Ολυμπιακός – Περιστέρι 92-69: Ο Τουπάν τον ξύπνησε και μετά ξέσπασε

Μετά από ένα πολύ κακό ξεκίνημα, ο Ολυμπιακός ξύπνησε με τα τρίποντα του Τουπάν και γύρισε το ματς με το Περιστέρι, κερδίζοντας με 92-69, χάρη στην εκπληκτική του εμφάνιση επιθετικά, από τα μισά της δεύτερης περιόδου.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν εφιαλτικό για τον Ολυμπιακό.

Στα 41 δευτερόλεπτα, ο Στρέλνιεκς χτύπησε στο κεφάλι από αγκωνιά του Σίρκο και αποχώρησε από το γήπεδο με αίματα. Χρειάστηκε ράμματα και δεν επέστρεψε στο παιχνίδι, με τους συμπαίκτες του, να ζουν ένα εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο.

Οι Περιστεριώτες με εκπληκτικά ποσοστά στα σουτ, στα πρώτα 15 λεπτά, έφτασαν να προηγούνται μέχρι και με 19 πόντους (19-38), με τον κόσμο να γκρινιάζει έντονα στην κερκίδα.

Κάπου εκεί ο Άξελ Τουπάν ξύπνησε όλη την ομάδα. Με 14 πόντους στην δεύτερη περίοδο, εκ των οποίων οι 9 συνεχόμενοι, μετέτρεψε το 19-38 σε 42-48, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη είχε 42 πόντους σε 15 λεπτά (εξαιρετικοί οι Μπέντιλ και Κάλαχαν με 14 και 7 πόντους αντίστοιχα, με τον Μπέντιλ να έχει και 8 ριμπάουντ), αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο πριν το ημίχρονο, κόλλησε και οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν την ευστοχία τους από την περιφέρεια (στο 19-38 είχαν 2/15 τρίποντα και έκλεισαν το ημίχρονο με 3/3 στο τέλος) και μείωσαν σημαντικά.

Στην τρίτη περίοδο, οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ… αφήνιασαν. Αρχικά ο Σπανούλης και στη συνέχεια ο ΛεΝτέι, φόρτωσαν με καλάθια το Περιστέρι και ο Παπανικολάου με τα κλεψίματά (είχε τα τρία από τα εννέα της ομάδας του) του έβγαλε στον αιφνιδιασμό την ομάδα, που στο τέλος της περιόδου μετέτρεψε το -6 σε +16, με 32-10 σκορ!

Το σκορ ξέφυγε για τα καλά στη συνέχεια, με την διαφορά να φτάνει στο +24 (84-60) και τους «ερυθρόλευκους» να περνούν μόνοι πρώτοι στην βαθμολογία.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 42-48, 74-58, 92-69

***Το στατιστικό του αγώνα έμεινε στο… 25′ καθώς χάλασε το μοναδικό λάπτοπ που υπήρχε για την στατιστική κάλυψη.

Τραυματισμός και αποχώρηση για Στρέλνιεκς

The post Ολυμπιακός – Περιστέρι 92-69: Ο Τουπάν τον ξύπνησε και μετά ξέσπασε appeared first on SportimeGreece.

Keywords
Τυχαία Θέματα