Παναθηναϊκός: Η ώρα των ξένων

Παναθηναϊκός: Ο Λευτέρης Αυγενάκης ετοίμασε το έδαφος για τη συνέχιση των πρωταθλημάτων μετά από περίπου τρεις μήνες απραξίας λόγω της πανδημίας που πλήττει τον πλανήτη.

Στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου τοποθετεί την επιστροφή των αθλητών στους αγωνιστικούς χώρους ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Αν σκεφτεί κανείς ότι θα χρειαστεί ένα σεβαστό διάστημα

προετοιμασίας, τότε θεωρητικά μιλώντας οι παίκτες θα πρέπει να βρίσκονται στις βάσεις τους από τις αρχές του ερχόμενου μήνα.

Ήδη το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού έχει καταρτίσει το πρόγραμμα αποκατάστασης και επιστροφής στην «κανονικότητα», σε συνδυασμό με την ατομική και κατ’ οίκον εκγύμναση.

Προφανώς όσοι παίκτες αντιμετώπιζαν πρόβλημα τραυματισμού, μεταξύ των οποίων ο Γιασίν Αγιούμπ, το έχουν ξεπεράσει και βρίσκονται στη διάθεση του Γιώργου Δώνη για τα πλέι οφ της Super League 1.

Πλέον, το ζητούμενο δεν έχει να κάνει με την αγωνιστική κατάσταση των παικτών, αλλά με τον βαθμό συνέπειας που θα πρέπει να επιδείξουν όσοι επαναπατρίστηκαν έως ότου εκτονωθεί η κατάσταση.

Ο λόγος για τους Μπαρτ Σένκεφελντ, Ντόμινικ Νάγκι, Ζοάο Νούνες και Ούφε Μπεκ, οι οποίοι καλούνται να… ανταποδώσουν την κατανόηση που έδειξε ο Παναθηναϊκός.

Ο Ολλανδός, ο Ούγγρος, ο Πορτογάλος και ο Δανός θα πρέπει να βρουν τρόπο επιστροφής στην Αθήνα, σε μία περίοδο που οι πτήσεις είναι ιδιαίτερα περιορισμένες.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 15 Μαΐου ισχύει η απαγόρευση πτήσεων από την Ιταλία, την Ισπανία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία.

Η Γερμανία, από την πλευρά της, επιτρέπει μόνο τις αφίξεις/αναχωρήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Κατά συνέπεια, όλοι όσοι βρίσκονται εκτός Ελλάδας θα χρειαστεί όταν ενημερωθούν να έρθουν νωρίτερα από τις 15 Μαΐου με κάποια connection πτήση.

«Σε μια ιδιαίτερη στιγμή δείξαμε ευαισθησία. Πλέον περιμένουμε κι εμείς από τους παίκτες να βρουν τρόπο να επιστρέψουν δείχνοντας επαγγελματική συμπεριφορά», λένε οι «πράσινοι».

Κομβική ημερομηνία για την επιστροφή των ξένων φέρεται να είναι η 28η Απριλίου, καθώς πιθανολογείται ότι θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών του Δ.Σ. της Super League 1.

Σε περίπτωση που ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με το μέλλον του πρωταθλήματος, τότε το «καρέ» των ξένων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού θα αρχίσει την αναζήτηση εισιτηρίων, πτήσεων κ.τ.λ.

Προφανώς άπαντες θα βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με στελέχη της ομάδας, προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλή η «Οδύσσειά» τους.

Εν κατακλείδι, αν δεν χυθεί η καρδάρα με το γάλα, όπως λέει και το ρητό, στα τέλη του μήνα, η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να προβεί σταδιακά σε άρση των μέτρων.

Αναμονή, σε πρώτη φάση, μέχρι τις 27 Απριλίου, όταν και θα έχει καταστεί σαφές στο έπακρο αν η επιστροφή στην «κανονικότητα» βρίσκεται προ των πυλών.

Παναθηναϊκός: Όλες οι ειδήσεις

The post Παναθηναϊκός: Η ώρα των ξένων appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα