος Βαγιαννίδης ανήκαν στο γκρουπ των ποδοσφαιριστών που έχουν πάρει… σπίτι τους τη φανέλα του βασικού.

Όμως, βάσει του δρόμου της λογικής, αρκετοί είναι οι «ενδεκαδάτοι» που αναμένεται να μη βρίσκονται στο Κορωπί σε δύο μήνες.

Ματίας

Γιόχανσον (δεξιός μπακ), Εμάνουελ Ινσούα (αριστερός μπακ), Χρήστος Δώνης, Ανουάρ Τουχαμί (αμυντικοί μέσοι), Γκίας Ζαχίντ, Ντόμινικ Νάγκι (μεσοεπιθετικοί).

Φυσικά, υπάρχουν και παίκτες όπως ο Φεντερίκο Μακέντα ή ο Τάσος Χατζηγιοβάνης που βρίσκονται σε «ραντάρ» ομάδων του εξωτερικού και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ενδεχόμενο πώλησης.

Άρα, αμέσως-αμέσως, αν αποχωρήσουν 6-7 βασικοί του εφετινού ρόστερ, ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να τους αντικαταστήσει σχεδόν όλους, επομένως η λέξη ομοιογένεια θα ξαναγίνει άγνωστη.

Διότι π.χ. ο Γιάννης Μπουζούκης μπορεί να παίξει στη θέση του Ζαχίντ, όμως θα χρειάζεται πάση θυσία ένας δεξιός εξτρέμ αντί του Νάγκι, ενώ ο Καρλίτος θα μπει στα… παπούτσια του Μακέντα, αλλά θα πρέπει να αποκτηθεί ένας ακόμη φορ.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι ίσως είναι καλό για τον Παναθηναϊκό να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια, προκειμένου να κρατήσει τους δύο βασικούς μπακ.

Συγκαταλέγονται στους καλύτερους του πρωταθλήματος, είναι πλέον «παλιοσειρές» και, παράλληλα, το «τριφύλλι» θα πάρει credits στο επικοινωνιακό σκέλος.

Προφανώς υπάρχει ένα «ταβάνι» στο ύψος των συμβολαίων, ωστόσο οι επικείμενες μειώσεις ενδεχομένως να λειτουργήσουν ευεργετικά στην περίπτωση Γιόχανσον-Ινσούα.

Συν τοις άλλοις, μία ομάδα κερδίζει πολλά όταν διαθέτει ομοιογένεια στην αμυντική της γραμμή. Πλέον, ο Σωκράτης Διούδης, οι δύο μπακ και οι Μπαρτ Σένκεφελντ, Αχιλλέας Πούγγουρας γνωρίζονται καλά. Αν «κολλήσει» και ο Φραν Βέλεθ, τα νέα θα γίνουν ακόμη πιο ευχάριστα.

Από πλευράς Ινσούα επικρατεί σιγή ιχθύος, ενώ στον αντίποδα, ο Γιόχανσον δεν έχει βρει την πρόταση που θα τον ωθήσει στην αίθουσα αναχωρήσεων του «Ελ. Βενιζέλος».

Αν το «τριφύλλι» αποφασίσει να ανεβάσει την προσφορά που τους έχει καταθέσει, οι παίκτες είναι πολύ πιθανό ότι θα «γλυκαθούν» και θα ρίξουν τις απαιτήσεις τους.

Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει και το «γαμώτο». Αμφότεροι θεωρούν πως αξίζουν να αποκομίσουν κάτι καλύτερο από οικονομικής πλευράς, δεδομένου ότι στήριξαν την ομάδα και σε πιο δύσκολες σεζόν.

Το άρθρο Παναθηναϊκός: Μήπως να το ξανασκεφτεί για Γιόχανσον-Ινσούα; εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα