Ολυμπιακός- Μακάμπι 65-90: Επιστροφή στην πραγματικότητα (vid)

Ο Ολυμπιακός επανήλθε στην πραγματικότητα μετά τον θρίαμβο στην Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ. Ενα 48ωρο μετά η Μακάμπι Τελ Αβίβ τον… προσγείωσε καθώς έδειξε- ΞΕΚΑΘΑΡΑ- μέσα στο παρκέ ότι ήταν πολύ καλύτερη ομάδα. Το μαρτυρά αυτό και το τελικό 90-65.

Βεβαίως υπάρχουν και κάποια ζητήματα που οφείλουμε να τονίσουμε για τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν

στη διάθεσή τους για πρώτη φορά τους Τέιλορ Ρότσεστι και Γουίλι Ριντ. Ο Παπανικολάου ήταν εκτος, ο Κόνιαρης δεν αγωνίστηκε ενώ οι Μιλουτίνοφ, Ρούμπιτ και Κουζμίνσκας, παρά τα προβλήματα (γαστρεντερίτιδα) που αντιμετώπισαν δήλωσαν παρουσία.

Ο Ολυμπιακός με καλή ψυχολογία μετά τη νίκη στην Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε με 9-2 μετά από 2’31’’ αγώνα και στη συνέχεια 15-9 (στα μισά του δεκαλέπτου). Είχαν 7/9 σουτ οι Πειραιώτες και διάθεση να τρέξουν όταν βρουν την ευκαιρία αλλά ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν ευάλωτοι στις συνεργασίες μέσω πικ εν ρολ της Μακάμπι.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να προβληματίζεται

Τα προβλήματα άρχισαν για τον Ολυμπιακό ενώ απέμεναν 1’37’’ για το τέλος όταν ο Μπράντον Πολ χρεώθηκε με 2ο φάουλ (μετά από αυστηρή τεχνική ποινή) κι ενώ η Μακάμπι είχε περάσει με 21-17. Οι Ισραηλινοί έκλεισαν το δεκάλεπτο με 24-21. Ο Ολυμπιακός δεν είχε ούτε ένα λάθος στο δεκάλεπτο αλλά αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην αντιμετώπιση των πικ εν ρολ της Μακάμπι.

Στην δεύτερη περίοδο η εικόνα ήταν διαφορετική. Η μάλλον… ήταν συνέχεια του τελευταίου τρίλεπτου του πρώτου δεκαλέπτου. Η Μακάμπι άρχισε να βρίσκει εύκολους πόντους και προηγήθηκε 29-22 στο 23’. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν λειτουργικός ούτε επιθετικά, αλλά ούτε και αμυντικά.

Μάλιστα η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν κι εύστοχη στα τρίποντα (είχε 4/8 στην δεύτερη περίοδο) με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να δίνει λύσεις και τον Ουίλμπεκιν να οδηγεί. Στο 27’ ο Ομρι Κάσπι έδωσε προβάδισμα 10 πόντων (40-30) για πρώτη φορά στην Μακάμπι. Στα τελευταία 32’’ πρώτα ο Βεζένκοφ και μετά ο Πάντερ με τρίποντο μείωσαν τη διαφορά στο 45-40 και ο Ολυμπιακός έμεινε μέσα στον αγώνα.

Πάντως είναι γεγονός ότι τα δύο φάουλ στον Πολ (έμεινε έξω για να προστατευτεί) απαγόρευσαν στον Κεμζούρα να χρησιμοποιήσει τα σχήματα που θα ήθελε. Και αυτό επηρέασε τον Ολυμπιακό.

Zoosman puts it up so HIGH the only person who can get UP is Othello Hunter #7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/sEPsapHCel

Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) November 1, 2019

Η άμυνα δεν λειτουργούσε

Το μεγάλο πρόβλημα όμως ήταν ότι η Μακάμπι πετύχαινε εύκολους πόντους καθώς η άμυνα του Ολυμπιακού δεν ήταν αποδοτική. Κι αν δεν λυνόταν αυτό το θέμα τότε δεν θα μπορούσαν οι Πειραιώτες να ελπίζουν σε κάτι περισσότερο.

Και το θέμα είναι ότι οι Ισραηλινοί είχαν αυτοπεποίθηση. Όταν ο Ολυμπιακός μείωσε σε 53-50 ο Κάσπι και ο Ουόλτερς είχαν 2/2 τρίποντα και ξέφυγαν με 59-50. Μέσα σε 4’06’’ στο δεύτερο ημίχρονο είχαν πετύχει 14 πόντους. Κι αυτό δεν ήταν καλό για τον Ολυμπιακό.

Η επίθεση του Ολυμπιακού είχε αρχίσει πλέον να είναι στατική και προβλέψιμη. Η μπάλα δεν κυκλοφορούσε. Και δεν υπήρχε inside game ούτε για δείγμα. Ενώ απέμεναν 2’53’’ για το τέλος η Μακάμπι ξέφυγε με τη μεγαλύτερη διαφορά της (+12 με 64-52).

Η Μακάμπι προηγήθηκε 68-56 στην 3η περίοδο. Στο διάστημα αυτό ο Ολυμπιακός δεν μέτρησε ούτε… μία ασίστ (!) ενώ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν 9 πόντους στον αιφνιδιασμό και 5 από λάθη του αντιπάλου. Και σ’ αυτές τις κατηγορίες, ο αριθμός του Ολυμπιακού ήταν μηδέν.

Τυπική διαδικασία

Ουσιαστικά ο αγώνας δεν μπορούσε να γυρίσει ποτέ. Η Μακάμπι κυριαρχούσε, ο Ολυμπιακός ακολουθούσε. Και δεν είχε ούτε την ενέργεια αλλά ούτε και τα… μέσα για να αλλάξει τη  μορφή του αγώνα, ένα 48ωρο μετά τον θρίαμβο στην Μόσχα.

Η Μακάμπι ανέβασε τη διαφορά και ο Ολυμπιακός κατέρρευσε. Η εικόνα της τελευταίας περιόδου ήταν αποκαρδιωτική…

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 40-45, 56-68, 65-90

Ολυμπιακός (Κεμζούρα): Πάντερ 4 (1), Ρότσεστι 4, (5 λάθη), Πολ 12 (2 τριπ., 5 ριμπ.), Κόνιαρης, Σπανούλης 8 (1/4 τρίπ., 5 ας.), Τσέρι 4, Μιλουτίνοφ 3 (7 ριμπ.), Βεζένκοφ 2, Πρίντεζης 16 (1/2 τριπ., 4 ριμπ.), Κουζμίνσκας 6 (1), Ρούμπιτ 5 (4 ριμπ.), Ριντ 1.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Σφαιρόπουλος): Μπράιαντ 4 (5 ριμπ.), Ουίλμπεκιν 19 (4/9 τριπ.), Έισι 8 (1/4 τριπ., 8 ριμπ.), Χάντερ 8 (5 ριμπ.), Κάσπι 9 (1 τριπ., 4 ριμπ., 4 ας.), Ντόρσεϊ 19 (4/6 τριπ., 4 ριμπ, 3 ας.), Γουόλτερς 10 (2/2 τριπ, 4 ας.), Κοέν 2, Μπλακ 4 (6 ριμπ.), Ζούσμαν 3.

Δείτε εδώ τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα

The post Ολυμπιακός- Μακάμπι 65-90: Επιστροφή στην πραγματικότητα (vid) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα