Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-0: Σαν να μην έγινε…

Δεν έπεισε ο Παναθηναϊκός στο κυριακάτικο (20/9) φιλικό ματς με τον Λεβαδειακό, ασχέτως αν επικράτησε 1-0.

Ο Ντάνι Πογιάτος παρέταξε την ομάδα του σε διάταξη 4-3-3, επιλέγοντας τον Φάνη Μαυρομμάτη ως δεύτερο στόπερ, τον Γιάννη Μπουζούκη στην τριάδα των χαφ και τον Καρλίτος στην κορυφή για πρώτη φορά.

Ο Φεντερίκο Μακέντα έμεινε στον πάγκο, όμως οι περισσότεροι παίκτες του αρχικού σχήματος προορίζονται για βασικοί και στα επίσημα ματς.

Εντούτοις,

ο Παναθηναϊκός του α’ ημιχρόνου ήταν απελπιστικός και αν κάποια ομάδα δικαιούτο να έχει σημειώσει γκολ, αυτή ήταν ο Λεβαδειακός.

Ο Σωτήρης Αντωνίου κατάφερε να μπλοκάρει τον αντίπαλο με διάταξη 3-4-3 και να βγάλει τα πρώτα 45 λεπτά με 3 υπέρ τελικές προσπάθειες και μόλις 1 κατά!

Ο Λεβαδειακός πλησίασε στο γκολ μόλις στο 5ο λεπτό, όταν το σουτ του Νέστορα Μυτίδη πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σωκράτη Διούδη.

Ο Παναθηναϊκός κατέγραψε την πρώτη και τελευταία τελική του στο 11ο λεπτό (σκαφτό σουτ του Σαβιέρ), ενώ έπρεπε να πλησιάσει το τέλος του ημιχρόνου για να απειλήσει ουσιαστικά.

Μεσολάβησε (στο 39’) ένα σουτ του Παναγιώτη Συμελίδη στην κίνηση, που έγινε μάλλον βεβιασμένα και πέρασε πάνω από την εστία του «τριφυλλιού».

Επί της ουσίας, η ομάδα του Πογιάτος άγχωσε τον αντίπαλο μόνο στο 41ο λεπτό, όταν ο Αϊτόρ έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα και ο Νέστορας Γκέκας έδιωξε προ του Καρλίτος, ο οποίος βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ.

Στο ημίχρονο αμφότεροι οι προπονητές προέβησαν σε δύο αλλαγές, με τους Μακέντα-Βέλεθ να δίνουν ακόμα πιο επίσημο χρώμα στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού και τον Βαγγέλη Θεοχάρη να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του ως παίκτης του Λεβαδειακού, απέναντι στην ομάδα που ανήκει.

Πιο ορεξάτος ήταν ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα του β’ μέρους, αλλά έπρεπε να γίνει μία αχρείαστη παράβαση του νεοεισελθόντος Χρήστου Τζιώρα (ανέτρεψε εντός περιοχής τον Δημήτρη Κουρμπέλη) για να σκοράρει ο Παναθηναϊκός με πέναλτι του Μακέντα στο 59’.

Ο Αντωνίου προέβη σε πολλές αλλαγές για να δει όλους τους διαθέσιμους παίκτες του, ενώ ο Πογιάτος έβαλε τους Τάσο Χατζηγιοβάνη και Δημήτρη Σερπέζη στο 67’.

Πλην του γκολ, το β’ ημίχρονο επεφύλασσε ένα γυριστό του Μπουζούκη στο 55’, ένα φάουλ του Αλφρέδο Μεχία στο 74’ και μία επικίνδυνη σέντρα του Καρλίτος που εξουδετέρωσε ο Γκέκας στο 87’.

Μετριότατος ο Παναθηναϊκός, δεν είχε τη σβελτάδα, τις ενστικτώδεις αντιδράσεις και το καθαρό μυαλό για να ξεκλειδώσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Λεβαδειακού, ο προπονητής του οποίου έμεινε σίγουρα πιο ικανοποιημένος.

Ουσιαστικά, μία αχρείαστη αμυντική ενέργεια ενός επιθετικού, του Τζιώρα, έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Πογιάτος να σκοράρει για πρώτη φορά μετά από τρία ματς (δύο φιλικά, ένα επίσημο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μαυρομμάτης (46’ Βέλεθ), Ζαγαρίτης (88’ Καραγιάννης), Κουρμπέλης (88’ Αλεξανδρόπουλος), Αγιούμπ, Μπουζούκης (67’ Σερπέζης), Σαβιέρ (46’ Μακέντα), Αϊτόρ (67’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σωτήρης Αντωνίου): Γκέκας, Μεχία (76’ Καραμπάς), Καραχάλιος (84’ Πούλος), Βήχος (84’ Κυριαζής), Λιάγκας (46’ Θεοχάρης), Τσάπρας (84’ Γερακιός), Κονέ (65’ Παναγιώτου), Νίλι (65’ Τσιώλης), Κάκκο (46’ Μαρκολίνο), Συμελίδης (76’ Βαγγέλωφ), Μυτίδης (55’ Τζιώρας).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός: Το live του αγώνα

Το άρθρο Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-0: Σαν να μην έγινε… εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα