Παναθηναϊκός: Ελπίδα στο σκοτάδι

Παναθηναϊκός: Ποτέ ξανά κατά το παρελθόν δεν κλυδωνίστηκε τόσο πολύ ο παγκόσμιος αθλητισμός από τη μετάδοση ενός ιού. Αυτή η, κατάμαυρη, ιστορία, πάντως, κρύβει και ένα θετικό στοιχείο για την ομάδα.

Στις 19 Απριλίου, συμπληρώνονται δύο χρόνια από την τιμωρία που επέβαλε το Δικαστικό Σώμα του Club Financial Control Body της UEFA στον Παναθηναϊκό.

Μέχρι τώρα οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να τη διαγράψουν στο χορτάρι, αφού ούτε το 2018 ούτε το 2019 κατέλαβαν θέση που έδινε ευρωπαϊκό

εισιτήριο.

Από τη στιγμή που η εξασφάλιση της άδειας για τη συμμετοχή στη Super League 1 2020-21 θεωρείται δεδομένη, το βλέμμα στρέφεται στα πλέι οφ, όταν με το καλό διεξαχθούν.

Ο Παναθηναϊκός καλείται να καταλάβει μία θέση που θα του επιτρέψει καταρχήν να «σβήσει» την ποινή, ασχέτως αν με τις τωρινές συνθήκες δεν θα αγωνιστεί στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Παναθηναϊκός: Όλες οι ειδήσεις

Ως προς την εικόνα του χορταριού, το «τριφύλλι» έχει αναπτύξει ένα πλάνο που του έχει επιτρέψει σε έναν σεβαστό βαθμό να σταθεί στα πόδια του και να προσεγγίσει την επιστροφή στους στόχους που επιτάσσει το «είναι» του.

Αναφορικά με την περίφημη άρση του ευρωπαϊκού αποκλεισμού, που τόσο ακούστηκε όσο πλησίαζε το τέλος της κανονικής διάρκειας, αυτή τη στιγμή οι ελπίδες είναι ελάχιστες.

Από τις 21 Σεπτεμβρίου 2017, όταν ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωνε την αποχώρησή του, ο σύλλογος έμπλεξε σε πολύ περισσότερες περιπέτειες εν συγκρίσει με τα προηγούμενα χρόνια.

Πλέον, από τη στιγμή που η διοίκηση έχει διευθετήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των εκκρεμοτήτων και έχει μειώσει αισθητά το χρέος, το τελευταίο μεγάλο «αγκάθι» είναι να αφαιρέσει τη ρετσινιά της ευρω-τιμωρίας.

Η ραγδαία και φονική εξάπλωση του COVID-19 στον πλανήτη έχει φέρει σε δεύτερη (και τρίτη) μοίρα τον παγκόσμιο αθλητισμό – πολλώ δε μάλλον τα ζητήματα που κρίνονται σε γραφεία και όχι σε κάποιο γήπεδο.

Εντούτοις, όλη η αυτή η ιστορία έχει προδιαθέσει τους Ευρωπαίους φιλάθλους ότι η UEFA προτίθεται να… χαλαρώσει το πλαίσιο του FFP (Financial Fair Play) για τη σεζόν 2020-21.

Το μαρτυρά η παράταση ενός μήνα (από 31 Μαρτίου σε 30 Απριλίου) του χρονικού περιθωρίου που θα έχουν οι ομάδες για να διευθετήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους και να εξασφαλίσουν άδεια.

Αναφορικά με την περίπτωση του Παναθηναϊκού, όταν επιβεβαιωθεί η μείωση του χρέους κατά περίπου 40.000.000 ευρώ σε διάστημα τριών ετών, καθώς και το πλάνο βιωσιμότητας (πώς προβλέπεται να είναι το μέλλον του στο οικονομικό σκέλος), τότε οι ελπίδες θα αυξηθούν.

Καταλυτικό στην όλη διαδικασία θα είναι το τηλεοπτικό συμβόλαιο, μία υπόθεση που προφανώς θα πάει πίσω εξαιτίας της πανδημίας.

Αν τα παραπάνω κυλήσουν όπως αναμένεται, δηλαδή με θετικό πρόσημο, και η UEFA επιδείξει… αλληλεγγύη λόγω της κατάστασης, δεν αποκλείεται οι «πράσινοι» να αποκτήσουν επιπλέον ελπίδες για τον πρόωρο ευρω-αποκλεισμό.

The post Παναθηναϊκός: Ελπίδα στο σκοτάδι appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα