Παναγιώτης Παναγάκος: Ένας Μανιάτης που κατακτά με την Admiral και την Ευρώπη!

Είναι Έλληνας, αρκετά πατριώτης, δυναμικός, πολύ αποφασιστικός και φιλόδοξος σαν έφηβος!

Ο Παναγιώτης Παναγάκος κατάφερε σε πολύ δύσκολα χρόνια να διαπρέψει δημιουργώντας μια Πολυεθνική με ελληνική ταυτότητα και με πάνω από 150 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο και σε χώρες των Βαλκανίων.

Ωστόσο παραμένει ταπεινός. Δεν εφησυχάζει όμως και συνεχίζει να έχει υψηλούς στόχους για το δημιούργημα του. Η κουβέντα μαζί του ήταν πολύ ενδιαφέρουσα

και συνάμα διδακτική, ιδιαιτέρως για τους νέους  που θέλουν να στραφούν προς το Επιχειρείν.

Κε Παναγάκο, είστε ο ιδρυτής και πρόεδρος μιας εκ των μεγαλύτερων ελληνικών εταιρειών στο χώρο των αθλητικών ειδών και Casual ρουχισμού, όπως είναι η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗ Μ.ΕΠΕ, γνωστή βέβαια στο πλατύ κοινό ως ADMIRAL. Σας ευχαριστούμε πολύ καταρχήν για αυτή την συνέντευξη και θα θέλαμε -πριν περάσουμε να δούμε τη μεγάλη διαδρομή σας- να γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω και να μάθουμε ποια ήταν τα πρώτα επαγγελματικά σας βήματα…

Πριν ξεκινήσω την επιχειρηματική μου δραστηριότητα υπηρετούσα στο πολεμικό ναυτικό ως μόνιμος, με μια σχέση που ήταν πολύ κοντά στον Αθλητισμό.

Ηταν μια καλή διέξοδος να ξεφύγω από τα στρατιωτικά καθήκοντα και έτσι επικεντρώθηκα σε ό,τι έχει σχέση με τα σπορ.

Και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να είμαι ένας διαιτητής water polo, όπου στη συνέχεια εξελίχτηκα σε έναν διαιτητή -να πω έτσι παγκόσμιας ακτινοβολίας- διότι συμμετείχα σε αρκετές ολυμπιάδες και βρισκόμουν μέσα στους πέντε καλύτερους, μαζί με τον αείμνηστο Λάκη Τσιαντά που έτυχε να συνεργαστούμε το πρώτο διάστημα και επιχειρηματικά μαζί.

Τσιαντάς-Παναγάκος, ήσασταν τότε το κορυφαίο ελληνικό δίδυμο διαιτησίας στο Water polο, όπως ανέφερε και ο τύπος της εποχής και μάλιστα βρεθήκατε μαζί σε όλες τις ολυμπιάδες που προαναφέραμε!

Ναι, αυτή είναι η αλήθεια. Στη συνέχεια διαιτησία και στο ποδόσφαιρο. Αθλητής στο ναυτικό πένταθλο, ένα στρατιωτικό άθλημα. Ηταν πολύ σημαντικό διότι έβγαζε προς τα έξω την εκτόξευση του προσωπικού.

Παράλληλα, είχα και συμμετοχή στις ένοπλες δυνάμεις σε όλες τις επιτροπές του αθλητισμού. Ημουν μέλος που κάναμε διοργανώσεις. Δηλαδή έφτασα στο σημείο -επειδή ήμουν προπονητής στο κολύμπι πόλο και είχα τελειώσει τη σχολή μηχανικών στην ομοσπονδία- να μαθαίνω τα νέα παιδιά κολύμπι. Ή και στους Αραβόφωνους που ήταν στη σχολή οι δόκιμοι αξιωματικοί των χωρών τους, όπως ήταν και από βασιλικές οικογένειες. Απλωσα όλο αυτό το δίκτυ και κατάφερα να κάνω στο πολεμικό ναυτικό πάρα πολλές γνωριμίες που με βοήθησαν σημαντικά στη συνέχεια.  

Επιχειρηματικά ξεκινήσατε το 1977 με ένα κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας και σήμερα απαριθμείτε 150! Είστε πλέον μια πολυεθνική, καθώς δραστηριοποιείστε σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Κόσσοβο κ.α. Μιλήστε μας λίγο για αυτή την μεγάλη προσπάθεια…

Λόγω του Αθλητισμού είχαμε την δυνατότητα μαζί με τον Λάκη Τσιαντά να κάνουμε πολλά ταξίδια σε διάφορες χώρες. Τις αμοιβές μας τις αγοράζαμε για την Ελλάδα. Για παράδειγμα την εποχή εκείνη φανέλες του NBA δεν κυκλοφορούσαν εδώ. Τις βάζαμε στις βαλίτσες μας. Ή φανέλες ομάδων της Βραζιλίας, της Γερμανίας, της Μπάγερν, της Μπαρτσελόνα, δεν υπήρχαν εδώ, διότι οι χορηγοί τους δεν ήθελαν αντιπροσωπεία.

Εμείς βέβαια δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα, ούτε και την εμπειρία τότε να νοικιάσουμε και να γίνουμε εδώ αντιπρόσωποι.

Ηταν βλέπεις το νεαρό της ηλικίας, αλλά και το επαγγελματικό ανύπαρκτο.

Ο,τι ξεκινούσαμε ήταν συνήθως με μια πρωτοβουλία, με μια ξαφνική ιδέα που είχαμε και τα κάναμε.

Αυτό στην πορεία επάνω το μαθαίναμε. Οπως για παράδειγμα το πρώτο κατάστημα που ήταν σε ένα πεζόδρομο στον οποίο δεν περνούσε κανείς. Οσοι έρχονταν, ήταν ειδικά για εμάς.

Γινόταν δηλαδή τέτοιο πανηγύρι που διάφοροι περαστικοί ή περίεργοι, ερχόντουσαν κοντά να δουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Αρα, όταν ξεκινήσατε με το πρώτο κατάστημα συνεταίρος σας ήταν ο φίλος σας και συνάδελφος σας διαιτητής, Λάκης Τσιαντάς;

Σωστά. Είμαστε μαζί στο ναυτικό 30 χρόνια. Μαζί και στη διαιτησία, με μεγάλο ανταγωνισμό μεταξύ μας. Ηταν και στο πένταθλο, τον κέρδιζα πάρα πολύ και είχαμε και προστριβές καμιά φορά (γέλια). Αλλά για το συμφέρον της επιχειρήσεις μας δεν πολύ εκδηλωνόμασταν.

Πόσα χρόνια παραμείνατε ως συνέταιροι;

Παραμείναμε μέχρι το 1980. Δηλαδή τρία περίπου χρόνια και είχαμε αναπτύξει τότε δυο καταστήματα.

Μετά ξεθαρρέψαμε και πάντα με δική μου προτροπή προχωρήσαμε, γιατί είχα μια έμφυτη εμπειρία, μια διαίσθηση για τον τομέα της ανάπτυξης. Ημουν και πολύ φιλόδοξος ως άνθρωπος και έδωσα για την εποχή εκείνη 13.000.000 δραχμές αέρα να νοικιάσω επί της Θεμιστοκλέους ένα κεντρικό κατάστημα, που ήταν χασάπικο.

Ηταν σίγουρα για την εποχή μεγάλο το ποσό!

Ηταν ένα ρίσκο, αλλά ήρθε η στιγμή που αυτό το κατάστημα έκανε θα έλεγα ένα πανελλήνιο ρεκόρ τζίρου, που δεν έχει πετύχει κανένα άλλο που υπάρχει στο δίκτυο μας, ακόμη και σήμερα.

Συνεπώς κε Παναγάκο ο αθλητισμός έπαιξε για εσάς τον σημαντικότερο ρόλο στην εξέλιξη της επιχειρηματικής σας δραστηριότητας;

Ναι, ναι, από εκεί ξεκίνησαν όλα! Και φυσικά σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι καλές γνωριμίες που έκανα με ξένους. Αλλωστε μια ανάλογη γνωριμία και καθοριστική για τη συνέχεια ήταν και η μετέπειτα συνεργασίας μου με τον αντιπρόσωπο της Ιταλικής DIANA.

Μία από τις καλύτερες εταιρείες στον κόσμο. Με είδη κολύμβησης, η οποία μάλιστα είχε μια ύλη στα μαγιό της που δεν απορροφούσε το νερό και η πρώτη που το είχε φορέσει στην Ελλάδα ήταν η πρωταθλήτρια κολύμβησης, Σοφία Δάρα.

Εδωσε την αντιπροσωπεία, γιατί ήξερε πως παίζω ως διαιτητής την Ιταλία, σε παγκόσμια, σε Ολυμπιάδες, έντυνε και την εθνική ομάδα.

Ηθελε να έχει ένα τέτοιο συνεργάτη. Και φυσικά είχα γνωρίσει και άλλους στη συνέχεια και συνεργαστήκαμε με πολύ επώνυμες και σημαντικές εταιρείες  που διέγραψαν μεγάλη πορεία στο χώρο του Αθλητισμού.

Αυτά σε ό,τι έχει σχέση με τις συνεργασίες μας στο εξωτερικό.

Παράλληλα στο εσωτερικό συνεργαστήκαμε και με επώνυμους αθλητές της χώρας μας, όπως ήταν ο πρωταθλητής επί κοντό Ανδρέας Τσώνης. Οπως ήταν οι τρεις μεγάλοι παίχτες, ο τερματοφύλακας Χρήστος Αρβανίτης, οι αδελφοί Σταματάκη, ο Νίκος Σαργκάνης και όλοι οι τερματοφύλακες με την εθνική ομάδα, όπως ήταν ο Ηλίας Ατματζίδης, ο Αντώνης Μήνου, ο Ηλίας Ταληκριάδης κ.α. Παράλληλα η ίδια η εταιρεία έντυνε μεγάλους τερματοφύλακες στο παγκόσμιο στερέωμα, όπως ήταν ο Ντασάεφ της Σοβιετικής Ενωσης κ.α.

Και το 1981 έγιναν οι μεσογειακοί αγώνες στο Σπλιτ, επί Τίτο.

Προσωπικά ήμουν προσκεκλημένος από την παγκόσμια ομοσπονδία ως ουδέτερος διαιτητής.

Και λέω ουδέτερος γιατί δεν θα σφύριζα φυσικά την εθνική μας ομάδα. Σε έναν αγώνα όπου σφύριζα (Αίγυπτος- Τουρκία), όταν τελείωσε το παιχνίδι βγήκαν όλοι οι παίχτες από την πισίνα να δώσουν συγχαρητήρια. Δυο τούρκοι με πλησίασαν και μου είπαν συγχαρητήρια κε διαιτητά στα Ελληνικά. Τι έγινε μιλάτε ελληνικά τους ρώτησα και μου απάντησαν πως ήταν Ελληνες από την Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα ο ένας μου είπε: «Εχουμε μάθει ότι έχετε καταστήματα με αθλητικά είδη και εάν είναι εύκολο να παίρνατε στη δουλειά εδώ τον φίλο μου τον Κρίτωνα για να ενισχύσει και την άδεια παραμονής του». Και τελικά μετά από ένα διάστημα προσελήφθη ως υπάλληλος.

Λίγο αργότερα όμως μου μετέφερε την επιθυμία του ο συνεταίρος  μου Λάκης Τσιαντάς να αποχωρήσει και έκανα πρόταση συνεργασίας στον ίδιο τον υπάλληλο να μπει εάν θέλει ως μέτοχος στην επιχείρηση. Αυτός το απεδέχθη με ποσοστό 25%.

Ετσι ξεκινήσαμε την συνεργασία μας και με τον δεύτερο συνεταίρο μου, με τον οποίο πορευτήκαμε μαζί μέχρι και πριν από δυο χρόνια.

Εκτός από τη δική σας δυναμική και οξυδέρκεια, συνέβαλε και κάποιος άλλος παράγοντας σε αυτή την μεγάλη επιτυχία;

Επειδή είμαι από την φύση μου άνθρωπος που μου αρέσει να μαθαίνω, ήρθα σε επαφή με κάποια επιτυχημένα στελέχη διαφόρων εταιρειών που με συμβούλευαν και πήρα κάποιες σημαντικές ιδέες.

Και πράγματι κάποιες συμβουλές από αυτές βγήκαν, όπως η σωστή τοποθέτηση της ADMIRAL, την οποία και εξαγόρασα στην πορεία. Στην αρχή ήμουν απλώς αντιπρόσωπος.

Εδώ ήταν το μεγάλο άλμα που έκανα. Ηταν μοναδικό για Ελληνα και ως κίνηση απεδείχθη αρκετά επιτυχημένη.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Admiral, Δημήτρης Παναγάκος

Μια έξυπνη κίνηση που εκτοξεύει την ADMIRAL!

Ποια ήταν η χρονική περίοδος που εξαγοράσατε αποκλειστικά την ADMIRAL για την Ελλάδα και όλες τις χώρες των Βαλκανίων;

Αυτό λοιπόν έγινε το 1991. Οταν βρεθήκαμε στη Ζυρίχη, έδρα της Αγγλικής ADMIRAL τότε για να διαπραγματευτούμε. Και τελικά την εξαγοράσουμε. Αυτή ήταν η πιο σπουδαία στιγμή μας, διότι βοήθησε να εκτοξευτούμε στη συνέχεια. Μην ξεχνάμε ότι η εταιρεία ήταν διεθνώς γνωστή και μάλιστα έντυνε πάρα πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, μεταξύ αυτών και τον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα.

Κάνατε όμως κατά καιρούς και κάποιες άλλες έξυπνες κινήσεις, οι οποίες έκαναν περισσότερο αναγνωρίσιμη την εταιρεία…

Πλησίασα κάποιους επώνυμους ποδοσφαιριστές οι οποίοι για την χώρα μας ήταν ό,τι το καλύτερο. Μέσα σε αυτούς ήταν ο Τζιοβάνι, ο Καστίγιο, ο Καραπιάλης, ο Βαζέχα, τους οποίους ντύναμε, με αποτέλεσμα να βοηθήσουν αρκετά την εταιρεία μας.

Είχα πάντα καλές σχέσεις με τον αθλητικό χώρο, όπως και με τον Αθλητικό τύπο. Ηταν αυτό που με βοήθησε αρκετά την περίοδο εκείνη.

Να καταλάβετε ότι σε κάθε εκδήλωση με τη δική τους φυσική παρουσία σε ένα από τα καταστήματα μας, παραβρίσκονταν πάρα πολλοί δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά κανάλια.

Ο Τζιοβάνι τότε προερχόταν από την Μπαρτσελόνα και η δημοτικότητα του βρισκόταν στα ύψη και όλες οι συνεντεύξεις που έκανε ήταν πάντα τη φανέλα της ADMIRAL.

Σήμερα η εταιρεία απαριθμεί πάνω από 800 εργαζόμενους. Το ανθρώπινο στοιχείο ποια θέση κατέχει για εσάς στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι;

Πάντα έλεγα και συνηθίζω να λέω ότι το 50 % της επιτυχίας οφείλεται στους συνεργάτες μου. Εχουμε ακούσει αρκετούς εργαζόμενους να υποστηρίζουν ότι νιώθουν την εταιρεία σαν δικιά τους. Αλλά κι εμείς είμαστε ανταποδοτικοί και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι έχω την αίσθηση. Αλλωστε είναι εργαζόμενοι που βρίσκονται αρκετά χρόνια στην εταιρεία, έχουν ακολουθήσει τα παιδιά τους και σίγουρα θα έρθουν και τα εγγόνια τους.

Να περάσουμε τώρα και στο πρόσφατο lockdown στη χώρα μας, ήταν πρωτόγνωρο και για εσάς;

Είναι σίγουρο πως κάτι αντίστοιχο δεν είχαμε ξαναζήσει. Μια δυσάρεστη έκπληξη αλλά με τις μικρότερες απώλειες λόγω ότι είμαστε νοικοκυραίοι. Η φιλοσοφία μας ήταν και παραμένει -ίσως και από εμπειρία λόγω του ότι είμαι ένα παιδί της κατοχής που είχαμε πεινάσει- να είμαστε προσεκτικοί και όχι επιδειξίες στη ζωή μας.

Οπως κάνουν διάφοροι άλλοι επειδή ανέβηκαν. Είχαν τους μπράβους τους, τα ελικόπτερα τους, τα πάρτι τους, εμείς είμαστε χαμηλών τόνων.

Οταν, λοιπόν, μας βρήκε αυτή η πανδημία, δεν μας άγγιξε τόσο πολύ και η όποια μικρή πτώση καταφέραμε σύντομα να την περιορίσουμε. Και ευελπιστούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα περάσουμε και σε θετικό πρόσημο.

Ωστόσο, τα οράματά σας δεν στερεύουν ποτέ και υπάρχουν σχέδια για το παρόν και το άμεσο μέλλον, θα μας αποκαλύψετε κάποια από αυτά;

Το βασικότερο απ’ όλα είναι να έχεις υγεία. Πολλοί το επικαλούνται λίγοι όμως είναι αυτοί που πραγματικά το νιώθουν βαθιά μέσα τους. Προσωπικά κάνω μια υγιεινή ζωή. Δηλαδή, καλή διατροφή, καθημερινή άθληση, όχι ξενύχτια. Με λίγα λόγια κάνω αυτά που λένε όλα τα εγχειρίδια τα οποία μιλούν για μακροζωία. Καλογερική ζωή.

Και τα αναφέρω όλα αυτά διότι θέλω να είμαι καλά για αυτούς φυσικά τους 800 εργαζόμενους, τους οποίους οφείλω να τους διατηρήσω και αν είναι δυνατόν να τους αυξήσω.

Λόγω της καταγωγής μου από την Μάνη, νιώθω ξέρετε και λίγο παραπάνω πατριώτης.

Σε ό,τι αφορά τα οράματα, ίσως φανούν φιλόδοξα, αλλά αν θέλεις όλα τα κατορθώνεις.

Επιθυμώ σε μια πενταετία να έχουμε κατακτήσει και την Ευρώπη.

Σήμερα κάναμε τα πρώτα βήματά μας. Διαπραγματευόμαστε την Γερμανία και τις κάτω χώρες μέσω της Amazon. Ηρθε μας βρήκε, είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο αυτή η εταιρεία. Πάντως μέχρι τώρα έχουμε κατακτήσει τα βαλκάνια και την Κύπρο. Ισως να είναι λίγο εγωιστικό αυτό που θα πω, αλλά ελπίζω μέχρι τότε να βρίσκομαι εν ζωή για να πραγματοποιήσω και αυτό τον στόχο.

Ωστόσο, υπάρχει μια διάδοχη κατάσταση με νέους ανθρώπους οι όποιοι θα είναι ικανοί να συνεχίσουν το έργο μου.

Μέσα στη διάδοχη κατάσταση βρίσκεται φυσικά και ο Διευθύνων Σύμβουλος σήμερα, κος Δημήτρης Παναγάκος, ο οποίος είναι και γιος σας. Οπως κάθε πατέρας, έχω την αίσθηση ότι είστε υπερήφανος που τον βλέπετε να συμβάλει και αυτός τα μέγιστα στην εξέλιξη της εταιρείας…

Τον Δημήτρη τον είχα πάντα μαζί μου από 5-6 ετών παιδί, γιατί εμείς στην οικογένεια δεν χαρίζουμε το στέμμα, το παίρνουν με την αξία τους .

Ολοι περάσανε πολλά αγροτικά για να φτάσουν εκεί που έφτασαν.

Αλλωστε έχει βοηθήσει πάρα πολύ την εταιρεία μέσα από έναν πολύ σημαντικό τομέα, όπως είναι αυτός της κατασκευής.

Διότι εμείς έχουμε την άδεια και τη δυνατότητα να κατασκευάζουμε σε όποια χώρα θέλουμε. Και βέβαια το μεγάλο μου όνειρο είναι η κατασκευή να γίνεται κάποια στιγμή εδώ στην Ελλάδα και να μην πηγαίνουν τα χρήματα σε ξένες χώρες.

Βέβαια, έχουμε κάνει ένα μικρό ξεκίνημα -με το κόστος να είναι μεγαλύτερο- αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και σε αυτό τον τομέα Ελληνικά.

Επίσης μέσα στην εταιρεία είναι και η κόρη μου η Ουρανία που είναι Εμπορικός Διευθυντής και φυσικά αναμένω από τις Βρυξέλες να επιστρέψει και η μεγάλη μου κόρη η οποία κατέχει εκεί μια υψηλότατη θέση. Γνωρίζει 12 γλώσσες και όταν έρθει, θα έχει εδώ μια μεγάλη θέση, καθώς θα φέρει μαζί της και την τεχνογνωσία από την κεντρική Ευρώπη, η οποία θα μας φανεί πολύ χρήσιμη για τη συνέχεια.

Εάν σας έλεγα με τρεις λέξεις να μου περιγράψετε τα συναισθήματα που νιώθετε σήμερα, ποια θα ήταν;

Προσωπικά νιώθω μια κρυφή υπερηφάνεια. Δεν είναι τα χρήματα, είναι το έργο εκεί που το έφτασα.

Κάνοντας μια αναδρομή -από ένας ορφανός πιτσιρικάς που σκοτώθηκε ο πατέρας του στην Αλβανία- μέχρι σήμερα κατάφερα να υλοποιήσω τις φιλοδοξίες μου για κάτι παραπάνω, για κάτι καλύτερο. Και δεν είναι ανάγκη να το πω πιο έξω, το λέω στον εαυτό μου.

Ναι τα κατάφερα, αλλά έχει δρόμο ακόμα. Ποτέ δεν εφησυχάζω. Αυτό όλο έχει μια γλυκιά γεύση για μένα.

Η συνεργασία της Kappa Greece με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Να περάσουμε τώρα στην μεγάλη συνεργασία με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός , πως πρόεκυψε;

Μπορεί να είμαι φίλαθλος άλλης ομάδας, αλλά πάντα εκτιμούσα τις μεγάλες ελληνικές ομάδες και ειδικά τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επί εποχής Βαρδινογιάννη είχε διαπρέψει στην Ευρώπη.

Στην πρώτη κρούση που έκανα στους Ιταλούς Ιδιοκτήτες της kappa για τον Παναθηναϊκό -από τους οποίους πήρα την αντιπροσωπεία για τη χώρα- δεν το πίστευαν και χάρηκαν πάρα πολύ. Γιατί μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην είναι σήμερα αυτός που ήταν, αλλά στην Ευρώπη βρίσκεται πολύ ψηλά. Και ειδικά οι Ιταλοί οι οποίοι θυμούνται τα επιτεύγματα του και ιδιαίτερα τις κόντρες του με τις ιταλικές ομάδες.

Είμαστε και εμείς ευτυχείς από αυτή την συνεργασία. Ευχαριστούμε πολύ την διοίκηση του Παναθηναϊκού, όπως και όλα τα παιδιά που εμφανίστηκαν σε αρκετά Events της εταιρείας μας και τους καμαρώνω με τις δικές μας εμφανίσεις και το σήμα της kappa επάνω τους. Είναι μεγάλη μας χαρά και νιώθουμε υπερηφάνεια που ντύνουμε μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της χώρας μας και ελπίζω να συνεχίσουμε αυτή την συνεργασία.

Tα μεγάλα brands που έχετε στην εταιρεία σας σήμερα ποια είναι;

Εχουμε στη συλλογή μας σημαντικές εταιρείες όπως είναι η Admiral, η kappa, η Maui και η Starter.

Και κάτι τελευταίο. Το δικό σας μότο για μια επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία, ποιο είναι;

Το μότο μου είναι, μην κοιτάς την ηλικία. Κοίτα πώς νιώθεις και δούλευε. Δουλειά και όνειρα… όνειρα και να τα κάνεις πραγματικότητα!

Το άρθρο Παναγιώτης Παναγάκος: Ένας Μανιάτης που κατακτά με την Admiral και την Ευρώπη! εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
admiral, admiral, ελλαδα, κυπρος, επε, water, polo, συμμετοχή, νέα, αθηνα, nba, diana, εταιρεία, σπλιτ, γίγνεσθαι, οφείλεται, lockdown, οφείλω, amazon, κος, kappa, παναθηναικος, maui, κινηση στους δρομους, αιγυπτος, αξια, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αθλητικα ειδη, αμοιβες, οξυδερκεια, χωρες, αδεια, αθλητικα, αλβανια, βουλγαρια, γερμανια, διατροφη, δουλεια, εδρα, εθνικη, ζυριχη, ιταλια, καθημερινη, κωνσταντινουπολη, μαγιο, μπαρτσελονα, ονειρα, ονειρο, περιοδος, τα νεα, υγεια, υλη, φυσικη, amazon, nba, αγωνες, αθλητισμος, αρθρο, ανθρωπος, αρβανιτης, βαζεχα, βαλκανια, βαλιτσες, βρισκεται, γευση, γινεται, γνωριμια, δευτερο, διαστημα, δυνατοτητα, διοικηση, δικη, διδυμο, δικτυο, εγινε, ευκολο, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εγχειριδια, εξελιξη, επε, εποχη, επιθυμια, εταιρεία, ετων, ευρωπη, ζωη, τζιοβανι, ιδεα, ιδεες, ιδια, ιδιο, ηλικια, υπηρχαν, ηρθε η στιγμη, θετικο, κινηση, κος, λογια, μανη, μικρο, μοτο, ναυτικο, νερο, ξεκινημα, ξερετε, ομαδα, παντα, οικογενεια, οραματα, οφείλεται, οφείλω, παιδι, παιδια, ποδοσφαιρο, πισινα, πολεμικο ναυτικο, ρεκορ, ρισκο, ρολο, σιγουρα, σιγουρο, συνεχεια, συντομα, συγχαρητηρια, συμμετοχή, σοφια, σπλιτ, σχεδια, ταυτοτητα, ταξιδια, τυπος, τιτο, τρια, φυση, φυσικα, φορα, χασαπικο, χρηστος, χαρα, ατματζιδης, βηματα, water, diana, δημητρης, ειδη, ελληνικα, εμφανισεις, γλωσσες, ηρθα, χωρα, ιδιαιτερα, kappa, λακης, λεξεις, maui, νιωθεις, polo, ομαδες, ορφανος, ουρανια, παιχνιδι, σημα, θελω να
Αναζητήσεις
παναγιωτησ παναγακοσ συζυγος
Τυχαία Θέματα