Όταν ο Μάικλ Τζόρνταν ξεπέρασε το «The shot» στον Γκρεγκ Ίλο (vids)

Οι φωνές αντηχούσαν ακόμη στο «Κολιζίουμ» του Κλίβελαντ. Εκείνο το σουτ. Απέναντι στον Γκρεγκ Ίλο. Ήταν η αρχή της (κακής) σχέσης του Μάικλ Τζόρνταν με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Σημείο αναφοράς για κάθε ημέρα στους επόμενους δέκα μήνες.

Μέχρι που ήρθε η επόμενη φορά. Εκείνη που ο Μάικλ Τζόρνταν έβαλε 69 πόντους στους «Καβς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The Last Dance: Διέρρευσε υλικό που δείχνει τον αδίστακτο Μάικλ Τζόρνταν! (vid)

Στις 28 Μαρτίου του (μακρινού) 1990 ο Air ήταν στη… ζώνη.  Σκόραρε με όποιον τρόπο ήθελε. Και απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Και μολονότι οι Μπουλς χρειάστηκαν την παράταση για να φύγουν νικητές (117-113) δε χρειάστηκε να εκθέσει τον Γκρεκ Ίλο με ακόμη ένα buzzer beater.



«Δεν με γουστάρουν στο Κλίβελαντ», ήταν η σωστή διαπίστωση του Τζόρνταν, αρκετά χρόνια μετά, σε ένα από τα αφιερώματα που έγιναν για την αφεντιά του.

Και τι έκανε; Έριξε και άλλο… λάδι στη «φωτιά». Ρεκόρ πόντων από έναν παίκτη στην έδρα των Καβαλίερς και ρεκόρ καριέρας (που κράτησε μέχρι το φινάλε της) για τον έξι φορές πρωταθλητή του NBA.

Και όχι μόνο… Στην πρώτη συνάντηση της σεζόν, στην πρεμιέρα ανάμεσα στο Σικάγο και στο Κλίβελαντ, ο Τζόρνταν είχε πετύχει 54 πόντους! Και στις 23 Μαρτίου είχε σημειώσει 41 πόντους!

Έχει ιδιαίτερη σημασία να δούμε τους αγώνες προτού και αφού σημείωσε τους 69 πόντους: 41 πόντους κόντρα στο Κλίβελαντ, 43 με αντίπαλο το Σακραμέντο, 49 απέναντι στη Νέα Υόρκη και 47 με το Μαϊάμι!

Εκείνο το βράδυ ο αντίπαλος προπονητής, Λένι Γουίλκενς κοιτούσε απορημένος. Ό,τι και αν δοκίμασε δεν ήταν αρκετό για να τιθασεύσει τον Τζόρνταν. Ο οποίος ήταν ακόμη στην αναζήτηση του μεγαλείου. Εκείνη τη σεζόν (1989-1990, η οποία ήταν επική για τον Τζόρνταν) το Ντιτρόιτ θα τους σταματούσε.

Στα… κακά παιδιά δεν περνούσαν τα παιχνίδια στο Κλίβελαντ. Την επόμενη όμως…

Τα στατιστικά του ρεκόρ των 69 πόντων

Ο Air μέτρησε 23/37 σουτ (2/6 τρίποντα) και 21/23 βολές. Μαζί και με 18 ριμπάουντ! Με 16 πόντους στο πρώτο 12λεπτο, 15 στο δεύτερο, 20 στο τρίτο, 10 στο τέταρτο και άλλους 8 στην παράταση.



The post Όταν ο Μάικλ Τζόρνταν ξεπέρασε το «The shot» στον Γκρεγκ Ίλο (vids) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα