Οruc Reis: Xτύπημα από το Ισραήλ στον Ερντογάν

Oruc Reis: Το Ισραήλ αποφάσισε να ενεργήσει στην Ανατολική Μεσόγειο και να δηλώσει παρών στην περιοχή νότια της Κύπρου.

Σε μία κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει πονοκέφαλο στην Άγκυρα προχώρησε χθες το Ισραήλ.

Συγκεκριμένα ένα κατασκοπευτικό ισραηλινό αεροσκάφος Elta Electronics Boeing 737-4Q8 πέταξε κοντά στην περιοχή ερευνών του Oruc Reis.

Ήταν η πρώτη τέτοια πτήση μετά από πολύ καιρό του Ισραήλ στην

περιοχή, σε μία περίοδο που η κρίση στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας πιάνει κόκκινο.

Το Ισραήλ έχει συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο, αφού με την Ελλάδα και την Κύπρο έχει υπογράψει για τον αγωγό EastMed, ο οποίος θα ακολουθεί υποθαλάσσια όδευση από το Ισραήλ προς την Κύπρο, στη συνέχεια προς τις ακτές της Κρήτης και ακολούθως, μέσω της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, ως τις ακτές της Θεσπρωτίας και την Ιταλία.

«Το Ισραήλ παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Το Ισραήλ εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της», ανέφερε η ισραηλινή πρεσβεία στον λογαριασμό της στο Twitter λίγη ώρα μετά την πτήση του κατασκοπευτικού αεροσκάφους στην περιοχή ερευνών του Oruc Reis.

Israel is closely following as tension rises in the East Mediterranean. Israel expresses its full support and solidarity with Greece in its maritime zones and its right to delimit its EEZ. #Israel #Greece

Israel in Greece (@IsraelinGreece) August 12, 2020

Το άρθρο Οruc Reis: Xτύπημα από το Ισραήλ στον Ερντογάν εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα