Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-0: Πάρτι γενεθλίων!

21:36 2/2/2020 - Πηγή: Sportime

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-0: Μία ημέρα πριν από τα 112α του γενέθλια, το «τριφύλλι» επιβλήθηκε του «δικεφάλου», αποδεικνύοντας ότι είναι ξανά μεγάλος και τρανός!

Ο Φεντερίκο Μακέντα με πέναλτι στο 49ο λεπτό και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης με πλασέ στο 56ο διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ των 30.000 θεατών.

Οι «πράσινοι» μπήκαν πιο δυνατά στο ντέρμπι, επιτιθέμενοι κατά βάση από την αριστερή πτέρυγα.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία, πάντως, είχε «ασπρόμαυρη» απόχρωση,

όταν από κάθετη του Γιόσιπ Μίσιτς στο 10’, ο Κάρολ Σβιντέρσκι τσίμπησε την μπάλα, η οποία πέρασε χιλιοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στην επόμενη κατεβασιά, από σέντρα του δραστήριου Εμάνουελ Ινσούα, ο Φεντερίκο Μακέντα έκανε την προβολή, αλλά ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς φανέρωσε ετοιμότητα.

Οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν με ψηλά τις γραμμές και αυτό εμπόδιζε τους παίκτες του Γιώργου Δώνη να αναπτυχθούν.

Στο 16ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Γκίας Ζαχίντ προώθησε ιδανικά στον Μακέντα, εκείνος επέλεξε να «σκοτώσει» τον Ζίβκοβιτς αντί να πλασάρει ψύχραιμα και το 0-0 παρέμεινε.

Έκτοτε, ο ρυθμός του αγώνα «πάγωσε». Μία κόντρα του ΠΑΟΚ από αριστερά στο 29’ είχε τελικό αποδέκτη τον Μαουρίσιο, ο οποίος πλάσαρε αδύναμα και ο Διούδης μπλόκαρε.

Oι «πράσινοι» είχαν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους και αν ο Ζαχίντ αποδεικνυόταν πιο ψύχραιμος στην τελική πάσα, τότε πιθανώς να υπήρχε σκορ.

Σκορ θα υπήρχε σίγουρα αν δεν χρησιμοποιούσε το χέρι του ο Μακέντα στην τελευταία φάση του α’ ημιχρόνου. Ο Ζαχίντ έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Ιταλός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το VAR… πρόδωσε την παράβαση.

Ήταν ένα ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό καλύτερο μόνο στα σημεία, όμως μαρτυρούν οι μόλις 2 τελικές του.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Ο ένας είχε την ουσία

Στο β’ ημίχρονο, πάντως, ο Παναθηναϊκός μπήκε φορτσάτος και ο ΠΑΟΚ παντελώς ράθυμος αμυντικά.

Κατά συνέπεια, ένα επτάλεπτο έφτανε για τους γηπεδούχους. Στο 49ο λεπτό ο Μακέντα εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Χρήστος Δώνης από τον Ίνγκι Ίνγκασον και στο 56ο ο Τάσος Χατζηγιοβάνης εκμεταλλεύθηκε λάθος αντίδραση του Ίνγκασον, πλάσαρε ψύχραιμα και διπλασίασε το προβάδισμα.

Τέσσερις τελικές σε εκείνο το χρονικό σημείο, δύο γκολ για τον Παναθηναϊκό που έβαλε στα σχοινιά τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα αντιπαρέταξε δύο φάσεις με τον Δημήτρη Λημνιό, προτού ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ αντικαταστήσει τον Άντερσον Εσίτι στο 60ό λεπτό.

Το υπόλοιπο 20λεπτο επεφύλασσε μερικές θεαματικές ενέργειες και 1-2 καλές στιγμές από τους γηπεδούχους. Ο Δώνης έκανε πιο αμυντικογενή την ομάδα του με την έλευση του Ζοάο Νούνες αντί του Τάσου Χατζηγιοβάνη, ενώ ο Φερέιρα προσπαθούσε μάταια να ανατρέψει τα δεδομένα με Δημήτρη Πέλκα και Τσούμπα Άκπομ.

Από τη στιγμή που ο Σωκράτης Διούδης σταμάτησε τον Μίσιτς στο 85ο λεπτό, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε τα δόντια του, πανηγύρισε την έκτη διαδοχική του νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, δεν δέχθηκε γκολ για τέταρτο σερί ματς πρωταθλήματος και έσπασε τη δυσμενή παράδοση των τελευταίων ετών με τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, γνώρισε τη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα και παρέμεινε στο -2 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: To LIVE

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Η κάρτα του αγώνα

ΓΚΟΛ: 49’ πέν. Μακέντα, 56’ Χατζηγιοβάνης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 61’ Πούγγουρας – 58’ Λημνιός

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

MVP: Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης. Έβαλε πολλούς μπελάδες στη δεξιά πτέρυγα του ΠΑΟΚ, μα κυρίως σκόραρε το δεύτερο γκολ.

UP: Ο Παναθηναϊκός του β’ ημιχρόνου. Ουσιαστικός, κυρίαρχος και θεαματικός ανά διαστήματα. Με 30.000 φιλάθλους που πείστηκαν για τη δουλειά του Γιώργου Δώνη και των παικτών του.

DOWN: Ο Ίνγκι Ίνγκασον. Υπέπεσε στο πέναλτι και έκανε παντελώς λανθασμένη αντίδραση στη φάση του δεύτερου γκολ.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Ορθώς ακυρώθηκε το γκολ του Φεντερίκο Μακέντα στην εκπνοή του α’ ημιχρόνου και δόθηκε το πέναλτι στο 48ο λεπτό. Αντίθετα, το πάτημα του Δημήτρη Γιαννούλη στον Ντόμινικ Νάγκι ήταν για κόκκινη. Κακώς δόθηκε κίτρινη για θέατρο στον Δημήτρη Λημνιό στο 58ο λεπτό, αφού υπήρχε φάουλ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης (71’ Ανουάρ), Χ. Δώνης, Νάγκι, Χατζηγιοβάνης (76’ Νούνες), Ζαχίντ (83’ Μπουζούκης), Μακέντα.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Εσίτι (60’ Μπίσεσβαρ), Μαουρίσιο, Λημνιός, Βιεϊρίνια (71’ Πέλκας), Μίσιτς, Σβιντέρσκι (71’ Άκπομ).

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-0: Πάρτι γενεθλίων! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα