Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός: Τα… υψηλά στοιχήματα

Οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν τις ίδιες έγνοιες για τη γραμμή των ψηλών τους και περιμένουν πολλά απ’ τους σέντερ τους στη νέα σεζόν.

Τους χωρίζουν πολλά. Πάρα πολλά. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός

θεωρούνται «αιώνιοι αντίπαλοι», άρα λογικό είναι αυτό. Να όμως, που υπάρχουν και κάποια πράγματα που τους ενώνουν κι όλας. Οι «αιώνιοι» έχουν βάλει πολλά κοινά στοιχήματα για τη νέα σεζόν. Ενα απ’ αυτά τα στοιχήματα είναι πολύ… υψηλό. Εχει να κάνει με τις φροντ λάιν τους και δη τα «5άρια» τους. Οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν τις… ίδιες έγνοιες με τους ψηλούς τους, καθώς περιμένουν να δουν στην πράξη αν θα σταθούν στο ύψος τους.

Παναθηναϊκός: Οι αποδείξεις του Παπαγιάννη

Στον Παναθηναϊκό το πιο μεγάλο… υψηλό στοίχημα έχει να κάνει με τον «γίγαντα» Γιώργο Παπαγιάννη (στη φωτό με τον Μιλουτίνοφ). Ο μικρός μεγάλωσε πια και φέτος πρέπει να σηκώσει στην πλάτη του την θέση του βασικού σέντερ.

Ο Παπαγιάννης έχει τα εχέγγυα για να πετύχει. Ο Ρικ Πιτίνο τον… ανάστησε πέρσι. Από την άλλη, ο νέος προπονητής της ομάδας, Αργύρης Πεδουλάκης τον έχει σαν παιδί του. Εκείνος άλλωστε τον έριξε στα βαθιά της Α1 όταν τον είχε παίκτη στο Περιστέρι.

Ο Παπαγιάννης πρέπει φέτος να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει η κολόνα της ομάδας.

Ολυμπιακός: Η ψυχολογία του Μιλουτίνοφ

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι από τους κορυφαίους σέντερ της Ευρώπης. Ο Ντέιβιντ Μπλατ, όμως, έχει να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα με αυτόν.

Η ΤΣΣΚΑ του έστρωσε χρυσό χαλί 9 εκατ. ευρώ για να τον πάρει στην Μόσχα. «Εφαγε πόρτα», όμως, από τους ερυθρόλευκους και τις δυο φορές που τους κατέθεσε πρόταση. Ο Σέρβος πίεσε για να φύγει. Μέχρι και το ότι ήταν απλήρωτος πέρσι διέρρευσε η πλευρά του.

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, όμως, δεν έκαναν πίσω και τον κράτησαν στον Ολυμπιακό, έστω κι αν ξέρουν ότι του χρόνου μπορεί να τον χάσουν «τσάμπα» (λήγει το συμβόλαιό του). Ο Μιλουτίνοφ αποτελεί στοίχημα, καθώς κανείς δεν ξέρει αν θα… κουβαλάει σε όλη τη νέα σεζόν του, την πικρία του για το γεγονός ότι δεν τον άφησαν να πάει στην ΤΣΣΚΑ.

Πιο «γεμάτοι» οι πράσινοι

Είναι γνωστό ότι όλα κρίνονται στην πράξη και όχι σε θεωρητικό επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, μπορεί να λέει ότι η δική του… αεροπορία είναι πιο «γεμάτη» από εκείνη του Ολυμπιακού. Οι πράσινοι έχουν δυο σέντερ «δεινόσαυρους» τους Παπαγιάννης, Βουγιούκας (θα υπογράψει σήμερα το νέο του συμβόλαιο), αλλά και δυο undersize «5άρια», τους Ουάιλι και Μπέντιλ.

Ο Ολυμπιακός έχει σημείο αναφοράς τον Μιλουτίνοφ. Ο Χαπ είναι δυνατός, αλλά δεν είναι γίγαντας (2.08μ.), ενώ δεν είναι κλασικό «5άρι» (παίζει και στο «4»). Ο Ρούμπιτ είναι αθλητικός και εκρηκτικός, αλλά είναι undersize σέντερ (2.01μ.), ενώ δεν είναι κι αυτός κλασικό 5άρι.

Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός υπερέχει και αριθμητικά. Εχει τέσσερα «5άρια» και έχει και τον Μήτογλου, που μπορεί να ανέβει στο «5» αν χρειαστεί. Ο Ολυμπιακός έχει τρεις ψηλούς για το «5» και ο μόνος από τα «4άρια» που μπορεί να ανέβει εκεί αν είναι απόλυτη ανάγκη είναι ο Πρίντεζης.

The post Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός: Τα… υψηλά στοιχήματα appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα