Παναθηναϊκός: Ένα πολύ βολικό… Πραξικόπημα!

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε συγκεκριμένη απειλή από το περασμένο καλοκαίρι, την οποία ως οργανισμός όχι απλά δεν εντόπισε αλλά της επέτρεψε να του διαλύσει τη χρονιά.

Αβίαστα, οπαδοί της ίδιας τους της ομάδας, από τη λήξη του αγώνα καλλιεργούν το σενάριο του στημένου αγώνα. Να διαχωρίσουμε τι σημαίνει στημένο παιχνίδι.

Για στοιχηματικούς λόγους, αργά ή γρήγορα, θα φανεί η αλήθεια. Αν το «διπλό» ή η ανατροπή του ΟΦΗ συγκέντρωσαν μεγάλα ποσά, θα έχει ανάψει ήδη κόκκινο στο σύστημα παρακολούθησης των αγώνων παγκοσμίως. Θα το μάθουμε αργά ή γρήγορα. Θ’ ανοίξει φάκελος. Αν στην Ελλάδα ή στη Μαλαισία παίχτηκε έστω και 1 ευρώ παραπάνω απ’ όσο επιτρεπόταν, σε συγκεκριμένα σημεία.

Αν υπήρξε συμφωνία Παναθηναϊκού και ΟΦΗ για να βοηθηθούν οι Κρητικοί είναι κάτι που οι κοινωνοί της άποψης δεν πρόκειται ποτέ ν’ αποδείξουν. Άρα, σε κάθε περίπτωση, η όποια συζήτηση γίνεται ανοικτά ή μουλωχτά από οπαδούς, επαναλαμβάνω, της ίδιας τους της ομάδας ή τον Τύπο εκ των προτέρων προσβάλει τον σύλλογο που λένε πως αγαπούν ή αντιστοίχως υπηρετούν. Τα τελευταία χρόνια που ο Παναθηναϊκός βίωσε αταίριαστες με το μέγεθός του ξεφτίλες, αγωνιστικά, υπάρχουν και άλλα ματς τα οποία μπορεί κάποιος καχύποπτος να τ’ αντιμετωπίσει έτσι. Η Λεωφόρος είχε γίνει η χαρά πολλών μικρών ομάδων της Super League (του Πανθρακικού ας πούμε).

Στα πιο «μπαμ», το 3-2 στην Ξάνθη το 2008 (υπήρξαν και συγκεκριμένες συνδέσεις με φυσικά πρόσωπα), οι ήττες από Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου επί πολυμετοχικότητας, το ματς στην Ξάνθη πάλι με τον Αναστασίου προπονητή. Για όλα υπήρξαν ξεχωριστές συζητήσεις. Το 1-3 του ΟΦΗ δεν μπαίνει σε διαφορετική κατηγορία. Είναι ντροπιαστική η εμφάνιση του Παναθηναϊκού. Αγωνιστικά. Από εκεί και πέρα όποιος έχει στοιχεία μπορεί να πάει στον Εισαγγελέα και να τα καταθέσει. Δεν μπορεί ακόμη και στελέχη μετόχου εταιρείας της ΠΑΕ, να εκτοξεύουν λάσπη και να μην έρχονται προ των ευθυνών των λεγομένων τους.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ… ΕΛΕΓΑΝ!

Σε λίγες ημέρες κλείνει 1 χρόνος από το μοναδικό επίσημο ενδιαφέρον για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που κατέληξε σε συμφωνία. Η τύχη της οποίας αγνοείται. Στο διάστημα αυτό η εταιρεία συμμαζεύτηκε οικονομικά. Από το καλοκαίρι και λόγω της εν λόγω πρότασης, η οποία για κατευθυνόμενους λόγους δεν έγινε Παναθηναϊκά αποδεκτή, το «τριφύλλι» συνδέθηκε με αγωνιστικό υποβιβασμό. Συνδέθηκε με πώληση, μέσω Ζάχαβι και Ραμαντάνι, των καλύτερων περιουσιακών στοιχείων. Συνδέθηκε, μέσω του ενδεχόμενου νέου επενδυτή, με στημένα ματς για να κονομήσει ο Ταϊλανδός που ξαφνικά ασχολήθηκε με το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Μέσα σε λίγους μήνες, και με την υπάρχουσα διοικητική κατάσταση αμετάβλητη, ο Παναθηναϊκός συνδέθηκε με ενδεχόμενο κίνδυνο υποβιβασμού (λόγω της αφαίρεσης βαθμών για τα γεγονότα στο ντέρμπι), με πώληση βασικών παικτών του (Κουρμπέλη, Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη) ακόμη και στον ΠΑΟΚ και τώρα με στημένο παιχνίδι. Συγνώμη για την ωμή αναφορά, αλλά διαβάστε τι έγινε στα social media της ΠΑΕ και θα δείτε ποια είναι η επικρατούσα άποψη. Όσα, λοιπόν, θα… έφερνε ο Ταϊλανδός, ήρθαν με την παρούσα διοίκηση! Σύμπτωση; Μάλλον όχι. Άλλωστε το σχέδιο διάλυσης της χρονιάς ήταν άκρως συντονισμένο. Μην πάτε μακριά, από το καλοκαίρι σας τα… έλεγαν!

ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι άντρο ακολασίας. Δεκαετίες τώρα. Το τελευταίο προπύργιο του Παναθηναϊκού ήταν η τιμή του. Το ήθος του. Από το 2008 δοκιμάζεται σε όλα τα επίπεδα. Αλλά να αρθρώνουν ηθικολογικές απόψεις συνδεόμενοι με το ποδόσφαιρο, έχοντες παρελθόν από την Αθήνα έως την… Κουάλα Λουμπούρ, πάει πολύ. Ας ξεβρωμίσει ο τόπος από παλιές αμαρτίες πρώτα.

Ό,τι έχει γίνει μέσα στο 2019, μόνο τυχαίο δεν είναι. Ο Παναθηναϊκός απαξιώνεται κάθε ημέρα που περνάει. Για τον Αλαφούζο έχουμε γράψει πολλά. Οι ευθύνες του είναι συγκεκριμένες και πάμπολλες! Δεν μπορώ να κατανοήσω που τον βολεύει όλο αυτό. Τα επεισόδια στο ντέρμπι, η αφαίρεση βαθμών, η παραμονή της ευρωπαϊκής τιμωρίας, η κακή φήμη που άφησε το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Πουθενά, έχοντας χρηματοδοτήσει περίπου με 25 εκατ. ευρώ την εταιρεία. Προσπαθώντας δεδομένα ν’ αυξήσει και το δικό του όφελος από την επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού, παίρνοντας κάτι πίσω, ό,τι συμβαίνει έχει κατεύθυνση προς την αντίθετη πλευρά. Να τη δώσει κάπου έτσι, να τελειώνει…

Τα γεγονότα του 2019, στον Παναθηναϊκό, θυμίζουν… Πραξικόπημα! Συγνώμη για τον χαρακτηρισμό, είναι πράγματι σκληρός. Όμως δεν μπορεί να πάει πουθενά αλλού το μυαλό. Πέραν του ότι η κατάπτωση του Παναθηναϊκού σ’ όλα τα επίπεδα βολεύει. Σενάρια Γ’ Εθνικής δεν μπορούν να καλλιεργηθούν πλέον, όπως πριν 1,5 χρόνο. Δεν κερδίζει τίποτα το «τριφύλλι» από τέτοια εξέλιξη. Και δεν κινδυνεύει κιόλας απ’ αυτό. Η κατάσταση είναι πολύ βολική για οποιονδήποτε θέλει να πάρει έναν Παναθηναϊκό σε πλήρη σήψη και παρακμή, φθηνά ή δωρεάν, ν’ ανεβάσει την αξία του άμεσα και να λάβει κέρδος. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, θα μαθευτεί πολύ σύντομα.

The post Παναθηναϊκός: Ένα πολύ βολικό… Πραξικόπημα! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα